ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΕΗ. Η ΦΤΗΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥΣ !!

ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΛΦΕΙΟΣ : ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2020 ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ BILD Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΠΩΣ ΟΣΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.

ΤΩΡΑ ΤΟ 2022 ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΤΡΕΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ … ΛΕΜΕ ΣΤΟΝ ΜΩΫΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΡΑΞΕ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ … ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!

ΔΕΗ. ΜΕ ΕΣΟΔΑ 542 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ € ΤΟ 2018 ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ…

Ούτε τα προσχήματα. ΔΕΗ: Σε εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Μητσοτάκη το 10% της ΔΕΗ

Η ΑΥΞΗΣΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ 10% ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…

ΔΕΗ. Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ 320.000€ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ !! ΜΕ ΑΠΑΤΗ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡ/ΝΤΟΣ&ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΤΙΤΛΟ MBA ΣΤΟ golden boy !!

ΔΕΗ. Στην Αυστραλιανή πολυεθνική Macquarie το 49% του ΔΕΔΔΗΕ για 2,1δις… ΟΙ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ !!

………………………………………………………………………….

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: “Μπήκαν” οι λιγνίτες στο σύστημα…; έπεσε αμέσως η τιμή του ρεύματος – αμύθητο κέρδος

Γιώργος Αδαμίδης για λιγνίτες

Ο Γιώργος Αδαμίδης, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρεται στους λιγνίτες στο σύστημα, ρίχνοντας την τιμή του ρεύματος.

Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: “Τι γίνεται πραγματικά όταν μπαίνουν οι λιγνίτες στο σύστημα…Επειδή υπάρχουν ακόμη δύσπιστοι, καχύποπτοι, αρνητές αλλά και διαστροφείς της πραγματικότητας, γι’ αυτούς όλους η αντικειμενικότητα των στοιχείων παραμένει πάντα απηνής. Σήμερα στις 14:00 μ.μ. η Οριακή Τιμή Συστήματος, δηλαδή η τιμή χονδρικής με την οποία αγοράζουν οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι 99,21 €/MWh. Η τιμή αυτή είναι η μικρότερη που έχουμε δει εδώ και πολύ καιρό γιατί τη συγκεκριμένη στιγμή της ημέρας οι μονάδες Φυσικού Αερίου έχουν την ελάχιστη παραγωγή ενέργειας ενώ οι λιγνίτες που το προηγούμενο χρονικό διάστημα συμμετείχαν στο ενεργειακό μείγμα με ποσοστά κάτω του 10% τις τελευταίες δύο ημέρες έχουν ανέβει πάνω από 20% ενώ σήμερα αγγίζουν το 30%

“Και συμπληρώνει ο Γιώργος Αδαμίδης: “Επομένως η τιμή σήμερα στις 14:00 ουσιαστικά διαμορφώνεται από τους λιγνίτες και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πέφτει κάτω από 100 €/MWh όταν η συμμετοχή του εισαγόμενου φυσικού αερίου μειώνεται και η παραγωγή ενέργειας από ελληνικό λιγνίτη αυξάνεται. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα και μάλιστα με όρους αγοράς ότι οι λιγνιτικές μονάδες είναι κατά πολύ φθηνότερες από τις μονάδες Φυσικού Αερίου. Αν μάλιστα η συγκυρία που ζούμε κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα το κέρδος από την λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων θα είναι αμύθητο για τον ελληνικό λαό.

 

Από τους φθηνότερους στην Ευρώπη στην τιμή του φυσικού αερίου, επισημαίνει ο Γιώργος Αδαμίδης
Σήμερα οι τιμές Φυσικού Αερίου στις ευρωπαϊκές αγορές έχουν φθάσει στα 300 €/MWh, γεγονός που σημαίνει ότι οι Οριακές Τιμές Συστήματος στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας θα ξεπεράσουν τα 600 €/MWh. Με τη σημαντική αύξηση της συμμετοχής των ελληνικών λιγνιτικών μονάδων μετά από πολύ καιρό είμαστε οι φθηνότεροι στην Ευρώπη εξαιρουμένης της Πολωνίας (λόγω λιγνιτών) και των Σκανδιναβικών Χωρών. https://www.rae.gr/map-graph/”.
Τέλος, ο Γιώργος Αδαμίδης καταλήγει: “Βέβαια ο Ιδιοκτήτης της χώρας, ξέρετε αυτός που δεν χρειάζεται να ρωτάει κανέναν για το τι κάνει για κάθε θέμα που επηρεάζει τη ζωή δέκα εκατομμυρίων Ελλήνων, θα επιμείνει όπως έκανε και πρόσφατα στη Βουλή ότι ο λιγνίτης είναι ακριβό καύσιμο. Ένα είναι βέβαιο. Ούτε ο ίδιος πλέον δεν το πιστεύει αλλά παραμένει πιστός στις δεσμεύσεις του για να παραμείνει και στη θέση του.
Για μια ακόμη φορά λέμε: Είναι εθνική επιταγή η Πτολεμαΐδα V να μπει σύντομα στο σύστημα ως μονάδα καύσης λιγνίτη. Θα είναι έγκλημα να μετατραπεί σε μονάδα φυσικού αερίου”.

ΠΗΓΗ

…………………………………..

Η ΦΩΦΗ, Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΗΣ Θ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, Η UNRRA, Η ΣΥΜΒΑΣΗ COOPER, ΤΑ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΑΙ Η ΔΕΗ !!

……………………………………………………………………………