Στην Υπερδνειστερία ανακοίνωσαν την εμπλοκή ατόμων από την Ουκρανία στην τρομοκρατική επίθεση

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Υπερδνειστερία ανακοίνωσαν την εμπλοκή ατόμων από την Ουκρανία στην τρομοκρατική επίθεση

Πηγή στους κυβερνητικούς κύκλους του PMR: τρομοκρατική επίθεση κατά του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας του Pridnestrovie έγινε από άτομα που έφτασαν από την Ουκρανία

ΜΟΣΧΑ, 26 Απριλίου/ Radio Sputnik. Τρομοκρατική επίθεση στην Υπερδνειστερία εναντίον του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας (MGB) πραγματοποίησαν τρία άγνωστα άτομα που έφτασαν από την Ουκρανία, δήλωσε πηγή σε κυβερνητικούς κύκλους της μη αναγνωρισμένης δημοκρατίας.
«Η τρομοκρατική ενέργεια πραγματοποιήθηκε από τρία ακόμη άγνωστα άτομα, τα οποία, έξω από τα σημεία ελέγχου – πέρα ​​από το πεδίο – στις 17:15 οδήγησαν από το έδαφος της Ουκρανίας στην περιοχή του οικισμού Novovladimirovka, οκτώ χιλιόμετρα βόρεια της Τιρασπόλ. Περίπου στις 18:00, έφυγαν από το έδαφος με την ίδια διαδρομή της Ουκρανίας”, ανέφερε μια πηγή σύμφωνα με το RIA Novosti .
Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις στον εναέριο στόλο του Υπουργείου Άμυνας της Μολδαβικής Δημοκρατίας του Πρίντεστροβιαν, δίπλα στο αεροδρόμιο στην Τιράσπολ, στις 25 Απριλίου και στο έδαφος του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού κέντρου Πρίντεστροβιαν στις 26 Απριλίου είναι ” λογική συνέχεια» του βομβαρδισμού του κτιρίου της MGB.
………….
ΤΙΡΑΣΠΟΛΗ, 26 Απριλίου – RIA Novosti. Ο επικεφαλής της μη αναγνωρισμένης Μολδαβικής Δημοκρατίας της Πριντνεστροβίας Βαντίμ Κρασνοσέλσκι απηύθυνε έκκληση στην ηγεσία της Ουκρανίας ζητώντας να διερευνήσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα στο έδαφος του PMR, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του ηγέτη της Πριντνεστρόβιας.
Τη Δευτέρα, το Υπουργείο Εσωτερικών της μη αναγνωρισμένης Μολδαβικής Δημοκρατίας της Πριντνεστροβίας ανέφερε ότι το κτίριο του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας του PMR στην Τιρασπόλ πυροβόλησε πολλές φορές από χειροκίνητο αντιαρματικό εκτοξευτήρα χειροβομβίδων. Το τμήμα διευκρίνισε ότι στο κτίριο έσπασαν τα τζάμια στους επάνω ορόφους, ενώ από τις εκρήξεις δεν τραυματίστηκε κανείς. Την Τρίτη, το Υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε δύο εκρήξεις στο χωριό Μάγιακ της επαρχίας Γρηγοριόπολης, με αποτέλεσμα να απενεργοποιηθούν δύο από τις πιο ισχυρές κεραίες του ραδιοφωνικού κέντρου που εκπέμπει ρωσικό ραδιόφωνο. Πηγή σε κυβερνητικούς κύκλους της παραγνωρισμένης Μολδαβικής Δημοκρατίας της Πριντνεστρόβιας ανέφερε ότι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν τη Δευτέρα στο έδαφος του στόλου αεροσκαφών του Υπουργείου Άμυνας της Πρίντεστροβιαν, δίπλα στο αεροδρόμιο στην Τιρασπόλ, δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές.
.
«Όπως έδειξαν τα πρώτα συμπεράσματα των επειγόντων επιχειρησιακών και ανακριτικών μέτρων, τα ίχνη αυτών των επιθέσεων οδηγούν στην Ουκρανία», δήλωσε ο Κρασνοσέλσκι σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου.
………………
Το PMR προέτρεψε την Sandu να μην διαδίδει εικασίες για τρομοκρατικές επιθέσεις στο Pridnestrovie

Ο επικεφαλής του PMR Krasnoselsky είπε ότι η Tiraspol γνωρίζει από πού προέρχονται οι τρομοκράτες

ΤΙΡΑΣΠΟΛΗ, 26 Απριλίου – RIA Novosti. Ο επικεφαλής του μη αναγνωρισμένου PMR, Vadim Krasnoselsky, αντέδρασε σκληρά στις δηλώσεις της προέδρου της Μολδαβίας Maia Sandu για τρομοκρατικές επιθέσεις στη δημοκρατία.
«Η αρχηγός του γειτονικού κράτους (Μολδαβία – Εκδ.), Maia Sandu, αναφερόμενη σε μια συγκεκριμένη ανάλυση που έκανε κάποιος, επέτρεψε στον εαυτό της να δηλώσει δημόσια ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες που έλαβαν χώρα στο Pridnestrovie ήταν έργο κάποιων «αντίπαλων δυνάμεων στο εσωτερικό περιοχή», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.

…………………………………………………………………………..

……………………………………………………………………