ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ “ΝΑΓΚΟΡΝΟ-ΚΑΡΑΜΠΑΧ” !!!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

diplomatiko-thema-apo-to-geuma-tis-ntoras-ston-alief

ΑΛΦΕΙΟΣ : ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΡΥΜΑΓΔΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΕΤΑΧΤΗΚΕ ΚΑΙ Η ΑΛΟΓΟΜΥΓΑ ΑΠ’ ΤΟ ΜΠΑΚΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ !!! [ Τέτοιες δηλώσεις θα μπορούσαν να βλάψουν τις σχέσεις Αζερμπαϊτζάν-Ρωσίας και να οδηγήσουν σε κλιμάκωση της έντασης στα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν όπου σταθμεύουν προσωρινά Ρώσοι ειρηνευτικές δυνάμεις ] ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΠΑΚΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ Η ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΓΚΟΡΝΟ-ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΑΠΟΡΟΖΙΕ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ !!! 

ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ 1918 !!! ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΙΝ !!! ΤΟ ΝΑΓΚΟΡΝΟ-ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΔΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΠΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΣΠΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ !!! ΤΟ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΝΑΓΚΟΡΝΟ-ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΕΙΝΑΙ “ΑΡΤΣΑΧ”

Ντόρα και Αλίεφ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΙΕΦ ΤΗΝ 2-9-2020 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ !!! “ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ-ΜΕΣΟΓΕΙΟ”, “Η ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ”

Ο ΑΛΙΕΦ ΕΦΤΥΣΕ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ “ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ” ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΖΕΡΟΥΣ !!!

…………………………………………………………..

Το Αζερμπαϊτζάν προσβεβλημένο από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για το «απαράδεκτο» όνομα
Η χρήση του όρου «Ναγκόρνο-Καραμπάχ» στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας που αποστέλλεται στην Ουκρανία από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι απαράδεκτη. Αυτό αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, που διανεμήθηκε σήμερα, 7 Μαρτίου.

Το ρωσικό στρατιωτικό τμήμα ενημέρωσε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι η Συρία και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ έστειλαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στις περιοχές του Κιέβου και του Ζαπορόζιε της Ουκρανίας.

Ως προς αυτό, το Μπακού έσπευσε να υπενθυμίσει στη Μόσχα ότι «δεν υπάρχει διοικητική-εδαφική μονάδα που ονομάζεται Ναγκόρνο-Καραμπάχ στο έδαφος της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν. Το Υπουργείο Άμυνας της Δημοκρατίας αναφέρει επίσης ότι οι ρωσικές αρχές έχουν επανειλημμένα δηλώσει την υποστήριξή τους για την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και το απαραβίαστο των συνόρων του Αζερμπαϊτζάν. Η θέση αυτή επιβεβαιώθηκε και από τα σχετικά έγγραφα που υπογράφηκαν μεταξύ των δύο χωρών.

«Ωστόσο, σε αντίθεση με την επίσημη θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι επίσημες δηλώσεις του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και νωρίτερα με την αναφερόμενη ονομασία ανέφεραν τα κυρίαρχα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν. Τέτοιες δηλώσεις θα μπορούσαν να βλάψουν τις σχέσεις Αζερμπαϊτζάν-Ρωσίας και να οδηγήσουν σε κλιμάκωση της έντασης στα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν όπου σταθμεύουν προσωρινά Ρώσοι ειρηνευτικές δυνάμεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το στρατιωτικό τμήμα του Αζερμπαϊτζάν.

……………………………………………………………………..

……………………………………………………………………