Η Ρωσία θα εκπροσωπηθεί από τον Υπ.Εξ. στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο, στην εβδομάδα υψηλού επιπέδου

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
Η Ρωσία θα εκπροσωπηθεί στην εβδομάδα υψηλού επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ από τον επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών
.
Η Ρωσία στην εβδομάδα υψηλού επιπέδου της συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο θα εκπροσωπηθεί από τον επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών, πρόκειται να εκφωνήσει την ομιλία του στις 24 Σεπτεμβρίου, όπως προκύπτει από το προκαταρκτικό πρόγραμμα των ομιλητών.
Το προκαταρκτικό πρόγραμμα, κατά κανόνα, αλλάζει αρκετές φορές. Η φετινή εβδομάδα υψηλού επιπέδου θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 26 Σεπτεμβρίου.
Παραδοσιακά, ο Πρόεδρος της Βραζιλίας θα μιλήσει πρώτος (20 Σεπτεμβρίου) κατά τη γενική συζήτηση υψηλού επιπέδου της εβδομάδας. Το δεύτερο αναμένεται να είναι η ομιλία του Προέδρου των Η.Π.Α. Την ίδια μέρα θα μιλήσουν οι ηγέτες Γαλλίας και Τουρκίας.
.
Σύμφωνα με το προκαταρκτικό πρόγραμμα, αντίγραφο του οποίου βρίσκεται στη διάθεση του RIA Novosti, μια ομιλία του Βλαντιμίρ Ζελένσκι, καθώς και του προέδρου του Ιράν , αναμένεται στις 21 Σεπτεμβρίου . Την επόμενη ημέρα, μεταξύ άλλων, έχουν προγραμματιστεί να μιλήσουν οι πρωθυπουργοί της Μεγάλης Βρετανίας , του Ισραήλ , της Ιταλίας και της Ιαπωνίας .

Εκ μέρους της Γερμανίας , ο καγκελάριος αναμένεται να μιλήσει στις 23 Σεπτεμβρίου. Η Κίνα θα εκπροσωπηθεί από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό στις 24 Σεπτεμβρίου. Την ίδια μέρα αναμένονται οι ομιλίες των υπουργών Εξωτερικών της Λευκορωσίας και της Ινδίας . Ο υπουργός Εξωτερικών θα μιλήσει εξ ονόματος της Συρίας στις 26 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Αφγανιστάν δεν βρίσκεται στη λίστα των ομιλητών.

.

…………………………………………………………………