Οι ΗΠΑ μειώνουν τις εξαγωγές LNG στην Ευρώπη μετά το ατύχημα στο Τέξας !

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τερματικός σταθμός για την αποστολή υγροποιημένου φυσικού αερίου στην πολιτεία του Μέριλαντ, ΗΠΑ - RIA Novosti, 1920, 16/07/2022
© AP Photo / Cliff Owen
Οι ΗΠΑ μειώνουν τις εξαγωγές LNG στην Ευρώπη μετά το ατύχημα στο εργοστάσιο του Τέξας

Εμπειρογνώμονας της Vygon Consulting Timonin: Οι ΗΠΑ θα μειώσουν τις εξαγωγές LNG στην Ευρώπη τον Ιούλιο στους 150.000 τόνους

ΜΟΣΧΑ, 16 Ιουλίου – RIA Novosti. Λόγω ατυχήματος στο εργοστάσιο LNG του Texas Freeport, οι εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ευρώπη ενδέχεται να μειωθούν κατά 150.000 τόνους τον Ιούλιο, δήλωσε στο RIA Novosti ο σύμβουλος της Vygon Consulting, Ivan Timonin.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρώτο εξάμηνο του έτους , οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέδωσαν 65 εκατομμύρια τόνους LNG στην Ευρώπη , εννέα εκατομμύρια από αυτούς τον Ιούνιο.
«Μπορεί να αναμένεται κάποια πτώση -εντός 150 χιλιάδων τόνων- τον Ιούλιο λόγω της διάθεσης του εργοστασίου Freeport, το οποίο κατάφερε να στείλει συγκρίσιμους όγκους στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του περασμένου μήνα», πρότεινε ο συνομιλητής του πρακτορείου.
.
Επιπλέον, πρόσθεσε, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ήταν το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους που η Ευρώπη έγινε αγορά προτεραιότητας για τις Ηνωμένες Πολιτείες – περίπου το 70 τοις εκατό του συνόλου του αμερικανικού LNG πήγε εκεί, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα το ποσοστό αυτό ήταν περισσότερο από το μισό – που ανέρχεται σε ένα ποσοστό.
.
«Σε αυτό το πλαίσιο, το δεύτερο εξάμηνο του 2022, μπορούμε να περιμένουμε μείωση του όγκου των προμηθειών LNG των ΗΠΑ στην Ευρώπη σε σύγκριση με το επίπεδο του πρώτου εξαμήνου, κατά το οποίο παραδόθηκαν συνολικά 28,6 εκατομμύρια τόνοι του προϊόντος. δεδομένου ότι η θέση σε λειτουργία του νέου εργοστασίου Calcasieu Pass χωρητικότητας 10 εκατομμυρίων τόνων είναι μόνο εν μέρει σε θέση να αντικαταστήσει το συνταξιούχο Freeport», πιστεύει ο Timonin.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του δεύτερου εξαμήνου του έτους, ο όγκος των παραδόσεων μπορεί ακόμη και να αυξηθεί κάπως λόγω της θέσης σε λειτουργία νέων περιουσιακών στοιχείων σε όλο τον κόσμο – μεταξύ αυτών το Ινδονησιακό Tangguh LNG, το Coral South FLNG στη Μοζαμβίκη και άλλα έργα. Καθοριστικός παράγοντας θα είναι το επίπεδο των τιμών στην Ευρώπη και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και ο ανταγωνισμός των καταναλωτών για δωρεάν όγκους, κατέληξε ο αναλυτής.
.
Η έκρηξη στο Freeport LNG στο Τέξας – ένα από τα μεγαλύτερα εξαγωγικά εργοστάσια για την παραγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες – βρόντηξε στις 8 Ιουνίου. Εξαιτίας αυτού, η επιχείρηση έκλεισε για τουλάχιστον τρεις μήνες και η πλήρης ανάκαμψή της δεν αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους. Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ σημείωσε ότι εξαιτίας αυτού, η ικανότητα εξαγωγής LNG θα μειωθεί κατά περίπου δύο δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα – περίπου το 17 τοις εκατό του συνόλου. Το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ο οργανισμός προβλέπει μείωση των εξαγωγών στα 10,5 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (μείον 14 τοις εκατό σε σύγκριση με τις προβλέψεις του Ιουνίου).
.

………………………….

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Κορόιδα Ευρωπαίοι !!! Το Υπ.Οικ. των ΗΠΑ επέτρεψε συναλλαγές με τη Ρωσία για τρόφιμα, φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό, λιπάσματα, σπόρους.

Ρωσσία ΗΠΑ μαζί στο διάστημα. Νέα συμφωνία!

ΑΕΡΙΟ -ΔΩΣΕ ΧΡΗΜΑ- ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ… 300% ΠΑΝΩ Η ΤΙΜΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2023 !

ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΙΟ/ Τι θα γίνει στη Γερμανία… Σε λίγο ίσως θα μείνει χωρίς φάρμακα όλη η Ε.Ε. !! Ούτε ασπιρίνες !!!

Θα ζήλευε και ο Γκαίμπελς !!! Σε “δημοσπόπηση” 1.167 Γερμανοί από 80εκ/μύρια, με 14εκ/μύρια φτωχούς, το 70% του συνόλου υπέρ της στήριξης της Ουκρανίας !!

13.800.000 ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΑΛΛΑ Ο ΣΟΛΤΣ ΖΗΤΑΕΙ 2ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ !!

Η απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ για το Nord Stream 2 απειλή για το Κίεβο, λέει ο πρώην επικεφαλής του PGNiG Wozniak

Άρθρο του Oskar Lafontaine : Ανοίγοντας το Nord Stream 2 !

……………………………………………………………………..