Οι BRICS και το MINT μπορούν να σώσουν τη Ρωσία και να καταστρέψουν τις ΗΠΑ

ΑΡΘΡΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

BRICS-bank

Του αμερικανού Ρόμπερτ Όσκαρ Λόπεζ στο American Thinker…

Οι BRICS και το MINT μπορούν να σώσουν τη Ρωσία και να καταστρέψουν τις ΗΠΑ

[ Η Ρωσία γνώριζε ότι ερχόταν μια διάσπαση με τη Δύση και ήταν έτοιμη για αυτό

… Σύμφωνα με την Bianca Naud, διεθνείς οργανισμοί όπως ο ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, το Bretton Woods, η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ έχουν «αρχιτεκτονική» στη συνέχιση της αποικιοκρατίας …

… Καταγγέλλοντας τη Ρωσία και αποκόπτοντάς την από τον κόσμο που γνωρίζουμε, μάλλον παίξαμε στα χέρια του Πούτιν, δίνοντάς του το σύνθημα να απομονωθούμε από τον κόσμο που δεν γνωρίζουμε – τον κόσμο των BRICS και του MINT. ]

Ρόμπερτ Όσκαρ Λόπεζ στο American Thinker.
Το 2001, ένας οικονομολόγος της Goldman Sachs ονόματι Jim O’Neill επινόησε τον όρο “BRIC” (BRIC) για να περιγράψει ένα μπλοκ χωρών που πίστευε ότι θα εξελισσόταν από “αναδυόμενες οικονομίες” στην κυρίαρχη δύναμη στο παγκόσμιο εμπόριο. Ακόμη και τότε, ο O’Neill προέβλεψε ότι οι τέσσερις χώρες των οποίων τα πρώτα γράμματα είναι μια συντομογραφία ˗ Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα ˗ τελικά θα ξεπεράσουν και θα επισκιάσουν τις λεγόμενες χώρες της G8, στις οποίες περιλαμβάνονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία. , Γαλλία, Ιταλία, Ρωσία και Ιαπωνία.
Δώστε προσοχή σε μια λεπτομέρεια: όταν ο Jim O’Neill εισήγαγε αυτόν τον όρο, η Ρωσία προτίμησε να καθίσει και στις δύο καρέκλες ταυτόχρονα.
Στη δεκαετία του 1970, όταν ήταν της μόδας να μιλάμε για τον «Πρώτο Κόσμο» και τον «Τρίτο Κόσμο», η Ρωσία ως «Δεύτερος Κόσμος» αναφερόταν τόσο σπάνια που πολλοί δεν γνώριζαν καν για την ύπαρξη μιας τέτοιας έννοιας. Στο βιβλίο του 2019 «Revision of Regionalism and the Modern World Order» του E.B. Mikhailenko και Ι.Μ. Ο Adami προτείνει ότι η Ρωσία βρισκόταν πάντα ανάμεσα σε δύο κακά, καθώς βρίσκεται στα κρύα προάστια της μικροσκοπικής αλλά πλούσιας Ευρώπης και της τεράστιας αλλά φτωχής Ασίας.
Το πρώτο από τα κακά είναι το «ευρασιατικό», το οποίο ο Timofei Bordachev ονόμασε «αδυναμία της Ρωσίας να αυτοπροσδιοριστεί ως ενιαίο σύνολο», επειδή η τεράστια ευρασιατική επικράτεια υπάρχει χωρίς έναν ενιαίο πυρήνα αξιών. κατά συνέπεια, «οι ιδεολόγοι του Ευρασιανισμού τείνουν να επικεντρώνονται στους κοινούς θεσμούς, επομένως προσπαθούν να επαναλάβουν τον δρόμο της ευρωπαϊκής ενοποίησης». Από μόνα τους, αυτοί οι θεσμοί, κατά κανόνα, δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν μια κοινή πολιτιστική ή κοινωνική βάση για μια τόσο διφορούμενη οντότητα όπως η Ευρασία. Ένα άλλο κακό είναι το «ευρωπαϊκό», το οποίο, σύμφωνα με τον Mikhailenko, «δηλώνει μια μακρά ιστορία σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης, προσπαθεί να οικοδομήσει κοινούς θεσμούς βασισμένους σε μια παγκόσμια τάξη πραγμάτων με δυτικό προσανατολισμό».
Όσον αφορά τα ταξικά και φυλετικά ζητήματα, η Ρωσία αντικατόπτριζε μια έντονη αντίθεση μεταξύ των κόσμων BRIC και G8: πολύ ευρωπαϊκή για την Ασία, αλλά πολύ ανατολική για την Ευρώπη. ταυτόχρονα πολιτισμένος και υπανάπτυκτος· εξαιρετικά διακοσμημένο, αλλά αυστηρό. λευκό, αλλά όχι αρκετά? ούτε πλούσιοι ούτε φτωχοί. Από τη μία πλευρά, η τρέχουσα σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μπορεί να χαρακτηριστεί ως αγώνας μεταξύ δύο «λευκών» εθνών, δυσφημώντας έτσι το μοντέλο του «λευκού προνομίου» που κατέχουν οι Αμερικανοί φυλετικοί θεωρητικοί. Και παρά το γεγονός ότι οι υποστηρικτές του Ζελένσκι προτιμούν να στιγματίζουν κάθε συζήτηση για «ντεναζοποίηση» ως ρωσική παραπληροφόρηση, ο ρωσικός λαός είναι το πνευματικό τέκνο των μεταναστεύσεων και των εισβολών από την Ασία και οι Ναζί θεωρούσαν τους εκπροσώπους τους ασήμαντους μιγάδες, επιπλέον, όπως στη Γερμανία,
Για να κατανοήσουμε τις επιπτώσεις της νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων, εμείς οι Αμερικανοί πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα δίκτυα με τα οποία είναι συνδεδεμένη η Ρωσία. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, πολλοί δεν είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις σχέσεις τους με άλλους παίκτες, εκτός ίσως από έντονες αλληλεπιδράσεις με τη χώρα μας. Θεωρώ τον εαυτό μου εν μέρει αφώτιστο, γι’ αυτό πέρασα λίγο χρόνο βυθιζόμενος στην ιστορία της διαπεριφερειακής πολιτικής της Ρωσίας, ως αποτέλεσμα της οποίας εξάγω ορισμένα συμπεράσματα.

