2 ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 2 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[…η ηγεσία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει μεταφέρει στην περιοχή πολλές δυνάμεις εθνικιστικών αποσπασμάτων όπως του περιβόητου «Δεξιού Τομέα», του «Τάγματος του Αζόφ», κτλ. Σημειώνεται πως χτες, Ουκρανός Βουλευτής προειδοποιούσε για σφαγή του φιλορωσικού πληθυσμού….]

Δύο Έλληνες ομογενείς σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν βαριά από πυρά Ουκρανών στρατιωτών στην “κόκκινη Ζώνη” με την Ρωσία στο σημείο της γραμμής επαφής Ουκρανίας-Ντονμπάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκε συμπλοκή στο χωριό Γράνιτνα. Μάλιστα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για διπλή ανθρωποκτονία.

Υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

Ως αποτέλεσμα των πυροβολισμών, δύο Eλληνες ομογενείς τραυματίστηκαν θανάσιμα.

Ο ένας πέθανε αμέσως στο σημείο και ο δεύτερος πέθανε στο νοσοκομείο. Δύο ακόμη Έλληνες νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα.

Δείτε βίντεο από το σημείο της εκτέλεσης

Σημειώνεται πως η ηγεσία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει μεταφέρει στην περιοχή πολλές δυνάμεις εθνικιστικών αποσπασμάτων όπως του περιβόητου «Δεξιού Τομέα», του «Τάγματος του Αζόφ», κτλ.

Σημειώνεται πως χτες, Ουκρανός Βουλευτής προειδοποιούσε για σφαγή του φιλορωσικού πληθυσμού.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του DmytroKuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία.


ΥΠΕΞ: Aποχωρήστε από την Ουκρανία

Το υπουργείο Εξωτερικών καλεί του Έλληνες πολίτες να αποχωρήσουν από την Ουκρανία αμέσως.

Με ανακοίνωσή του, το ελληνικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «αποθαρρύνει έντονα όλα τα ταξίδια στο σύνολο της επικράτειας της Ουκρανίας».

Το υπουργείο Εξωτερικών συνιστά επίσης στους Έλληνες πολίτες που δεν έχουν αναχωρήσει ήδη, να δηλώσουν άμεσα τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην Ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο.

Προηγήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Νίκου Δένδια, του Νίκου Παναγιωτόπουλου, της Νίκης Κεραμέως και του Ανδρέα Καστανιώτη.

Η ανακοίνωση:

Συνεκλήθη σήμερα το πρωί σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών υπό τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στην οποία συμμετείχαν οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των εν λόγω Υπουργείων.

Το Υπουργείο Εξωτερικών αποθαρρύνει έντονα όλα τα ταξίδια στο σύνολο της επικράτειας της Ουκρανίας, και παράλληλα συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην χώρα να αναχωρήσουν από τη χώρα άμεσα.

Συνιστάται επίσης στους Έλληνες πολίτες που δεν έχουν αναχωρήσει ήδη, να δηλώσουν άμεσα τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην Ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο.

Επισημαίνεται εν προκειμένω ότι το προσωπικό της Πρεσβείας Κιέβου έχει μειωθεί στο απαραίτητο.

Παράλληλα θα ενισχυθεί το προσωπικό του Γενικού Προξενείου Μαριούπολης.

ΠΗΓΗ

……………………………………………………………………………..

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ “ΤΑΓΜΑ ΑΖΟΦ” ΚΑΙ “ΔΕΞΙΟ ΤΟΜΕΑ” …

Το ουκρανικό Τάγμα Αζόφ αντιγράφει τους Ναζί

[… χαιρετισμός που συχνά χρησιμοποιούν τα μέλη του Αζόφ: «Δόξα στο έθνος. Θάνατος στους εχθρούς». Το τάγμα «κληρονόμησε» τη φράση από τους ουκρανούς εθνικιστές της UPA, οι οποίοι είχαν συνεργαστεί με τους Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο…]

…………………………………………..

Μιχαλολιάκος: “Είμαστε η σπορά των νικημένων του 1945” !!! ΜΑ ΤΟ 1945 ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΝΑΖΙ !!!

…………………………………………..

Δεξιός Τομέας: Οι πιο βίαιοι Ουκρανοί εθνικιστές

Αίμα, τιμή, Ουκρανοί: Οι δεσμοί Παππά με τον “Δεξιό Τομέα” πάνε πίσω στο χρόνο

Το πολιτικό παρελθόν της 52χρονης που έκρυβε τον Χρήστο Παππά στην περιοχή του Ζωγράφου διέπεται από μπόλικη νεοναζιστική ιδεολογία και με δεσμούς “αγάπης” με τη Χρυσή Αυγή.

……………………………………………..

ΑΣΚΕΝΑΖΙ – ΧΑΖΑΡΟΙ. Ποιοι, και τί ήταν ακριβώς οι Χάζαροι.

ΞΑΝΑΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΤΗΝ ΧΑΖΑΡΙΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ;

……………………………………………………………………………..

……………………………………………………………………