“Παίζουν τον παπά” οι υπεύθυνοι της Siemens Energy !!! Που είναι ο στρόβιλος της Gazprom ;; Στο βάθος κερδοσκοπία ;;

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΛΦΕΙΟΣ : “Εδώ παπάς … εκεί παπάς … που είναι ο στρόβιλος ;; ” … “Παίζουν τον παπά οι υπεύθυνοι της Siemens Energy … !!!

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ … “ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑ” ;; Η Gazprom ζητά πίσω τον στρόβιλο Nord Stream 1 από τη Siemens [ Η Gazprom υπέβαλε επίσημο αίτημα για επιστροφή στις 15 Ιουλίου, ανακοίνωσε η ρωσική εταιρεία το Σάββατο. Εκπρόσωπος της Siemens Energy είπε ότι ουσιαστικά δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση της τουρμπίνας ή για το πού κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. ]

ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Gazprom ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΕΤΗ ΜΕ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ ΤΙΜΗ … ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΟ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΡΕΕΙ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΦΟΥ ΜΕΤΑΠΩΛΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΒΑΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΙΡΙΑΚΩΝ ΤΙΜΩΝ !!! ( ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ )

ΑΕΡΙΟ -ΔΩΣΕ ΧΡΗΜΑ- ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ… 300% ΠΑΝΩ Η ΤΙΜΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2023 !

ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΙΟ/ Τι θα γίνει στη Γερμανία… Σε λίγο ίσως θα μείνει χωρίς φάρμακα όλη η Ε.Ε. !! Ούτε ασπιρίνες !!!

…………………………………..

Η Gazprom ζήτησε από τη Siemens να παράσχει άδεια για την εξαγωγή του στροβίλου για το Portovaya CS

Η Gazprom ζήτησε επίσημα από τη γερμανική Siemens έγγραφα που της επιτρέπουν να βγάλει τουρμπίνα για το Nord Stream, σύμφωνα με το κανάλι Telegram της ρωσικής εταιρείας.

«Στις 15 Ιουλίου, η Gazprom ζήτησε επίσημα από τη Siemens να παράσχει έγγραφα που, λαμβάνοντας υπόψη τα τρέχοντα καθεστώτα κυρώσεων του Καναδά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα επιτρέψουν τον κινητήρα αεριοστροβίλου για τον σταθμό συμπίεσης Portovaya, μια κρίσιμη εγκατάσταση για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream. να εξαχθεί στη Ρωσία, και ο Όμιλος Siemens των υποχρεώσεων του στο πλαίσιο της επισκευής και συντήρησης κινητήρων αεριοστροβίλου», αναφέρει το δημοσίευμα.

Η εταιρεία τόνισε ότι βασίζονται στην άνευ όρων εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Siemens για τη συντήρηση των κινητήρων αεριοστροβίλου, από τις οποίες εξαρτάται η αξιόπιστη λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου και η παροχή καυσίμων στους ευρωπαίους καταναλωτές.

Από τα μέσα Ιουνίου, η Gazprom μείωσε τις προμήθειες μέσω του Nord Stream κατά περίπου 60 τοις εκατό, εξηγώντας αυτό από προβλήματα με τη συντήρηση των αεριοστροβίλων στο σταθμό συμπίεσης Portovaya. Ο λόγος ήταν ότι η Siemens δεν μπόρεσε να επιστρέψει τον στρόβιλο, ο οποίος βρισκόταν σε επισκευή στον Καναδά, λόγω των αντιρωσικών κυρώσεων που επέβαλε η Οτάβα.

Την περασμένη εβδομάδα, η κατάσταση επιλύθηκε – ο Καναδάς συμφώνησε να στείλει τον στρόβιλο στη Γερμανία, η οποία θα τον μεταφέρει στη Ρωσία. Επιπλέον, ο εξοπλισμός της Gazprom θα εξαιρεθεί από κυρώσεις μέχρι το τέλος του 2024. Αυτό επιβεβαίωσε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Ωστόσο, η Gazprom δήλωσε ότι δεν είχε λάβει κανένα έγγραφο σχετικά με αυτό.

Τώρα το Nord Stream έχει σταματήσει εντελώς για προγραμματισμένη συντήρηση, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 21 Ιουλίου. Την ίδια στιγμή, ορισμένες χώρες -μεταξύ των οποίων η Γερμανία και η Αυστρία- εξέφρασαν φόβους ότι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, οι προμήθειες φυσικού αερίου θα μπορούσαν να μειωθούν ή και να σταματήσουν.

……………………………………..

