ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΕΛΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Η ΑΓΓΛΙΑ – Μωσαϊκό που απεικονίζει τον Πέλοπα 1.600 χρόνων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΕΛΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Η ΑΓΓΛΙΑ – Μωσαϊκό που απεικονίζει τον Πέλοπα 1.600 χρόνων

Σπάνιο ρωμαϊκό μωσαϊκό που απεικονίζει Ελληνίδα πριγκίπισσα ανακαλύφθηκε σε χωριό της Αγγλίας. Είναι ένα από τα τρία που υπάρχουν στον κόσμο…
Ένα ρωμαϊκό μωσαϊκό που απεικονίζει τον Πέλοπα να αγωνίζεται σε αρματοδρομία για τα… μάτια της πριγκίπισσας Ιπποδάμειας ανακαλύφθηκε στο Μπέρκσαϊρ της Αγγλίας. Το μωσαϊκό ίσως είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά ευρήματα που ανακαλύφθηκαν ποτέ στη Βρετανία….

Το μωσαϊκό 1.600 χρόνων, που βρέθηκε στο Μπόξφορντ το 2017 αλλά αποκαλύφθηκε πλήρως πρόσφατα είναι μόλις ένα από τα τρία του είδους του σε όλο τον κόσμο. Το μωσαϊκό βρέθηκε σε ένα κτήμα στο Μπέρκσαϊρ πριν από δύο χρόνια, αλλά στη συνέχεια καλύφθηκε εκ νέου με χώμα για να το εκμεταλλευτούν οι αγρότες….

.
.

 «Μόνο σε 10 ημέρες, οι εθελοντές κατάφεραν να καθαρίσουν ολόκληρο τον χώρο του μωσαϊκού. Θέλουμε να κατανοήσουμε την κληρονομιά μας και αυτό  το ψηφιδωτό είναι κάτι καινούριο. Είναι σπάνιο πράγμα» λέει η Τζόι Άπλετον, πρόεδρος της ομάδας των εθελοντών που εργάστηκαν στην ανασκαφή.

Το Σάββατο άνοιξαν τον χώρο που βρίσκεται το μωσαϊκό στους πολίτες και το ενδιαφέρον του κοινού ήταν μεγάλο καθώς έφτασαν περίπου 3.000 άνθρωποι από όλη τη χώρα.

Το ψηφιδωτό θα καλυφθεί για άλλη μια φορά με χώμα για να προστατευτεί αλλά και να συνεχίσουν την καλλιέργεια του κτήματος οι αγρότες….

.
.
.

Πηγή: Daily Mail…

ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΡΩΜΑΪΚΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΣΑΝ 1600 ΕΤΩΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΛΟΓΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ “ΡΩΜΑΪΚΟ” ΜΕ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ;;; ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΛΟΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΠΠΟΔΑΜΕΙΑ;;; ΜΗΠΩΣ ΔΙΑΤΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΣ;;;

Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΚΕΛΤΩΝ 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΆΣΤΗΚΕ ΑΠΌ ΑΡΧΑΊΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΣΤΌΟΥΝΧΕΝΤΖ;

Robin Heath: Stonehenge – The Marriage of the Sun and Moon ...

ΠΗΓΗ

…………………………………………………………………………….