Ποσειδώνας, ο κοσμοσείστης, φτάνει μέχρι και την δυτική ακτή των Η.Π.Α

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ
Το Belgorod παραδόθηκε μόλις την προπερασμένη Παρασκευή από τη ρωσική πολεμική βιομηχανία – Είναι το μεγαλύτερο υποβρύχιο που κατασκευάστηκε τα τελευταία 40 χρόνια – Μεταφέρει τορπίλες Poseidon (ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ) μεγέθους σχολικού λεωφορείου οπλισμένες με πυρηνικές κεφαλές . Ένα σούπερ πυρηνικό υποβρύχιο, το οποίο χαρακτηρίζεται υπερόπλο, προστέθηκε στο οπλοστάσιο του Βλαντίμιρ Πούτιν.
Η ρωσική πολεμική βιομηχανία παρέδωσε το «υπερόπλο» που μπορεί να σημάνει την «ημέρα της κρίσης», όπως αναφέρουν διεθνείς αναλυτές. Το πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod είναι το μεγαλύτερο που κατασκευάστηκε τα τελευταία 40 χρόνια και είναι εξοπλισμένο με τορπίλες Poseidon μήκους 80 ποδιών (μεγέθους σχολικού λεωφορείου) που φέρουν πυρηνικές κεφαλές 100 μεγατόνων, ικανές να προκαλέσουν τεράστιο ραδιενεργό τσουνάμι και να καταστρέψουν ολόκληρες πόλεις!
Το υποβρύχιο Belgorod, μήκους 184 μέτρων και 30.000 τόνων βάρους μπορεί να πλήξει με τις τορπίλες Poseidon μεγάλες παράκτιες πόλεις, «δημιουργώντας εκτεταμένες περιοχές ραδιενεργού μόλυνσης, καθιστώντας τις άχρηστες για στρατιωτική, οικονομική ή άλλη δραστηριότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα», σύμφωνα με ένα ρωσικό έγγραφο που διέρρευσε μεταφρασμένο από το BBC το 2015. Το δε βεληνεκές του συγκεκριμένου όπλου, είναι πολύ μεγάλο, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να πλήξει στόχους από σημαντικά μεγάλη απόσταση, φτάνει δηλαδή μέχρι και την Δυτική Ακτή των Η.Π.Α.
ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΒΑΣΙΣ (ΦΒ)