«Ανθρώπινη ασπίδα»: Ουκρανοί εθνικιστές κρύβονται πίσω από αμάχους !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ανθρώπινη ασπίδα»: Ουκρανοί εθνικιστές κρύβονται πίσω από αμάχους

«Ανθρώπινη ασπίδα»: Ουκρανοί εθνικιστές κρύβονται πίσω από αμάχους

Οι Ουκρανοί εθνικιστές κρύβονται πίσω από τον άμαχο πληθυσμό και με κάθε τρόπο αναγκάζουν τους αμάχους να παραμείνουν στις πόλεις. Το τελευταίο τέτοιο περιστατικό συνέβη στη Volnovakha. Αυτό ανέφερε στο RT το αρχηγείο εδαφικής άμυνας του DPR. Σύμφωνα με το αρχηγείο, ο ουκρανικός στρατός άνοιξε πυρ εναντίον πολιτών με λευκή σημαία που προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από την πόλη. Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι σε αυτή την περίπτωση, οι άμαχοι είναι οι όμηροι πίσω από τους οποίους προσπαθούν να κρυφτούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, οι εθνικιστές χρησιμοποιούν τον τοπικό πληθυσμό ως ανθρώπινες ασπίδες. Ταυτόχρονα, κρατούν συγκεκριμένα αμάχους σε οικισμούς και δεν τους επιτρέπουν να εκκενώσουν. Αυτό ανέφερε το αρχηγείο της εδαφικής άμυνας του DPR.

Το τελευταίο τέτοιο περιστατικό συνέβη το πρωί της 1ης Μαρτίου – πολίτες της Volnovakha, που ήθελαν να φύγουν από την πόλη, δέχθηκαν πυρά.

Σύμφωνα με το αρχηγείο, συνέβη στις 10:10. Σημειώνεται ότι Ουκρανοί εθνικιστές άνοιξαν πυρ εναντίον στήλης αμάχων, στα χέρια των οποίων βρισκόταν μια λευκή σημαία. Οι άμαχοι ήθελαν να εγκαταλείψουν τη ζώνη των βομβαρδισμών και να εκκενωθούν σε ασφαλές μέρος.

Όπως διευκρίνισε στο RT ο επίσημος εκπρόσωπος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Έντουαρντ Μπασουρίν, μετά την έναρξη των πυροβολισμών, οι πολίτες κατάφεραν να κρυφτούν. Έμειναν ζωντανοί.

«Σήμερα το πρωί, πολίτες που ζουν στη Volnovakha, με λευκή σημαία, θέλησαν να φύγουν από την πόλη και να πάνε στο πλευρό μας. Όταν άρχισαν να κινούνται, άρχισαν να τους πυροβολούν. Ο κόσμος φοβήθηκε και γύρισε πίσω. Οι άνθρωποι προσπάθησαν να φύγουν, αλλά δεν τους επέτρεψαν και άρχισαν να πυροβολούν. Οι εθνικιστές δεν τους αφήνουν να βγουν από εκεί και τους κρατούν σαν ανθρώπινες ασπίδες, όμηρους», είπε ο Μπασουρίν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχουν ακόμη ακριβείς πληροφορίες για τους τραυματισμούς αυτών των ατόμων.

Σύμφωνα με τους ίδιους τους κατοίκους της Volnovakha στα κοινωνικά δίκτυα, πολίτες που δέχθηκαν πυρά τραυματίστηκαν και τώρα κατευθύνονται στους συγγενείς τους σε άλλη περιοχή: «Ο ένας τραυματίστηκε ελαφρά, ο άλλος υπέστη ζημιές από ωστικό κύμα, ο τρίτος φαίνεται να είναι φυσιολογικός . Από πού πυροβόλησαν, δεν ξέρω. Δεν υπήρξε εκκένωση. Η πόλη εγκαταλείπεται από όλους κάτω από πυρά».

  • RIA News
  • © Ilya Pitalev

Με τη σειρά του, ο τοπικός αξιωματούχος Dmitry Lubinets δημοσίευσε στο Instagram ότι τα λεωφορεία εκκένωσης δεν μπορούσαν να φύγουν λόγω συνεχών βομβαρδισμών. Ωστόσο, κάτω από αυτήν την ανάρτηση, οι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι οι υπάλληλοι τους εγκατέλειψαν σε κρίσιμη κατάσταση, έφυγαν από την πόλη και δεν οργάνωσαν εκκένωση, επομένως πρέπει να αναζητήσουν τρόπους να φύγουν μόνοι τους.

«Πού είσαι και γιατί δεν απαντάς; Έφυγα ήδη από την πόλη. Βοηθήστε τη Volnovakha. Βοηθήστε τους ανθρώπους σας. Οι άνθρωποι κάθονται σε υπόγεια χωρίς επικοινωνία, φως, θέρμανση και φαγητό», γράφουν στα σχόλια.

