Ο Πούτιν είπε “Δεν πρέπει ποτέ να γίνει πυρηνικός πόλεμος. Δεν θα υπάρχουν νικητές”, και η Πελόζι πάει στην Ταϊβάν και προκαλεί την Κίνα !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν - RIA Novosti, 1920, 08/01/2022

Παρά ταύτα και χωρίς να εισακούγονται οι προειδοποιήσεις της Κίνας , όπως αναφέρει η ταϊβανέζικη πύλη πληροφοριών ETtoday , η Πελόζι θα φτάσει στην Ταϊπέι στις 2 Αυγούστου και θα συναντηθεί με τις αρχές της Ταϊβάν

Η Κίνα έχει ξεκινήσει στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, εν όψει “ενδεχόμενης επίσκεψης” της Πελόζι στην Ταϊβάν … και είναι απρόβλεπτες πλέον οι όποιες αντιδράσεις της Κίνας …

[ … «ο κινεζικός στρατός δεν θα το παρακολουθήσει με σταυρωμένα χέρια και σίγουρα θα λάβει όλα τα μέτρα για να σταματήσει την εξωτερική παρέμβαση και τις αυτονομιστικές απόπειρες διαχωρισμού της Ταϊβάν» … ]

…………………………………..

Πούτιν: Δεν μπορεί να υπάρχουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο και δεν πρέπει ποτέ να εξαπολυθεί

ΜΟΣΧΑ, 1 Αυγούστου – RIA Novosti. Δεν μπορεί να υπάρχουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο και δεν πρέπει ποτέ να εξαπολυθεί, είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες και τους προσκεκλημένους της 10ης Διάσκεψης Αναθεώρησης της Συνθήκης για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Πυρηνικών. Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου .
.
“Ως κράτος μέλος της NPT και ένας από τους θεματοφύλακες της, η Ρωσία ακολουθεί με συνέπεια το γράμμα και το πνεύμα της Συνθήκης. Οι υποχρεώσεις μας βάσει διμερών συμφωνιών με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη μείωση και τον περιορισμό των σχετικών όπλων έχουν επίσης εκπληρωθεί πλήρως <. ..> Υπερασπιζόμαστε την ίση και αδιαίρετη ασφάλεια για όλα τα μέλη της παγκόσμιας κοινότητας», είπε ο αρχηγός του κράτους.
.
Σύμφωνα με τον ίδιο, για περισσότερο από μισό αιώνα ύπαρξης, η Συνθήκη έχει γίνει ένα από τα βασικά στοιχεία του διεθνούς συστήματος ασφάλειας και στρατηγικής σταθερότητας και οι υποχρεώσεις που ορίζει ανταποκρίνονται πλήρως στα συμφέροντα τόσο των πυρηνικών όσο και των μη πυρηνικών χωρών .
.
Ο Πρόεδρος τόνισε ότι όλα τα κράτη που συμμορφώνονται με την NPT θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα πρόσβασης στη χρήση του ειρηνικού ατόμου χωρίς πρόσθετους όρους και η Ρωσία είναι έτοιμη να μοιραστεί την εμπειρία σε αυτόν τον τομέα.

Ο Γκουτέρες προειδοποιεί για άνευ προηγουμένου κίνδυνο χρήσης πυρηνικών όπλων

.
Ο Πούτιν σημείωσε επίσης την ιδιαίτερη σημασία του συστήματος διασφαλίσεων του ΔΟΑΕ και χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικό να διασφαλιστεί η αντικειμενική, αποπολιτικοποιημένη και τεχνικά αιτιολογημένη εφαρμογή του.
Η Ρωσία αναμένει ότι η διάσκεψη της NPT θα επιβεβαιώσει την ετοιμότητα όλων των συμμετεχόντων να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να συμβάλουν στην ενίσχυση του καθεστώτος μη διάδοσης, κατέληξε ο Ρώσος ηγέτης.

……………………………………………………………………..