Έκρηξη σε διυλιστήριο στην Jeddah της Σαουδικής Αραβίας !

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της 25-3-2022 σε διυλιστήριο που βρίσκεται κοντά στην πίστα της Jeddah. Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα των Χούθι.

Η έκρηξη συνέβη ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το FP1 στην πίστα της Jeddah. Το διυλιστήριο είναι ιδιοκτησίας Aramco, κύριου χορηγού του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας. Οι πληροφορίες είναι ακόμη ανεπιβεβαίωτες, ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να είναι αποτέλεσμα επίθεσης της ομάδας των Χούθι.

Η συγκεκριμένη ομάδα έχει απασχολήσει πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν τις Σαουδαραβικές αρχές. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα είχαν επιδοθεί σε ένα μπαράζ επιθέσεων με drones και πυραύλους. Στόχοι ήταν διάφορες εγκαταστάσεις άντλησης και επεξεργασίας πετρελαίου ή φυσικού αερίου.

Τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή ήταν έτσι κι αλλιώς αυξημένα λόγω της διεξαγωγής στην πόλη του Grand Prix. Ωστόσο εκπρόσωποι της Formula 1 δήλωσαν ότι περιμένουν επίσημη ενημέρωση από τις αρχές για το περιστατικό.

Η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 19:00 ώρα Ελλάδος.

ΠΗΓΗ

…………….

Erklärung über die Explosion von F1-Beamten

…………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Υεμένη: Η “Ουκρανία” της Ασίας!

Περιμένοντας τους τζιχαντιστές… ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ

ΥΕΜΕΝΗ. ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ “ΚΑΛΟΥΣ” … ΠΑΝΩ ΑΠΟ 350.000 ΝΕΚΡΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΩΣΙΚΕΣ…

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ. Ο ΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΪΤ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΥΕΜΕΝΗΣ… ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΩΜΑ ΠΑΤΑΝΕ, ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΧΩΜΑ ΠΑΝΕ…

…………………………………………………………………..

……………………………………………………………………