Η Ρωσία γνώριζε ότι ερχόταν μια διάσπαση με τη Δύση και ήταν έτοιμη για αυτό

Η Ρωσία ετοιμαζόταν να διακόψει τις σχέσεις με τη Δύση ακόμη και πριν από τις αρχές του εικοστού πρώτου αιώνα. Και ενώ η τελευταία έδινε ελάχιστη προσοχή σε αυτό, η Ρωσία ξόδεψε χρόνο και χρήμα δημιουργώντας ένα παγκόσμιο σύστημα υποστήριξης στην Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική. Ιδιαίτερη αναφορά είναι η Αναπτυξιακή Τράπεζα, που ιδρύθηκε το 2015, από την οποία μόνο το 18% των εγκεκριμένων δανείων πήγε στη Ρωσία και το 82% στην Αφρική και τη Νότια Αμερική. Τα δάνεια αφορούσαν τους κύριους τομείς υπηρεσιών: μεταφορές (29%), ύδρευση/αποχέτευση (22%), αστικές και κοινωνικές ανάγκες (15%), ενέργεια (26%) και βιώσιμη ανάπτυξη (8%). Επενδύοντας στα βασικά περιφερειακά κέντρα της Βραζιλίας, της Νότιας Αφρικής, της Κίνας και της Ινδίας, οι Ρώσοι έθεσαν σκόπιμα τον έλεγχο τριών μεγάλων ηπείρων στα χέρια ηγετών που είχαν υποχρεώσεις προς τη Μόσχα και λόγους να ευνοήσουν τον Πούτιν.
Σύμφωνα με τον Giovanni Barbieri, το 2015 η Ρωσία εργαζόταν ήδη με την Κίνα, την Ινδία και άλλες χώρες για τη «διεθνοποίηση του εθνικού νομίσματος [της Κίνας]». Το σχέδιο για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας οικονομίας απαλλαγμένης από την κυριαρχία του δολαρίου αναπτύχθηκε πολύ πριν από την επιβολή των τελευταίων κυρώσεων σε σχέση με τη ρωσική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετώπισαν τον αναπτυσσόμενο κόσμο ως ένα συμπαθητικό αλλά εντελώς διαφορετικό σύμπαν, η Ρωσία φαίνεται να έχει καταφέρει να οικοδομήσει μια σχέση μαζί του σε ισότιμη βάση. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που η αντίληψη της Ρωσίας από τον αγγλόφωνο κόσμο ως επιτιθέμενου δεν έχει παγκόσμιο αντίκτυπο. Όλες οι οργανώσεις από τις οποίες εκδιώχθηκε προκάλεσαν μόνο εκνευρισμό στις χώρες του τρίτου κόσμου και συνέβαλαν στην εμφάνιση μπλοκ όπως οι BRIC (και μετά οι BRICS, περισσότερα για αυτό παρακάτω). Σύμφωνα με την Bianca Naud, διεθνείς οργανισμοί όπως ο ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, ο Bretton Woods, η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ έχουν «αρχιτεκτονική» στη συνέχιση της αποικιοκρατίας. Η έρευνα του Naud επικεντρώνεται ιδιαίτερα στην Αφρική, όπου η ιστορία της Ρωσίας και της Κίνας προκαθόρισε τις μελλοντικές τους εταιρικές σχέσεις. που δεν θα ήταν εύκολο να οικοδομηθεί με τις ευρωπαϊκές χώρες: Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Πορτογαλία και Γερμανία, που αποίκησαν βίαια την ήπειρο. Επίσης, η διεθνής κοινότητα γνωρίζει καλά την εσωτερική φυλετική σύγκρουση των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία θυμίζει πάντα στις αφρικανικές χώρες τον ρόλο της Αμερικής στο διατλαντικό δουλεμπόριο.
Ξεφυλλίζοντας πολλά άρθρα σε περιοδικά για τη διαπεριφερειακή πολιτική της Ρωσίας, διαπιστώνει κανείς ότι αρκετοί έγκριτοι μελετητές συμβουλεύουν από καιρό τους Ρώσους ηγέτες για τη διπλή θέση της χώρας μεταξύ της Δύσης και του Παγκόσμιου Νότου. Με την ίδρυση τραπεζών, τη σύναψη κοινών συμφωνιών υποδομής και εμπορικών συμφωνιών και τη δημιουργία εναλλακτικών στο δολάριο, η ρωσική ηγεσία αποφάσισε το 2001 να στοιχηματίσει στον Παγκόσμιο Νότο ως το μελλοντικό του πολιτικό σπίτι (και όχι στη Δύση που κυριαρχείται από τις ΗΠΑ).
Ένα από τα πλεονεκτήματα της τοποθεσίας στα περίχωρα της Ασίας είναι ο μοναδικός του ρόλος ως σύνδεσμος μεταξύ Ινδίας και Κίνας. Οι πικρές συνοριακές διαμάχες θα δυσκόλευαν τους τελευταίους να σχηματίσουν ένα μπλοκ μεταξύ τους, και η Ρωσία έχει διατηρήσει καλές σχέσεις και με τις δύο πλευρές, επιτρέποντας στις μεγάλες οικονομίες της Ινδίας και της Κίνας να συνδεθούν έμμεσα σε μια συμμαχία αρκετά ισχυρή για να αμφισβητήσει το δολάριο- καρφωμένη Δύση.

Υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι νοιαζόμαστε για τη Ρωσία πολύ λιγότερο από όσο νομίζουμε

Πολλοί Αμερικανοί μπορεί να είναι μπερδεμένοι σχετικά με τη σύνθεση του ρωσικού κοινού. Στο πλαίσιο της έντονης ρητορικής των αγγλόφωνων μέσων ενημέρωσης σχετικά με τα γεγονότα στην Ουκρανία, οι αυστηρές ηθικές δηλώσεις του Προέδρου Μπάιντεν και άλλων δυτικών ηγετών υπαινίσσονται τη σιγουριά της Δύσης ότι η Ρωσία μας ακούει και εξακολουθεί να ελπίζει να διατηρήσει τις καλές μας χάρη. Ωστόσο, όπως καταλαβαίνω, οι Ρώσοι διπλωμάτες είναι εξαιρετικά απασχολημένοι με τη δημιουργία παγκόσμιων δικτύων με μη δυτικές δυνάμεις και είναι πιθανό να δώσουν προτεραιότητα στο κοινό της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, καθώς θα καθορίσουν τις μελλοντικές εξωτερικές σχέσεις της Ρωσίας. Η Ρωσία συνδέεται μαζί τους με δέσμευση και οικονομική αλληλεξάρτηση. Η Μόσχα έχει προετοιμάσει σοφά το σκηνικό έτσι ώστε αν οι σχέσεις με τη Δύση σπάσουν, οι δεσμοί της με τον αναπτυσσόμενο κόσμο δεν θα χαλάσουν.

