Αμερικανοί γερουσιαστές αντιτάχθηκαν στην καθιέρωση ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αμερικανοί γερουσιαστές αντιτάχθηκαν στην καθιέρωση ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία

Politico: Η Γερουσία των ΗΠΑ χαρακτήρισε την καθιέρωση ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία τρίτο παγκόσμιο πόλεμο

ΜΟΣΧΑ, 7 Μαρτίου – RIA Novosti. Αμερικανοί γερουσιαστές τόσο του Δημοκρατικού όσο και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος αντιτάχθηκαν στην καθιέρωση ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία, καθώς αυτό απειλεί να κλιμακώσει τη σύγκρουση, αναφέρει η εφημερίδα Politico .
Έτσι, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Κρις Μέρφι δήλωσε το καθήκον της Δύσης «να καταστήσει σαφές στη Μόσχα ότι δεν πρόκειται να πολεμήσει μαζί της». Αργότερα πρόσθεσε ότι «για να καταρρίψουν» ρωσικά αεροπλάνα, το Κογκρέσο θα έπρεπε να υπογράψει ένα νομοσχέδιο «Κήρυξη Πολέμου», αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη.
Με τη σειρά του, ο Ρεπουμπλικανός Τζόνι Ερνστ είπε ότι η εισαγωγή ενός τέτοιου μέτρου «θα είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος». Ο σύμμαχος του κόμματός της και πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι προέτρεψε να περιοριστούν οι κυρώσεις κατά των ρωσικών ενεργειακών εταιρειών και η συνεργασία με τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Μέχρι στιγμής, μόνο ένας Αμερικανός γερουσιαστής – ο Δημοκρατικός Τζο Μάντσιν – δεν έχει μιλήσει ενάντια στο κλείσιμο του ουρανού πάνω από την Ουκρανία ως απάντηση σε μια ευθεία ερώτηση. Είπε αόριστα ότι οι ΗΠΑ «θα υποστηρίξουν τον ουκρανικό λαό, τον ουκρανό πρόεδρο και την κυβέρνησή του με κάθε δυνατό τρόπο».
………………………………………………..

………………………………………………………………………..

……………………………………………………………………….