Οι ΟυκραΝΑΖΙ βομβάρδισαν δραματικό θέατρο στο Ντόνετσκ, όπου έγινε ο αποχαιρετισμός στη νεκρή Όλγα Κατσούρα, συνταγματάρχη της Λαϊκής Πολιτοφυλακής

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνέπειες του βομβαρδισμού του Ντόνετσκ από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. 4 Αυγούστου 2022 - RIA Novosti, 1920, 08/04/2022
© RIA Novosti Συνέπειες του βομβαρδισμού του Ντόνετσκ από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. 4 Αυγούστου 2022
ΝΤΟΝΕΤΣΚ, 4 Αυγούστου – RIA Novosti. Ουκρανικά στρατεύματα βομβάρδισαν το κέντρο του Ντόνετσκ, συμπεριλαμβανομένου του δραματικού θεάτρου, όπου επρόκειτο να ξεκινήσει ο αποχαιρετισμός στη συνταγματάρχη της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔ Όλγα Κατσούρα, ανέφερε ανταποκριτής του RIA Novosti.
.
Τα χτυπήματα πραγματοποιούνται στο κέντρο της πόλης, το σύστημα αεράμυνας εξερράγη, αλλά τουλάχιστον δύο οβίδες έπληξαν το κτίριο του θεάτρου. Όλοι όσοι ήρθαν στην τελετή αποχαιρετισμού μεταφέρθηκαν σε καταφύγια.
Αργότερα, ο ανταποκριτής του πρακτορείου είπε ότι η τελετή αποχαιρετισμού πραγματοποιήθηκε ακόμα, παρευρέθηκαν οι ηγέτες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, η διοίκηση της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔΔ και άλλοι αξιωματούχοι.
.
Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία από το Αρχηγείο της Εδαφικής Άμυνας της ΛΔΔ , πέντε άτομα έπεσαν θύματα της επίθεσης στην περιοχή Voroshilovsky του Ντόνετσκ, έξι τραυματίστηκαν.
.
Όπως διευκρίνισε ανταποκριτής του RIA Novosti, μεταξύ των νεκρών κατά τον ουκρανικό βομβαρδισμό είναι ένα κορίτσι κοντά στο ξενοδοχείο Donbass Palace, καθώς και μια μητέρα με ένα παιδί στη λεωφόρο Πούσκιν.
.
Το γραφείο αντιπροσωπείας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ στο JCCC αναφέρει ότι τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν εκτοξεύσει περισσότερους από εκατό γύρους πυρομαχικών σε όλο το Ντόνετσκ από διάφορους τύπους πυροβολικού από το πρωί, συμπεριλαμβανομένων οκτώ βλημάτων του ΝΑΤΟ διαμετρήματος 155 χιλιοστών στην περιοχή Voroshilovsky.
.
.
Η Όλγα Κατσούρα, με το ψευδώνυμο Κόρσα, ήταν συνταγματάρχης των Φρουρών και διοικούσε ένα τάγμα πυροβολικού πυραύλων. Έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες μαχητές από το 2014. Ο δήμαρχος της Gorlovka Ivan Prikhodko ανακοίνωσε τον θάνατο του Korsa την προηγούμενη μέρα . Σύμφωνα με τον ίδιο, σημειώθηκε σχεδόν άμεσο χτύπημα από οβίδα σε αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο Gorlovka-Yasinovataya, η Κατσούρα και άλλο ένα άτομο σκοτώθηκαν, δύο τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απένειμε στον στρατιώτη τον τίτλο του Ήρωα της Ρωσίας μετά θάνατον.
……………………………………..

…………………………………………………………………….