Τούρκος αναλυτής προέβλεψε την απώλεια της ηγεμονίας των ΗΠΑ, την κατάρρευση του δολαρίου και του SWIFT

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αμερικανικά χρήματα - RIA Novosti, 1920, 15/03/2022
ΜΟΣΧΑ, 15 Μαρτίου/ Radio Sputnik. Μια νέα τάξη πραγμάτων οικοδομείται στον κόσμο και μια οικονομική ανατροπή επέρχεται, μετά την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χάσουν σταδιακά την κυριαρχία τους, πιστεύει ο Τούρκος αναλυτής Mehmet Ali Güller. Η πρόβλεψη του ειδικού δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Cumhuriyet.
Ο συγγραφέας της δημοσίευσης πρότεινε ότι το μονοπολικό μοντέλο της παγκόσμιας οικονομίας θα εξαφανιστεί και θα εμφανιστούν εναλλακτικές λύσεις για το δολάριο, το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα και το SWIFT.

«Οι θεσμοί της παλιάς φιλελεύθερης τάξης, όπως το ενιαίο νόμισμα (δολάριο), η ενιαία τράπεζα ( Παγκόσμια Τράπεζα) , το ενιαίο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ( ΔΝΤ ), το ενιαίο τραπεζικό σύστημα ( SWIFT ), θα αλλάξουν όταν το βάρος των νέων κέντρων αυξήσεις σε αυτούς τους θεσμούς, ενώ τα νέα κέντρα θα δημιουργήσουν εναλλακτικές σε αυτούς τους θεσμούς», αναφέρει το RIA Novosti απόσπασμα του άρθρου.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αναλυτή, θα υπάρξουν αλλαγές στην ευθυγράμμιση των δυνάμεων στην παγκόσμια σκηνή, θα διαμορφωθούν νέα κέντρα εξουσίας. Η Ουάσιγκτον θα χάσει την ηγεμονία της, ιδίως στις χώρες της Ε.Ε. Οι αμερικανικές αρχές θα πρέπει να συμβιβαστούν με την απώλεια, είπε ο Guller.
«Σχηματίζεται ένας νέος κόσμος, στον οποίο όχι μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες , αλλά και η Κίνα , η ΕΕ, η Ρωσία και η Ινδία λειτουργούν ως παγκόσμια κέντρα ισχύος», συνόψισε ο ειδικός.
Σημείωσε ότι τέτοιες αλλαγές θα επηρεάσουν την ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας και την παγκόσμια τάξη γενικότερα.

………………………………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Η ΡΩΣΙΑ ΔΙΕΘΕΣΕ 30δις $ ΣΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ IMF (ΔΝΤ) ΚΑΙ ΣΕ SDR ΓΙΑ ΤΟ 2022 ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ-ΜΕΤΟΧΟΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Bretton Woods. ΕΔΩ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ !!

Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ !!! Η ΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ-ΚΡΑΤΗ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ !!!

…………………………………………………………………….

……………………………………………………………………