Η Δύση υπερεκτίμησε την οικονομική δύναμη και υποτίμησε την κοινωνική εγγύτητα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να έχουν υπερεκτιμήσει την ικανότητά τους να κυριαρχούν στον κόσμο με μη στρατιωτικά (κυρίως οικονομικά) μέσα. Όταν δημιουργήθηκε η CIA από το Γραφείο Στρατηγικών Υπηρεσιών (OSS) αμέσως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ρωσία, η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν σύμμαχοι που επέζησαν από τη σφαγή των δεκαετιών του 1930 και του 1940. Οραματίστηκαν έναν κόσμο που δεν θα επιλύει τις διαφορές μέσω συμβατικού πολέμου, είτε στη γη, είτε στη θάλασσα είτε στον αέρα.
Τα πυρηνικά όπλα θα μετέτρεπαν τα στρατιωτικά μέσα σε αφαίρεση, μέρος μιας πληροφοριακής-ψυχολογικής αντιπαράθεσης και όχι σε εργαλεία που μπορούν πραγματικά να χρησιμοποιηθούν στη μάχη. Η άνοδος των Ηνωμένων Εθνών και άλλων ΜΚΟ έδωσε στα έθνη την ελπίδα να χρησιμοποιήσουν τη διπλωματία ως μη βίαιο τρόπο για την καταπολέμηση της απογοήτευσης και της επιθετικότητας. Μέσω πληροφοριών και μυστικών επιχειρήσεων, ηγεμόνες όπως οι ΗΠΑ μπόρεσαν να επιβάλουν τη θέλησή τους σε άλλες χώρες μέσω διπλωματικών ή μυστικών διαύλων. Κατάφεραν να απομονώσουν, να εξαπατήσουν ή να επιβάλουν κυρώσεις σε άβολους παίκτες στην παγκόσμια σκηνή. Θα μπορούσαν να στείλουν κατασκόπους για να καταστρέψουν τα σατανικά σχέδια άλλων χωρών, να υποκινήσουν επαναστάσεις και δολοφονίες.
Τώρα κάτι είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό: από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι αποτυχίες των Ηνωμένων Πολιτειών σε σύνθετους και συμβατικούς πολέμους συνεπάγονται σοβαρές απώλειες. Οι φευγαλέες επιτυχίες των ταχέων επιχειρήσεων όπως η εισβολή στον Παναμά το 1989 δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις αποτυχίες στην Κορέα, το Βιετνάμ, το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Ο πόλεμος της Κορέας έληξε με μια υποτιθέμενη εκεχειρία, με τη Βόρεια Κορέα να παραμένει απειλή για τη Νότια Κορέα. Το Βιετνάμ, το Ιράκ και το Αφγανιστάν εισέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να ξεφύγουν ατημέλητα. Το τεράστιο κόστος και οι αφόρητες πιέσεις στο ανθρώπινο κεφάλαιο έχουν αποδυναμώσει τον στρατό μας σε σημείο που θα έχουμε σημαντικά προβλήματα στον ανοιχτό αγώνα ενάντια στη Ρωσία και τους συμμάχους της.
Είναι άλλο πράγμα να συμμετέχεις σε διπλωματικούς και οικονομικούς ελιγμούς ως προνομιούχος παίκτης, αλλά είναι άλλο να κολλάς σε μορφές μη βίαιου πολέμου μετά την απώλεια ενός 20ετούς πολέμου στο Αφγανιστάν και να μην έχεις το θάρρος να μπεις σε σύγκρουση με στρατιωτική δύναμη. Η Ρωσία βλέπει αυτή τη διαφορά. Και έγινε σαφές ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε εναποθέσει πάρα πολλές ελπίδες στα μη στρατιωτικά μέσα ως μοχλό κατά του Πούτιν. Οι κυρώσεις φάνηκαν να προκαλούσαν κάποια αναστάτωση για λίγο, αλλά στη συνέχεια η Ρωσία στάθηκε ξανά στα πόδια της. Έχοντας διαβάσει τόσα πολλά άρθρα που περιγράφουν λεπτομερώς τη σκληρή δουλειά που έχει κάνει η Ρωσία από το 2000 για να αποφύγει την επιβολή κυρώσεων ή την οικονομική αιχμαλωσία, καταλαβαίνω γιατί συνέβη έτσι. Η διπλωματική απομόνωση δεν λειτούργησε
Εν τω μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν ότι το καθεστώς μιας φιλελεύθερης δημοκρατίας θα τις βοηθούσε να κατακτήσουν τον κόσμο. Σαν να έχουν ξεχάσει οι Αμερικανοί ότι όλοι οι άλλοι γνωρίζουν τα προβλήματά μας και τις αντικρουόμενες καταστάσεις μας. Γνωρίζουν ότι στις ΗΠΑ πολλοί πιστεύουν ότι οι εκλογές του 2020 ήταν νοθευμένες. Γνωρίζουν για την κουλτούρα ακύρωσης, για τη συμπαιγνία των Big Tech Four με ένα συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα, για τις φαρσοκωμωδίες των δικαστηρίων, για το κίνημα των Black Lives Matter, για τη μαζική παρακολούθηση και για τη λογοκρισία σε σχολεία και κολέγια. Οι ΗΠΑ πρέπει να ζηλέψουν πολλά, αλλά η μάρκα σχεδίασής μας “φιλελεύθερη δημοκρατία” δεν αποτελεί εγγύηση για τη συνολική επιτυχία. Προσελκύουμε πλήθη μεταναστών από όλο τον κόσμο, αλλά οι περισσότεροι ξένοι εξακολουθούν να μένουν στο σπίτι, επομένως δεν απολαμβάνουμε τον γενικό θαυμασμό των κατοίκων άλλων χωρών.

