Ο Ζελένσκι απέλυσε τον Άντριι Μέλνικ από τη θέση του πρεσβευτή της Ουκρανίας στη Γερμανία

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Andrey Melnik - RIA Novosti, 1920, 07/09/2022

ΑΛΦΕΙΟΣ : Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ … Η ισραηλινή πρεσβεία κατηγορεί τον Μέλνικ ότι «υποβαθμίζει το Ολοκαύτωμα».   Δεν σταματούν οι επικρίσεις στον πρέσβη της Ουκρανίας στη Γερμανία. Η διπλωματική αποστολή του Ισραήλ χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Andriy Melnyk ως «διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων».

…………………………………………………

Ο Ζελένσκι απέλυσε τον Άντριι Μέλνικ από τη θέση του πρεσβευτή της Ουκρανίας στη Γερμανία

ΜΟΣΧΑ, 9 Ιουλίου – RIA Novosti. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky απέλυσε τον πρεσβευτή στη Γερμανία Andriy Melnyk, το διάταγμα δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του αρχηγού του κράτους.
«Απαλλάξτε τον Andriy Yaroslavovich Melnyk από τη θέση του Έκτακτου και Πληρεξουσίου Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας», αναφέρεται στο έγγραφο.
Το γεγονός ότι ο διπλωμάτης θα μπορούσε να στερηθεί τη θέση του και στη συνέχεια να διοριστεί αναπληρωτής επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών , γράφτηκε από την Bild νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, επικαλούμενη πηγές στο Κίεβο .
Αυτή η δημοσίευση εμφανίστηκε με φόντο πολυάριθμες αμφιλεγόμενες δηλώσεις του Μέλνικ, τις οποίες τα γερμανικά ΜΜΕ εκτίμησαν ως σκανδαλώδεις. Έτσι, σε μια συνέντευξη με έναν δημοσιογράφο από τη Γερμανία , όπου η εξύμνηση του ναζισμού απαγορεύεται από το νόμο, ο Μέλνικ αποκάλεσε τον συνεργό των Ναζί Στέπαν Μπαντέρα «μαχητή για την ελευθερία». Σφαγές από Ουκρανούς εθνικιστές ειρηνικών Πολωνών στη Βολυνία και τη Γαλικία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εξήγησε από το γεγονός ότι στην άλλη πλευρά «υπήρξαν πολλές δολοφονίες και φρικαλεότητες».
…………………………………………..
ΣΧΕΤΙΚΑ …

……………………………………………………………………….