Ο πρόεδρος της Κροατίας πιστεύει ότι το UAV που συνετρίβη στο Ζάγκρεμπ πέταξε από την Ουκρανία

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πρόεδρος της Κροατίας πιστεύει ότι το UAV που συνετρίβη στο Ζάγκρεμπ πέταξε από την Ουκρανία

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, 11 Μαρτίου – RIA Novosti. Ο Κροάτης πρόεδρος Ζόραν Μιλάνοβιτς πιστεύει ότι το UAV που συνετρίβη στο Ζάγκρεμπ το βράδυ της Παρασκευής προερχόταν από την Ουκρανία.

Το αεροσκάφος συνετρίβη το βράδυ της Παρασκευής σε μια πράσινη ζώνη σε μια από τις συνοικίες της κροατικής πρωτεύουσας , ακούστηκε μια έκρηξη, ένας κρατήρας παρέμεινε στη θέση του, η περιοχή αποκλείστηκε. Η αστυνομία βρήκε δύο αλεξίπτωτα κοντά. Πιθανώς, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σοβιετικής κατασκευής UAV Tu-141 “Strizh” που έφτασε από την Ουκρανία .
Το drone, σύμφωνα με τις αρχές του ΝΑΤΟ και της Κροατίας, δεν ήταν απειλή για τη χώρα, εισήλθε στον εναέριο χώρο στις 22.57 (00.57 ώρα Μόσχας), έφτασε από την Ουγγαρία , έμεινε στον εναέριο χώρο για 7 λεπτά και κινήθηκε με ταχύτητα 700 χιλιομέτρων την ώρα. , όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Mario Banojic. Το Υπουργείο Άμυνας δεν έχει ακόμη καθορίσει την υπαγωγή και τον τόπο εκτόξευσης της συσκευής.
“Δεν λάβαμε καμία προειδοποίηση, το αντικείμενο πέταξε πάνω από την Ουγγαρία για περισσότερα από 40 λεπτά. Πέρασε 7 λεπτά στον εναέριο χώρο της Κροατίας και έπεσε στην περιοχή Jarun, ευτυχώς χωρίς θύματα. Αυτό είναι ένα σοβαρό περιστατικό”, δήλωσε ο αρχηγός του κράτους σε ενημέρωση .
Τόνισε ότι οι αρχές της χώρας πιστεύουν «ότι αυτό δεν στρεφόταν κατά της Κροατίας».
«Πρόκειται για ένα αεροσκάφος στο μέγεθος ενός αεροπλάνου, το οποίο δεν καταρρίφθηκε στο δρόμο του από, προφανώς, την Ουκρανία προς το Ζάγκρεμπ … Κοιτάμε τι συμβαίνει στην Ουκρανία, καταδικάζουμε αυτό που συμβαίνει, αλλά το γεγονός ότι ένα έξι -τόνος αεροσκάφος έπεσε μέσα στην πόλη με ένα εκατομμύριο κατοίκους, από όσο έχω δει, κανείς δεν ανέφερε στο CNN, στο BBC και στο Al Jazeera, σαν να έπεσε η βροχή, και όχι, ευτυχώς, μια άοπλη βόμβα, ” τόνισε ο Μιλάνοβιτς.

………………………………………………………………………

……………………………………………………………………….