ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΕΚΘΕΣΗ Κάνναβις (όλοι …οι καλοί χωράνε στην Γερμανία, ψεκασμένοι μπολιασμένοι, μεθυσμένοι, μαστουρομένοι…)

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ
ΒΕΡΟΛΙΝΟ
ΕΚΘΕΣΗ Κάνναβις

Η Γερμανία θα γίνει «ο παράδεισος της ελεύθερης χρήσης μαριχουάνας».  Οι φούντες θα στρίβονται σε ειδικά καφενεία , κάτι σαν ναργιλάδικα τύπου Αμστερνταμ, όπου θα γίνεται και η σχετική επιμόρφωση στους πελάτες όσον αφορά τις ποικιλίες, τα χαρμάνια, την επίγευση, το «κεφάλι», κ.λπ., όπως περίπου συμβαίνει και στους τεκέδες πολυτελείας. Μόλις ψηφιστεί ο νόμος το Βερολίνο θα γεμίσει από τέτοια χασισοπωλεία, και οι φούντες θα πάρουν την ηγεμονία στην γαστρονομία.

Η πολιτική λογική της Κυβέρνησης ( των Πρασίνων με τον γνωστό μας Χάμπεκ)  εδράζεται στη σκέψη ότι «η ελεγχόμενη αγορά του χασίς και θα συντρίψει τη μαύρη αγορά και θα στείλει στα κρατικά ταμεία αρκετό χρήμα για να χρηματοδοτηθούν εκστρατείες ενημέρωσης και πρόληψης». Λένε ότι τα έσοδα του κράτους προϋπολογίζονται σε 3,7 δισ. ευρώ και οι νέες θέσεις εργασίας σε 27.000, και ότι παράλληλα θα παταχθεί το έγκλημα που σχετίζεται με τη ναρκομανία.
Ακόμα όμως δεν υπάρχει νόμος (θα γίνει σύντομα) που ο καταναλωτής θα μπορεί να αγοράζει το προϊόν, σε φαρμακεία, ή σε ειδικά μαγαζιά.