Όταν μια πόρτα κλείνει, μια άλλη ανοίγει

Μια ανασκόπηση της έρευνας διεθνών σχέσεων αποκαλύπτει μια ενδιαφέρουσα ιστορία που ξεκινά το 2001 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Κατά ειρωνικό τρόπο, τα BRIC και G8 έπαψαν να υπάρχουν και αντικαταστάθηκαν από τα BRICS και G7. Το 2009, οι τέσσερις αρχικοί BRIC αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια διαπεριφερειακή συνεργασία και τον επόμενο χρόνο δέχτηκαν ένα νέο μέλος με τη μορφή της Νότιας Αφρικής.
Τέσσερα χρόνια αργότερα, το G8 έγινε το G7. Γιατί συνέβη? Το 2014, λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία, υποβλήθηκε αρχικά σε έναν χείμαρρο κυρώσεων και στη συνέχεια εκδιώχθηκε από το άτυπο κλαμπ. Έτσι, ήδη πριν από οκτώ χρόνια, υπήρχε ένα όριο μεταξύ δύο οικονομικών σφαίρων: η μία με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, και ήταν πλούσια, βιομηχανοποιημένη και ενωμένη από το χρηματοπιστωτικό σύστημα του Bretton Woods, και η άλλη κυριαρχούνταν από την Κίνα, αλλά την Ινδία και η Ρωσία έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο. , αυτή η ομάδα ήταν μετριοπαθής σε θέματα κατανάλωσης και βρισκόταν στο δρόμο προς την ανάπτυξη και την ένωναν πολύ περισσότερες από μία κοινή αντίληψη για την ανάγκη δημιουργίας μιας εναλλακτικής λύσης στο σύστημα του Bretton Woods.
Οι BRICS αναμένεται να υποστηρίξουν τέσσερις ακόμη αναδυόμενες οικονομίες γνωστές ως νομισματοκοπεία: Μεξικό, Ινδονησία, Νιγηρία και Τουρκία, τις οποίες ο συγγραφέας Razia Khan αποκαλεί «η επόμενη γενιά αναδυόμενων οικονομιών που θα επιτύχει μεγάλη σημασία».
Ενώ μας απασχολούσαν άλλα θέματα, η Ρωσία, ως απάντηση στις κυρώσεις του 2014, επικεντρώθηκε στη συνεργασία με τις χώρες BRICS και MINT για τη δημιουργία αναπτυξιακών τραπεζών ως εναλλακτική λύση στο ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα. Οι Ρώσοι έχουν σχηματίσει περιφερειακές συμμαχίες που τείνουν να απορρίπτουν τους ιδεολογικούς περιορισμούς προς όφελος των πρακτικών αμοιβαία επωφελών σχέσεων. Οι περισσότερες χώρες δεν πειράζουν.
Μπορεί να σας τρομάζει, αλλά η Ρωσία έχει προσεγγίσει προσεκτικά και στοχαστικά τη δημιουργία ενός εναλλακτικού σύμπαντος όπου το δολάριο δεν θα έχει κυρίαρχο ρόλο, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να υπαγορεύουν σε άλλους και η συμμετοχή στις διεθνείς σχέσεις δεν επιβαρύνεται με την κληρονομιά της μετα- Αναγεννησιακή ευρωπαϊκή αποικιοκρατία. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι οι αναδυόμενες οικονομίες, που έχουν τόσο λίγα κοινά, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα τέτοιο κατασκεύασμα. Καταγγέλλοντας τη Ρωσία και αποκόπτοντάς την από τον κόσμο που γνωρίζουμε, μάλλον παίξαμε στα χέρια του Πούτιν, δίνοντάς του το σύνθημα να απομονωθούμε από τον κόσμο που δεν γνωρίζουμε – τον κόσμο των BRICS και του MINT.
…………………………………………………………
ΣΧΕΤΙΚΑ …
…………

27-12-1945 Η ΒΟΥΛΗ ΚΥΡΩΣΕ TΟ Bretton Woods !! ΗΤΑΝ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΕΠΟΧΗ !!

…………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………