Η Γερμανία μπλοκάρει τη βοήθεια πολλών δις δολαρίων στο Κίεβο από την ΕΕ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Corriere della Sera: Η Γερμανία μπλοκάρει τη βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο από την ΕΕ
ΜΟΣΧΑ, 10 Ιουλίου – RIA Novosti. Η Γερμανία καθυστερεί τη χορήγηση βοήθειας στην Ουκρανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση ύψους εννέα δισεκατομμυρίων ευρώ λόγω διαφωνίας με την ΕΚ για την πηγή χρηματοδότησης, γράφει η ιταλική εφημερίδα Carriere della Serra .
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η απόφαση για το επόμενο πακέτο βοήθειας ελήφθη στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στα τέλη Ιουνίου. Ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ αντιτάχθηκε στη χορηγία του Κιέβου σε βάρος του κοινού ευρωπαϊκού χρέους. Προς το παρόν, ενέκρινε μόνο ένα δισεκατομμύριο δόση, η οποία θα πάει στο Κίεβο πριν από τα τέλη Ιουλίου.
Εκφόρτωση οβίδων M777 για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από το αεροσκάφος C-17 Globemaster III της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ - RIA Novosti, 1920, 07/07/2022

Το Πεντάγωνο είπε ότι τα αιτήματα της Ουκρανίας αυξάνονται μαζί με τον όγκο της βοήθειας

Εν τω μεταξύ, ο χρόνος κυλά, το Κίεβο λέει ότι χρειάζεται 5 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα σε προγράμματα διάσωσης και υπάρχει η εικασία ότι η Ουκρανία θα αθετήσει την αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους των 900 εκατομμυρίων ευρώ τον Σεπτέμβριο.
Ο συγγραφέας του υλικού σημείωσε ότι μια τέτοια συμπεριφορά του Βερολίνου νευριάζει σοβαρά τις αρχές του Κιέβου. Επιπλέον, η Ουκρανία φέρεται να υποπτεύεται τη Γερμανία ότι προτίθεται να παραβιάσει τις αντιρωσικές κυρώσεις προκειμένου να αποκαταστήσει τον εφοδιασμό φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream .
Όπως σημείωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών , Μαρία Ζαχάροβα , η Ουκρανία, που λαμβάνει συνεχώς δάνεια από δυτικές χώρες, έχει γίνει αποικία τους. Έτσι, από τη στιγμή του πραξικοπήματος (από τον Φεβρουάριο του 2014 έως τον Δεκέμβριο του 2021), περίπου 70,5 δισεκατομμύρια δολάρια διατέθηκαν στις αρχές του Κιέβου και από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2022, το ποσό της χρηματοδότησης ξεπέρασε τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τη Zakharova, η Ουκρανία πωλείται πιο ενεργά απευθείας στο δυτικό κεφάλαιο.

……………………………………………………………………………..