Ιταλία. Η Δύση φοβάται ότι θα αλλάξει η θέση της για την Ουκρανία υπέρ της Ρωσίας

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
NI: Η αποχώρηση Ντράγκι από τη θέση του πρωθυπουργού της Ιταλίας θα αλλάξει τη θέση της Ρώμης για την Ουκρανία υπέρ της Ρωσίας
Στη Δύση σήμανε συναγερμός λόγω της απώλειας ενός σημαντικού συμμάχου από το Κίεβο
.
Η παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι θα επηρεάσει αρνητικά τόσο τις σχέσεις Ρώμης και Κιέβου, όσο και «την ενότητα της Δύσης ενάντια στη Ρωσία», γράφει το περιοδικό The National Interest .
“Σε σχέση με την αποχώρηση του Ντράγκι , η θέση της Ιταλίας για τη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση μπορεί να αλλάξει σημαντικά. Ως αποτέλεσμα, ο δυτικός συνασπισμός για την υποστήριξη της Ουκρανίας θα υποφέρει σοβαρά”, αναφέρει το άρθρο.
.
Σύμφωνα με τον συγγραφέα, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των επικείμενων εκλογών, η Ρώμη δεν θα υποστηρίζει πλέον το Κίεβο όπως πριν. Εάν οι δεξιές δυνάμεις νικήσουν, οι πολιτικοί που εκφράζουν συμπάθεια για τη Μόσχα θα έρθουν στην εξουσία, εάν η αριστερά θριαμβεύσει, θα υπάρξει σοβαρή διαίρεση στο θέμα της βοήθειας των Ουκρανών.
.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η επόμενη ιταλική κυβέρνηση θα στηρίξει ανοιχτά τη Ρωσία, αλλά η αντικατάστασή της θα αποδυναμώσει το «ενωμένο αντιρωσικό δυτικό μέτωπο», εξήγησε ο παρατηρητής.
.
Την προηγούμενη μέρα, ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα υπέγραψε διάταγμα για την πρόωρη διάλυση του εθνικού κοινοβουλίου λόγω της οξυμένης πολιτικής κρίσης στη χώρα. Την ίδια μέρα, ο πρωθυπουργός Ντράγκι επιβεβαίωσε την απόφαση να παραιτηθεί, την οποία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα. Ο πολιτικός υποστήριξε την υποστήριξη της Ουκρανίας «με οποιονδήποτε τρόπο», μεταξύ άλλων μέσω της προμήθειας όπλων.
Στο πλαίσιο της ρωσικής ειδικής επιχείρησης για την απελευθέρωση του Ντονμπάς, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να αντλούν όπλα στην Ουκρανία, διαθέτοντας δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια για αυτό. Η Μόσχα, με τη σειρά της, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η στρατιωτική βοήθεια των δυτικών χωρών απλώς παρατείνει τη σύγκρουση και η μεταφορά όπλων γίνεται νόμιμος στόχος των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων.
…………………………………..

…………………………………………………………………..