Η Βόρεια Κορέα αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Баннер в Донецке - РИА Новости, 1920, 13.07.2022

Η Βόρεια Κορέα αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ

Ο επικεφαλής της ΛΔ Πουσίλιν ανακοίνωσε την αναγνώριση της δημοκρατίας από τη ΛΔΚ

ΝΤΟΝΕΤΣΚ, 13 Ιουλίου – RIA Novosti. Η ΛΔΚ αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, δήλωσε ο επικεφαλής της ΛΔΔ Ντένις Πουσίλιν.

“Το διεθνές καθεστώς της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και η κρατικότητά της συνεχίζουν να ενισχύονται. Αυτή είναι μια ακόμη νίκη για τη διπλωματία μας”, έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η απόφαση θα αποτελέσει τη βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων, συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού τομέα, και η εταιρική σχέση θα αυξήσει τη γεωγραφία του εμπορίου για τις επιχειρήσεις.

«Είμαστε ευγνώμονες στον λαό της ΛΔΚ για τόσο σημαντική υποστήριξη από τον λαό του Ντονμπάς», είπε ο Πουσίλιν. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα για ενεργή και γόνιμη συνεργασία.

…………………………………………………………………

Η Ουκρανία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ανακοίνωσε τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων και επαφών με τη ΛΔΚ λόγω της αναγνώρισης του LPR και του DPR

ΜΟΣΧΑ, 13 Ιουλίου – RIA Novosti. Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων, τον τερματισμό των πολιτικών και οικονομικών επαφών με τη ΛΔΚ λόγω της αναγνώρισης των Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ.
Νωρίτερα, η πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στη Μόσχα δήλωσε στο RIA Novosti ότι αναγνώρισαν την ανεξαρτησία των DPR και LPR.
“Σε απάντηση σε μια τέτοια εχθρική πράξη, η Ουκρανία ανακοινώνει τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας. Οι πολιτικές και οικονομικές επαφές με τη ΛΔΚ δεν πραγματοποιούνται λόγω των διεθνών κυρώσεων που επιβλήθηκαν σε αυτή τη χώρα”, δήλωσε το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών. σε δήλωση στην ιστοσελίδα του πρακτορείου.
Το υπουργείο σημείωσε ότι το Κίεβο καταδικάζει την απόφαση της ΛΔΚ να αναγνωρίσει τη δημοκρατία και πρόσθεσε ότι «δεν θα έχει νομικές συνέπειες και δεν θα αλλάξει τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα της Ουκρανίας».
………………………………………………………………………………