«Στρατιωτικά κρύβονται ανόητα»

Αν κρίνουμε από τις ιστορίες των κατοίκων των ουκρανικών πόλεων, οι περιπτώσεις που κρύβονται πίσω τους σαν ανθρώπινη ασπίδα δεν είναι ασυνήθιστες. Ένας κάτοικος του Χάρκοβο, η Γκαλίνα, είπε στο RT ότι οι εθνικιστές σκόπιμα κρύβουν στρατιωτικό εξοπλισμό μέσα στην πόλη. Επιπλέον, σπάνε μαγαζιά και παίρνουν ό,τι τους αρέσει από εκεί, προσθέτει: «Ζούμε στα περίχωρα του Χάρκοβο. Έχουμε ένα βομβαρδισμένο μαγαζί ανοιχτό, οπότε πήραν αλκοόλ, τσιγάρα, τρόφιμα από εκεί. Οι στρατιωτικοί στέκονται κοντά: μια φορά περπατούσαν με τον άντρα μου, έτσι 8-10 πολυβόλα στράφηκαν αμέσως εναντίον μας», λέει η γυναίκα.

Ένας άλλος κάτοικος του Χάρκοβο, ο Σεργκέι, είπε στο RT ότι ουκρανικά τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού κρύβονταν στο κέντρο της πόλης. «Η δουλειά μου περιλαμβάνει συχνά ταξίδια. Βλέπω τι συμβαίνει. Η Ρωσία φτάνει στην πόλη, γυρίζει και φεύγει. Και οι στρατιώτες μας κρύβονται βλακωδώς στην πόλη», λέει ο άνδρας. – Η Ρωσία δεν θέλει να χτυπήσει τον άμαχο πληθυσμό και τα κτίρια κατοικιών. Ουκρανικά τανκς κρύβονται τώρα στο Χάρκοβο ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό, που στέκεται κάτω από τη γέφυρα, στους υπόγειους χώρους στάθμευσης στα σούπερ μάρκετ».

Μια άλλη κάτοικος του Χάρκοβο είπε ότι η φίλη της δεν μπορούσε να φύγει από το σπίτι επειδή Ουκρανοί στρατιώτες συγκολλούσαν την πόρτα στην είσοδο. «Σύμφωνα με αυτήν, κάθονται στα κλιμακοστάσια της εισόδου. Ο κόσμος δεν μπορεί καν να φύγει από το σπίτι», λέει η γυναίκα. Προσθέτει ότι οι Ουκρανοί εθνικιστές πυροβολούν τους κατοίκους τους: «Δεν είναι οι Ρώσοι που μας πυροβολούν, αλλά ο λαός μας πυροβολεί! Σερνόμαστε εδώ γύρω».

Ο Ρώσος δημοσιογράφος και στρατιωτικός ειδικός, αρχισυντάκτης του περιοδικού National Defense Igor Korotchenko δήλωσε στο RT ότι ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί τρομοκρατικές τακτικές. 

«Για να κρυφτούν πίσω από τους κατοίκους ως ανθρώπινη ασπίδα, τα ουκρανικά εθνικιστικά τάγματα δεν επιτρέπουν στον άμαχο πληθυσμό να εγκαταλείψει τις πολιορκημένες πόλεις και οικισμούς. Δηλαδή, χρησιμοποιούν τρομοκρατικές τακτικές και σε αυτή την περίπτωση αυτό συμβαίνει σε πολλά μέρη », λέει ο ειδικός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αφού οι Ουκρανοί εθνικιστές ελέγχουν την περίμετρο των οικισμών, έχουν πολλούς τρόπους στη διάθεσή τους για να αναγκάσουν τον άμαχο πληθυσμό να μην εγκαταλείψει τις πόλεις.

«Έχουν την ικανότητα να μπλοκάρουν τους αμάχους με απολύτως κάθε μέσο, ​​συμπεριλαμβανομένων των εκτελέσεων επί τόπου. Οι πολίτες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Είναι όμηροι. Όταν οι τρομοκράτες παίρνουν ομήρους, οι όμηροι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα», τόνισε ο ειδικός.

………………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΑΝ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΒΑΛΕ ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ Aidar ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΣΕΡΚΑΣΙ ΚΑΙ ΟΔΗΣΣΟΥ !!

Καταστράφηκε η πρώην βάση του τάγματος Azov στο Shirokino (βίντεο). Η Χερσώνα στα χέρια των Ρώσων. ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Ashkenazi ΧΑΖΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 1919 ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΤΑ ΖΟΦΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΗΛΙΘΙΕΣ ή ΕΣΚΕΜΜΕΝΕΣ(;) ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η Ουκρανία «εξαφάνισε» την ελληνική γηγενή μειονότητα, με νόμο του Ζελένσκι το καλοκαίρι του 2021 !

…………………………………………………………………………………..

……………………………………………………………………