Η Γερμανία δεν σχολιάζει αναφορές σχετικά με τον στρόβιλο για το Nord Stream

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας δεν σχολιάζει πληροφορίες σχετικά με τη θέση του στροβίλου στο Nord Stream

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, 18 Ιουλίου – RIA Novosti. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας, για λόγους ασφαλείας, δεν παρέχει πληροφορίες για τη θέση του στροβίλου της Siemens που προορίζεται για τον αγωγό Nord Stream 1, δήλωσε η Beate Baron, εκπρόσωπος του τμήματος.

Νωρίτερα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο στρόβιλος είχε ήδη φύγει από τον Καναδά, όπου γινόταν η επισκευή του. “Δεν μπορώ να σχολιάσω τις αναφορές που κυκλοφορούν σήμερα. Καταλάβετε ότι αυτό είναι ένα θέμα ασφάλειας, επομένως δεν μπορούμε να δώσουμε πληροφορίες για το πότε και πού βρίσκεται η τουρμπίνα”, δήλωσε ο Baron σε ενημέρωση τη Δευτέρα.

Σημείωσε ότι η Siemens είχε δηλώσει ότι η τουρμπίνα θα μεταφερθεί και θα εγκατασταθεί το συντομότερο δυνατό.

Η Gazprom, ο κύριος προμηθευτής φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ανακοίνωσε στα μέσα Ιουνίου ότι μπορούσε να προμηθεύει μόνο 67 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα στο Nord Stream, ενώ ο προγραμματισμένος όγκος ήταν 167 εκατομμύρια κυβικά μέτρα. Η εταιρεία το εξήγησε με την ανάπτυξη της γενικής διάρκειας ζωής των μονάδων συμπιεστών αερίου (GCU), καθυστερήσεις στο έργο της γερμανικής Siemens, η οποία, λόγω των καναδικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, δεν μπορεί επίσης να επιστρέψει το GCU από επισκευή από το καναδικό εργοστάσιο. όπως εντοπίστηκαν τεχνικές δυσλειτουργίες του κινητήρα.

Ο Καναδός υπουργός Φυσικών Πόρων Τζόναθαν Γουίλκινσον δήλωσε τον Ιούλιο ότι ο Καναδάς, παρά τις κυρώσεις, θα επιστρέψει τους επισκευασμένους στρόβιλους για το Nord Stream κατόπιν αιτήματος της Γερμανίας. Η απόφαση του Καναδά υποστηρίχθηκε και στις Ηνωμένες Πολιτείες: το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι μια τέτοια εξαίρεση από το καθεστώς κυρώσεων θα επέτρεπε στην Ευρώπη να αποκαταστήσει τα αποθέματα φυσικού αερίου. Την ίδια ώρα, το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Οττάβα να επανεξετάσει την απόφαση αυτή και κάλεσε τον επιτετραμμένο του Καναδά.

…………………………..

ΣΧΕΤΙΚΑ …

“Παίζουν τον παπά” οι υπεύθυνοι της Siemens Energy !!! Που είναι ο στρόβιλος της Gazprom ;; Στο βάθος κερδοσκοπία ;;

Bloomberg: Οι ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας οφείλουν περισσότερα από 1,7 τρις ευρώ

………………………………………………………………