Αέριο. Η αντίδραση της Ισπανίας και της Πολωνίας στη μείωση που πρότεινε η Κομισιόν !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ισπανική κυβέρνηση αντιτίθεται στον εξαναγκασμό των καταναλωτών και των εταιρειών να μειώσουν τη χρήση φυσικού αερίου, υποστηρίζοντας ότι η χώρα επένδυσε σε μεγάλο βαθμό σε υποδομές για εισαγωγή και επανεξαγωγή φυσικού αερίου στην υπόλοιπη ΕΕ.

Η υπουργός Περιβάλλοντος Τερέζα Ριμπέρα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου. «Ό,τι κι αν συμβεί, οι ισπανικές οικογένειες δεν θα δουν το φυσικό αέριο ή το ρεύμα τους να κόβεται. Ό,τι κι αν συμβεί, η Ισπανία θα υπερασπιστεί τη θέση της ισπανικής βιομηχανίας»

ΑΕΡΙΟ. “Σφάζονται” μεταξύ τους βόρειοι-νότιοι στην Ε.Ε. Η Κομισιόν ζητά μείωση χρήσης 15% !!

Ενώ η Πολωνία από την πλευρά της αναφέρει ότι γι’ αυτήν η πρόταση για μείωση της κατανάλωσης ήταν «ουδέτερη» επειδή δεν περιείχε δεσμευτικούς όρους. Η υπουργός Άννα Μόσκβα δήλωσε ότι πρέπει να είναι εθνική υπόθεση η ενεργειακή ασφάλεια και τόνισε ότι σε ό,τι τους αφορά δεν χρειάζεται περιορισμός γιατί τα αποθέματα τους ήταν γεμάτα.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κάλεσε την ΕΚ να πληρώσει τις χώρες για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου

Εν τω μεταξύ πι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο ξεπέρασαν τα 2.000 δολάρια ανά χίλια κυβικά μέτρα, ενώ η αμερικανική έκδοση του The National Interest αναφέρει ότι η Ρωσσία κολυμπάει στο χρήμα ενώ η Δύση υποφέρει από προβλήματα λόγω κυρώσεων και η Le Figaro ότι η Ευρώπη επανέλαβε το αγγλικό λάθος του Ναπολέοντα σε σχέση με τη Ρωσία !!!

………………………………………………………………………