Στη Γερμανία προειδοποιούν για «τέλεια καταιγίδα» για το ευρώ. Το δολάριο ανέβηκε πάνω από το ευρώ για πρώτη φορά από το 2002.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FAZ: Σε περίπτωση πλήρους διακοπής της παροχής ρωσικού φυσικού αερίου, το ευρώ θα αντιμετωπίσει σοβαρό πλήγμα

ΜΟΣΧΑ, 13 Ιουλίου – RIA Novosti. Σε περίπτωση πλήρους διακοπής των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου, το ευρωπαϊκό νόμισμα θα αντιμετωπίσει σοβαρό πλήγμα, γράφει ο Daniel Mohr, συντάκτης του οικονομικού τμήματος της Frankfurter Allgemeine Zeitung.

“Λόγω της έλλειψης φυσικού αερίου στην Ευρώπη, θα μπορούσε να ξεκινήσει μια πληθωριστική ύφεση. Ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν η τέλεια καταιγίδα για το ευρώ”, σημείωσε ο συγγραφέας του άρθρου.

Σημαία πάνω από το κτίριο του Ράιχσταγκ στο Βερολίνο - RIA Novosti, 1920, 07/10/2022
Έτσι, πρόσφατα η ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος εξισώθηκε και στις 13 Ιουλίου, για πρώτη φορά από το 2002, έπεσε κάτω από το δολάριο.
Σταθμός συμπίεσης Sayda που συνδέει τα συστήματα αγωγών της Τσεχικής Δημοκρατίας (αγωγός Gazela) και της Γερμανίας - RIA Novosti, 1920, 22/06/2022

Η μείωση του όγκου των εισαγωγών φυσικού αερίου από τη Ρωσία φέτος συνδέεται με τη διακοπή των προμηθειών μέσω του αυτοκινητόδρομου Yamal-Europe τον Μάιο, με μείωση της άντλησης μέσω των άλλων δύο κύριων διαδρόμων – το Nord Stream και το ουκρανικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου. καθώς και μείωση λόγω τεχνικών εργασιών για τις προμήθειες κατά μήκος του Turkish Stream .

Η Γερμανία, όπως και άλλες δυτικές χώρες, αντιμετωπίζει άνοδο των τιμών της ενέργειας και άνοδο του πληθωρισμού λόγω της επιβολής κυρώσεων κατά της Μόσχας και της πολιτικής εγκατάλειψης των καυσίμων της. Λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων, κυρίως του φυσικού αερίου, η βιομηχανία της Γερμανίας έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, γεγονός που έχει επηρεάσει και άλλους τομείς της γερμανικής οικονομίας, τους πιο ισχυρούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γερμανός υπουργός Οικονομίας Robert Habek - RIA Novosti, 1920, 30/06/2022

…………………

«Δεν είναι αυτό το όριο»: τι θα γίνει με το ευρώ και το δολάριο

…………………

ΗΠΑ. Καλπάζει ο ετήσιος πληθωρισμός. Από το 1981 είχε να φτάσει στο 9,1% !

……………………………………………………………………