13.800.000 ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΑΛΛΑ Ο ΣΟΛΤΣ ΖΗΤΑΕΙ 2ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ !!

Χωρίς κατηγορία

ΑΛΦΕΙΟΣ : “ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ” ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΙ ΑΥΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΤΟ 2022 ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΑΦΟΥ ΗΔΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΕΡΙΟ !!!

……………………….

Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς θέλει επιπλέον 2 δισ. ευρώ για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς θέλει να δαπανήσει επιπλέον 2 δισεκατομμύρια ευρώ για νέο στρατιωτικό εξοπλισμό, τα οποία θα δοθούν κυρίως ως βοήθεια στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα (15 Απριλίου 2022) κυβερνητική πηγή.

Περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ από το νέο αυτό ποσό προορίζονται για την Ευρωπαϊκή Ειρηνευτική Διευκόλυνση, η οποία αγοράζει όπλα για την Ουκρανία, ενώ κάποιες άλλες δαπάνες θα αφορούν διμερείς προμήθειες προς την Ουκρανία και αλλού, δήλωσε η πηγή.

……………………….

Η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει παράσχει στην Ουκρανία ιατρική βοήθεια ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής, ενώ οι γερμανικός κλάδος υγειονομικής περίθαλψης έχει δωρίσει περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ.

……………………….

Η φτώχεια στη Γερμανία φτάνει σε νέο υψηλό

Βερολίνο – Σύμφωνα με την Paritätisches Gesamtverband, η φτώχεια στη Γερμανία έχει φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ. Το 2021, το ποσοστό φτώχειας αυξήθηκε στο υψηλό του 16,6%, ανέφερε η ένωση σε μια νέα έκθεση για τη φτώχεια το 2022.

«Συνεπώς, 13,8 εκατομμύρια άνθρωποι σε αυτή τη χώρα πρέπει αυτή τη στιγμή να συγκαταλέγονται στους φτωχούς, 600.000 περισσότεροι από ό,τι πριν από την πανδημία.» Λόγω του υψηλού πληθωρισμού, αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης.

Σύμφωνα με ένα πρότυπο της ΕΕ, η ισοτιμία κατατάσσει όλους τους ανθρώπους των οποίων το εισόδημα είναι κάτω από το 60 τοις εκατό του μέσου εισοδήματος στη Γερμανία ως φτωχοί. Στον υπολογισμό περιλαμβάνεται ολόκληρο το καθαρό νοικοκυριό, δηλαδή εκτός από τους μισθούς, το επίδομα σύνταξης και ανεργίας, το επίδομα στέγασης και το επίδομα τέκνου.

Για το 2020, η Paritätische είχε υπολογίσει ποσοστό φτώχειας 16,1 τοις εκατό και λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των πληγέντων σε 13,4 εκατομμύρια. Τον πρώτο χρόνο της πανδημίας, «οι διάφορες προστατευτικές ασπίδες και τα μέτρα έκτακτης ανάγκης» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των ομοσπονδιακών πολιτειών εξασφάλισαν «ότι η φτώχεια αυξήθηκε σχετικά μέτρια παρά την οικονομική ύφεση και την ταχεία αύξηση της ανεργίας», εξήγησε σήμερα η ένωση.

Το 2021, οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας «προφανώς είχαν πλήρη αντίκτυπο στην ανάπτυξη της φτώχειας», ανέφερε. Ο διευθύνων σύμβουλος της ισοτιμίας, Ulrich Schneider, χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της μελέτης «σοκαριστικά».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φτώχεια αυξήθηκε ασυνήθιστα απότομα στους εργαζόμενους, ιδιαίτερα στους αυτοαπασχολούμενους, όπου το ποσοστό αυξήθηκε από εννέα σε 13,1%. Το ποσοστό μεταξύ των συνταξιούχων ήταν 17,9 τοις εκατό και μεταξύ των παιδιών και των νέων ακόμη και 20,8 τοις εκατό – και τα δύο υψηλά.

Η ισοτιμία έδειξε επίσης σημαντικές διαφορές μεταξύ των ομοσπονδιακών πολιτειών. «Ενώ το Σλέσβιχ-Χολστάιν, το Βραδεμβούργο, η Βάδη-Βυρτεμβέργη και κυρίως η Βαυαρία ξεχωρίζουν θετικά, πέντε ομοσπονδιακά κράτη έχουν ποσοστά φτώχειας άνω του μέσου όρου: Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Θουριγγία, Σαξονία-Άνχαλτ, Βερολίνο και Βρέμη, στο κάτω μέρος, υστερούν πολύ. πίσω με ποσοστό φτώχειας 28 τοις εκατό.» Η ένωση περιέγραψε την περιοχή του Ρουρ ως «την υπ’ αριθμόν ένα προβληματική περιοχή όσον αφορά την πολιτική για τη φτώχεια».

Η Paritätische χαρακτήρισε «άδικα και ανεπαρκή» τα μέτρα ανακούφισης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέχρι σήμερα λόγω του υψηλού πληθωρισμού. Ο Σνάιντερ εξέφρασε την ασυνεννοησία ότι «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απλώνεται σε όλη τη χώρα σαν με ένα ποτιστήρι, παρέχοντας υποστήριξη όπου δεν χρειάζεται καθόλου και παρέχοντας μόνο εντελώς ανεπαρκή βοήθεια όπου χρειάζεται επειγόντως». Η ένωση ζήτησε ένα νέο πακέτο μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των τυπικών επιτοκίων για τη βασική ασφάλεια, καθώς και για στεγαστικά επιδόματα και φοιτητικά δάνεια.

…………………………………………………..

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΟΛΤΣ … ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ … ΠΟΥ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΑΡΑΓΕ ;;; ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ …

……………………………………………..

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη για πρώτη φορά από τις αρχές Μαρτίου ξεπέρασαν τα 1.800 δολάρια

………………………………………………………………………………