Οι ΟυκραΝΑΖΙ βομβαρδίζουν με απαγορευμένες νάρκες “Petal” κατοικημένες περιοχές του Ντόνετσκ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νάρκες κατά προσωπικού υψηλής έκρηξης (PFM-1) Lepestok - RIA Novosti, 1920, 08/04/2022
© RIA Novosti Νάρκες υψηλής έκρηξης κατά προσωπικού (PFM-1) «Petal».
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εκτόξευσαν πυραύλους με νάρκες “Petal” σε κατοικημένες περιοχές του Ντόνετσκ
ΜΟΣΧΑ, 4 Αυγούστου – RIA Novosti. Τα ουκρανικά στρατεύματα εκτόξευσαν ρουκέτες εξοπλισμένες με νάρκες Lepestok σε κατοικημένες περιοχές της περιοχής Kirovsky του Ντόνετσκ, ανακοίνωσε το αρχηγείο της εδαφικής άμυνας της ΛΔΔ.
.
“Ουκρανοί μαχητές, χρησιμοποιώντας τα οχήματα παράδοσης BM-27 Uragan MLRS, έριξαν το PFM-1 σε κατοικημένες περιοχές της περιοχής Kirovsky του Ντόνετσκ . Νάρκες έπεσαν κάτω από τα πόδια του πληθυσμού στις αυλές κτιρίων κατοικιών και στο δρόμο”, η Λέει το κανάλι Telegram της έδρας .
.
Το γραφείο αντιπροσωπείας του DPR στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού της κατάπαυσης του πυρός, με τη σειρά του, δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός από το Uragan πραγματοποιήθηκε στις 14:45 ώρα Μόσχας από το χωριό Karlovka.
.
Το τμήμα σημείωσε επίσης ότι στις 14:45 οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έριξαν τρεις οβίδες διαμετρήματος 152 χλστ. Συνοικία Λένινσκι του Ντόνετσκ και στις 15:00 – δέκα οβίδες διαμετρήματος 152 mm στις περιοχές Kuibyshevsky και Kirovsky.
.
Νάρκες κατά προσωπικού υψηλής έκρηξης (PFM-1) Πέταλο στον κεντρικό δρόμο του Ντόνετσκ - RIA Novosti, 1920, 08/03/2022

Μίνι λεωφορείο ανατινάχθηκε σε νάρκη στο Ντόνετσκ

.
Από τα τέλη Ιουλίου, τα ουκρανικά στρατεύματα άρχισαν να βομβαρδίζουν το έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ με πυρομαχικά που περιείχαν νάρκες κατά προσωπικού PFM-1 «Lepestok».
Τραυματισμοί πολιτών αναφέρονται καθημερινά.
Μια νάρκη με υψηλή εκρηκτικότητα κατά προσωπικού έχει σχεδιαστεί για να βλάψει τα πόδια και ενεργοποιείται όταν κάποιος την πατήσει. Τοποθετημένο στο έδαφος από απόσταση. Αυτό είναι σχεδόν ένα ακριβές αντίγραφο του αμερικανικού BLU-43/B Dragontooth.
Λόγω του ασυνήθιστου σχήματος των πυρομαχικών, οι πολίτες δεν μπορούν πάντα να τα αναγνωρίσουν ως επικίνδυνο αντικείμενο.
.
Η Ουκρανία το 2005 επικύρωσε τη Σύμβαση της Οτάβα, η οποία απαγορεύει τη χρήση, την αποθήκευση και την παραγωγή ναρκών κατά προσωπικού. Έτσι, το Κίεβο παραβιάζει τις διεθνείς του υποχρεώσεις.
.
Καταστροφικά «πέταλα»: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβάρδισαν το κέντρο του Ντόνετσκ με απαγορευμένες νάρκες
…………………………
ΣΧΕΤΙΚΑ …

……………………………………………………………………..