Η Cazprom ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗ ΡΟΗ ΣΤΟΝ Nord Stream ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ;;;

“Πόλεμος” Γερμανίας-Ουκρανίας για τον στρόβιλο του Nord Stream !! Το Κίεβο θέλει την καταστροφή της Γερμανίας ;;

Οι ΗΠΑ μειώνουν τις εξαγωγές LNG στην Ευρώπη μετά το ατύχημα στο Τέξας !

…………………………………….

ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΑ 2.900$/κμ ΚΑΙ Ο ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ “ΣΥΝΕΧΑΡΗ” ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΤΟΝ Nord Stream 2 !!!

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 05 Ιανουαρίου 2022 ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ …

Ελλάδα: Τι σημαίνει η συμφωνία ΔΕΠΑ – Gazprom

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε ξεκινήσει η διαπραγμάτευση, που ολοκληρώθηκε χθες μεταξύ της ΔΕΠΑ και της Gazprom για τη νέα συμφωνία προμήθειας φυσικού αερίου. Οι επίπονες συζητήσεις με τη ρωσική εταιρεία, οι οποίες έφτασαν μέχρι και σε πολιτικό επίπεδο, αφού το ελληνικό αίτημα για καλύτερους όρους, μεταφέρθηκε τόσο από τον υπουργό ενέργειας Κ. Σκρέκα όσο και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Β. Πούτιν, κατέληξαν σε μια δομή συμφωνίας με θετικούς όρους για την ελληνική πλευρά. 

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι η Gazprom αρχικά είχε ζητήσει την πλήρη αλλαγή των όρων της συμφωνίας, προκειμένου η τιμή να καθορίζεται σε ποσοστό 100% από τη χρηματιστηριακή τιμή του φυσικού αερίου TTF, τελικώς έγινε δεκτό το ελληνικό αίτημα να συνυπολογίζεται σε ποσοστό 20% η διεθνής τιμή του πετρελαίου και σε ποσοστό 80% το TTF, για τον πρώτο χρόνο της 4ετούς συμφωνίας.

Για τη δεύτερη χρονιά, δηλαδή το 2023 η συμφωνία προβλέπει σύνδεση της τιμής σε ποσοστό 85% με το TTF και σε ποσοστό 15% με το πετρέλαιο. Σημειώνεται ότι σε όλη τη διάρκεια της συμφωνίας, μέχρι το 2026, η ΔΕΠΑ θα προμηθεύεται σταθερή ποσότητα 2 δις κυβικών μέτρων. 

Υπογραμμίζεται ότι βάσει της φόρμουλας πετρελαίου, η τιμή που προκύπτει για το φυσικό αέριο είναι, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, πολύ χαμηλότερη από τη χρηματιστηριακή τιμή του φυσικού αερίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ΔΕΠΑ για το 2022 θα προμηθεύεται από τη Gazprom ποσότητα 2 δις κυβικά μέτρα, με σημαντικό discount, έναντι της τιμής TTF. 

Τι σημαίνει αυτό για την αγορά και τους καταναλωτές; Δημιουργείται για τη ΔΕΠΑ ένα σημαντικό περιθώριο ώστε να μπορέσει να μετακυλήσει ένα σημαντικό κομμάτι του οφέλους από τη συμφωνία προς την αγορά, είτε πρόκειται για τους οικιακούς καταναλωτές, μέσω των εταιρειών παροχής αερίου, είτε πρόκειται για βιομηχανικούς πελάτες και ηλεκτροπαραγωγούς. 

Βεβαίως, το ύψος του οφέλους που θα προκύψει θα εξετάζεται ανά μήνα, ανάλογα με τα έσοδα της ΔΕΠΑ αλλά και την πορεία των τιμών του αερίου. Ωστόσο είναι σαφές ότι πρόθεση της διοίκησης της εταιρείας να επανεξετάσει το ύψος των εκπτώσεων προς τους οικιακούς και βιομηχανικούς πελάτες, με βάση τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει από τη συμφωνία.

Άλλωστε, την τελευταία διετία είναι χαρακτηριστικό ότι η ΔΕΠΑ έχει επιστρέψει στην αγορά ποσό που φτάνει τα 175 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τα 120 εκατ. ευρώ που προέκυψαν από τη θετική εξέλιξη της διαιτησίας με την τουρκική Botas, ενώ από τον περασμένο Σεπτέμβριο η εταιρεία έχει επιστρέψει στην αγορά ακόμη 55 εκατ. ευρώ μέσω των εκπτώσεων που δίνει στους οικιακούς καταναλωτές. 

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι με τη συμφωνία με τη Gazprom, η ΔΕΠΑ ισχυροποιεί τη θέση της στην ελληνική αγορά καθώς αποκτά ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, έχοντας πρόσβαση σε σημαντικές ποσότητες αερίου σε ανταγωνιστικές τιμές κάτω από τιμές που ισχύουν στην αγορά.

……………………………………………………………………………