Μπορέλ: “Είμαι λιγότερο δημοφιλής” !! Ζαχάροβα: “Ζοζέπ, προτιμούν τον Λαβρόφ, τα ΜΜΕ προστατεύουν την ψυχική υγεία του κόσμου”

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας Josep Borrell - RIA Novosti, 1920, 27/07/2022
Ο Μπορέλ παραπονέθηκε ότι ήταν λιγότερο δημοφιλής στον δυτικό Τύπο από τον Λαβρόφ
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell , παραπονέθηκε ότι ήταν λιγότερο δημοφιλής στον δυτικό Τύπο από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
.
“Ο Λαβρόφ πηγαίνει στην Αφρική για να προσπαθήσει να πείσει τους Αφρικανούς ότι οι ευρωπαϊκές κυρώσεις φταίνε για όλα όσα συμβαίνουν, <…> και ολόκληρος ο δυτικός Τύπος το επαναλαμβάνει. Θα πάω στην Αφρική για να πω το αντίθετο, ότι οι κυρώσεις δεν έχουν τίποτα να κάνουν με αυτό και κανείς δεν το παίρνει», είπε ο Μπορέλ σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena SER.
.
Η επίσημη εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Maria Zakharova - RIA Novosti, 1920, 26/07/2022
.
Ανέφερε την τάση να «ακούει τον εχθρό» ως έναν από τους λόγους για αυτό και ζήτησε να διπλασιαστούν οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της διάδοσης ρωσικών πληροφοριών, τις οποίες θεωρεί «ψέματα».
Η κατάσταση με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης στη Δύση γίνεται όλο και πιο δύσκολη τα τελευταία χρόνια. Τον Νοέμβριο του 2016, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα που δηλώνει την ανάγκη αντιμετώπισης των ρωσικών μέσων ενημέρωσης, με το Sputnik και το RT να αναφέρονται ως οι κύριες απειλές στο έγγραφο. Την ίδια στιγμή, η Μόσχα έχει επανειλημμένα χαρακτηρίσει αυτές τις κατηγορίες αβάσιμες.
.
Μετά την έναρξη μιας ειδικής επιχείρησης για την αποναζοποίηση της Ουκρανίας, η ΕΕ απαγόρευσε τη διανομή του σήματος και του περιεχομένου του RT και του Sputnik. Στα μέσα Ιουλίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε νόμο για τα κατοπτρικά μέτρα ως απάντηση στις διακρίσεις κατά των ρωσικών μέσων ενημέρωσης στο εξωτερικό.
.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά από συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας του Κονγκό Jean-Claude Gakosso - RIA Novosti, 1920, 26/07/2022
……………………………….

Η Ζαχάροβα είπε στον Μπορέλ ότι δεν είναι ασφαλές να ακούς ανοησίες και ακόμη περισσότερο να τις παραθέτεις

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα , απάντησε στις καταγγελίες του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Josep Borrell, ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είναι πιο δημοφιλής στον δυτικό Τύπο από αυτόν.
.
“Ζοζέπ, ο δυτικός Τύπος απλώς προστατεύει την ψυχική τους υγεία προτιμώντας τον Λαβρόφ από σένα. Είμαστε ό,τι τρώμε, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών. Εκεί, ο οικοδεσπότης του προεκλογικού διαλόγου στη Βρετανία λιποθύμησε μετά από άλλη μια παράλογη δήλωση της Λιζ Τρας . Ακούγοντας το Οι ανοησίες δεν είναι ασφαλείς. Και το να τις παραθέσω – ακόμα περισσότερο», έγραψε η Ζαχάροβα στο κανάλι της στο Telegram.
.
Ο Μπορέλ είπε νωρίτερα ότι υπήρχε μια τάση στον δυτικό Τύπο να «ακούει τον εχθρό». Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena SER, εξέφρασε τη λύπη του ότι «ο Λαβρόφ πηγαίνει στην Αφρική για να προσπαθήσει να πείσει τους Αφρικανούς ότι οι ευρωπαϊκές κυρώσεις φταίνε για όλα όσα συμβαίνουν… και ολόκληρος ο δυτικός Τύπος το επαναλαμβάνει».
.
Ο Μπορέλ σημείωσε ότι πήγαινε στην Αφρική «για να πει το αντίθετο, ότι οι κυρώσεις δεν έχουν καμία σχέση με αυτό και κανείς δεν το σηκώνει». Ζήτησε επίσης να διπλασιαστούν οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της διάδοσης ρωσικών πληροφοριών, τις οποίες θεωρεί «ψέματα».
.
Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron - RIA Novosti, 1920, 26/07/2022

ΠΗΓΗ

………………………………………………………………………..