Η απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ για το Nord Stream 2 απειλή για το Κίεβο, λέει ο πρώην επικεφαλής του PGNiG Wozniak

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream - 2 - RIA Novosti, 1920, 07/12/2022

…………………………………………..

Ο πρώην επικεφαλής του PGNiG Wozniak χαρακτήρισε την απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ για το Nord Stream 2 απειλή για το Κίεβο

ΒΑΡΣΟΒΙΑ, 12 Ιουλίου – RIA Novosti. Η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Nord Stream 2 θα μπορούσε να σημαίνει καταστροφή για την Ουκρανία, δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομίας, πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου PGNiG Piotr Vozniak.
Νωρίτερα την Τρίτη, το Δικαστήριο της ΕΕ αναγνώρισε εν μέρει την αξίωση του φορέα εκμετάλλευσης Nord Stream 2, αμφισβητώντας τις τροποποιήσεις στην Οδηγία της ΕΕ για το φυσικό αέριο. Τον Απρίλιο του 2019, η ΕΕ τροποποίησε την Οδηγία για το φυσικό αέριο για να επεκτείνει τους κανόνες που ισχύουν για τους αγωγούς φυσικού αερίου εντός της ΕΕ σε αγωγούς από και προς τρίτες χώρες.
“Νωρίτερα, το Δικαστήριο της ΕΕ απέρριψε αυτή την καταγγελία ως απαράδεκτη. Το δικαστήριο που έκρινε την έφεση την έκρινε ως στο μέγιστο αποδεκτό. Έτσι, ο Nord Stream 2 θα υποβάλει τέτοια καταγγελία για δεύτερη φορά. Εάν αποδειχθεί ότι ο Nord Stream 2 υπέβαλε καταγγελία — και την υπέβαλε με επιτυχία, πράγμα που σημαίνει ότι κερδίζει τη διαδικασία κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δεν συμμορφώνεται με την τελευταία Οδηγία της ΕΕ για το φυσικό αέριο», δήλωσε ο Wozniak στον ραδιοφωνικό σταθμό RMF FM.
………………………
………………………

“Αυτό είναι καταστροφή για την Ουκρανία , γιατί σημαίνει ότι θα ξεκινήσει το Nord Stream 2. Και τη στιγμή που θα ξεκινήσει, η διέλευση μέσω Ουκρανίας θα σταματήσει. Η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει το φάντασμα του παγώματος μέχρι θανάτου τον χειμώνα. Θα πρέπει να το αντιμετωπίσει κάνοντας κάτι. Και δεν υπάρχει υποδομή για να σωθεί. Ο μόνος τρόπος είναι να κάνει αίτηση στο Κρεμλίνο για ένταξη στο ρωσικό σύστημα φυσικού αερίου, κάτι που φυσικά θα έχει πολιτικές συνέπειες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Wozniak, η σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι “πρωτίστως κακά νέα για όλους στην Ευρώπη” και “αυτά είναι σπουδαία νέα για το Nord Stream 2 και τον πρόεδρό του Gerhard Schroeder .”
“Εν ολίγοις, αυτό σημαίνει ότι, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ο Nord Stream 2 μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει δίκιο, ό,τι κι αν είναι. Και είναι πολύ δυσμενές για την ευρωπαϊκή αγορά ως εκ τούτου”, κατέληξε.
……………………………………………………….
ΣΧΕΤΙΚΑ …

Άρθρο του Oskar Lafontaine : Ανοίγοντας το Nord Stream 2 !

“Πόλεμος” Γερμανίας-Ουκρανίας για τον στρόβιλο του Nord Stream !! Το Κίεβο θέλει την καταστροφή της Γερμανίας ;;

Η Γερμανία μπλοκάρει τη βοήθεια πολλών δις δολαρίων στο Κίεβο από την ΕΕ

Η Gazprom έκλεισε τον αγωγό Yamal-Europe. Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη ενδέχεται να φτάσουν σε νέα υψηλά τις επόμενες ημέρες

ΚΟΠΗΚΕ Η ΡΟΗ ΑΕΡΙΟΥ ΣΕ ΠΟΛΩΝΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. ΠΑΡΟΤΙ Η Ε.Ε. ΕΙΠΕ ΝΑΙ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΕ ΡΟΥΒΛΙΑ !!

ΥΠΗΡΧΕ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΕΙ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ; (βίντεο)

Πρόεδρος Πολωνίας για Ουκρανία. Ένα κοινό μέλλον όχι με κατοχή αλλά με “σβήσιμο” συνόρων !! (βίντεο)

Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΜΕΣΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΗ ΠΟΛΩΝΩΝ ΣΤΙΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ !!

13.800.000 ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΑΛΛΑ Ο ΣΟΛΤΣ ΖΗΤΑΕΙ 2ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ !!

“ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ” ένα σχέδιο ξαφνικής επίθεσης της Αγγλίας, ΗΠΑ, Ναζιστικής Γερμανίας και Πολωνίας κατά της Ρωσίας αμέσως μετά τη λήξη του Β’ Π.Π. !!!

Άρθρο παρουσιάζει στοιχεία ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για μεγάλο πόλεμο με τη Ρωσία στην Ευρώπη ( ? )

Ο Λουκασένκο συζήτησε με τον Πούτιν τα σχέδια της Δύσης να επιτεθεί στη Ρωσία και τη Λευκορωσία

……………………………………………………………………………