Ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας ως μείζον πρόβλημα για το περιβάλλον και την υγεία.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ Χωρίς κατηγορία

Η Γερμανία και πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομίας, Αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ,ο οποίος από το 2012 έως το 2018 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Ενέργειας Μετάβασης, Γεωργίας, Περιβάλλοντος και Φύσης
λοιπόν, προτίθεται να βάλει στην άκρη την «πράσινη» πολιτική του συνείδηση (εάν ποτέ υπήρχε) και να επανενεργοποιήσει τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα και την ταυτόχρονη διακοπή της λειτουργίας των εργοστασίων που λειτουργούν με (ρωσικό) φυσικό αέριο -σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Μια έρευνα που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα ως μέρος της καμπάνιας «Ευρώπη πέρα από τον Άνθρακα», αποδεικνύει ότι τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας από άνθρακα προκαλούν πρόωρους θανάτους χιλιάδων ανθρώπων κάθε χρόνο στην Ευρώπη: τουλάχιστον 400.000! Δηλαδή, περισσότεροι από κάθε πρόσφατο πόλεμο.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Το τοξικό υπόλειμμα που απομένει από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μολύνει τα πάντα με βαρέα μέταλλα, ξεκινώντας από το έδαφος, φτάνοντας στο νερό και καταλήγοντας τελικά σε όλη την διατροφική αλυσίδα.