Η Κίνα ξεκινά στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, εν όψει “ενδεχόμενης επίσκεψης” της Πελόζι στην Ταϊβάν

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ναύτες του Ναυτικού του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας - RIA Novosti, 1920, 29/07/2022
[ … «ο κινεζικός στρατός δεν θα το παρακολουθήσει με σταυρωμένα χέρια και σίγουρα θα λάβει όλα τα μέτρα για να σταματήσει την εξωτερική παρέμβαση και τις αυτονομιστικές απόπειρες διαχωρισμού της Ταϊβάν» … ]
…………………………………………..
Η Κίνα ξεκινά στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Η Κίνα ξεκινά διήμερες στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας στα ανοικτά των ακτών του Γκουανγκντόνγκ

Η Κίνα ξεκίνησε διήμερη στρατιωτική άσκηση στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, ανακοίνωσε η Διοίκηση Ναυτικής Ασφάλειας της Γκουανγκντόνγκ.
.
Σημειώνεται ότι οι ελιγμοί θα πραγματοποιηθούν στις 29 και 30 Ιουλίου στο δυτικό τμήμα του στενού Qiongzhou, που χωρίζει τη νότια επαρχία Guangdong από το νησί Hainan , καθώς και στην υδάτινη περιοχή νοτιοανατολικά του νησιού Dawanshan, που βρίσκεται νότια του ακτή της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ.
Δεν δίνονται άλλες λεπτομέρειες.
.
Στρατιωτικές ασκήσεις πραγματοποιούνται με φόντο την έναρξη της ασιατικής περιοδείας της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι. Είναι γνωστό ότι η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί την Ιαπωνία , την Κορέα, τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη . Αναφέρθηκε ότι η Πελόζι μπορεί να έρθει και στην Ταϊβάν .
Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας Ταν Κεφέι, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων είναι το τρίτο πιο σημαντικό πρόσωπο στο αμερικανικό σύστημα εξουσίας, η επίσκεψή της στην Ταϊβάν θα παραβίαζε την αρχή της «μίας Κίνας», θα έβλαπτε τις σχέσεις στη στρατιωτική σφαίρα και θα οδηγήσει σε επιδείνωση της κατάστασης. Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο κινεζικός στρατός δεν θα το παρακολουθήσει με σταυρωμένα χέρια και σίγουρα θα λάβει όλα τα μέτρα για να σταματήσει την εξωτερική παρέμβαση και τις αυτονομιστικές απόπειρες διαχωρισμού της Ταϊβάν».
.
Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν την επαρχία της και αντιτίθεται σε οποιαδήποτε επαφή μεταξύ των εκπροσώπων της και των αρχών των χωρών με τις οποίες το Πεκίνο έχει συνάψει διπλωματικές σχέσεις.
.
Άνθρωπος με τη σημαία της Κίνας - RIA Novosti, 1920, 27/07/2022
……………………………………..
ΣΧΕΤΙΚΑ …

Ταϊβάν. Στο κόκκινο η περιοχή !! Τα κινεζικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για μετακίνηση αμερικανικού αεροπλανοφόρου στην Ταϊβάν

Ποσειδώνας, ο κοσμοσείστης, φτάνει τώρα και στην Κίνα

Το νησί Οκινάουα. Ένα αεροπλανοφόρο σαν την Κρήτη.

Οι κινεζικές εταιρείες αγοράζουν μαζικά τη γη των ΗΠΑ !! «Μπορεί να είναι πολύ αργά» για τις ΗΠΑ !!

Η Κίνα ξεφορτώνεται τα ομόλογα (δημόσιο χρέος) των ΗΠΑ !!

Η Κίνα προετοιμάζεται για «κολασμένες» κυρώσεις …

Ρωσία-Κίνα εναντίον ΝΑΤΟ & AUKUS – Κόβουν και την παροχή ενέργειας στην ΕΕ! Μανιφέστο στρατιωτική συμμαχίας!

……………………………………………………………………