Η ΥΓΕΙΑ ΝΟΣΕΙ ΒΑΡΥΤΑΤΑ. ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ “Ε.Σ.Υ.” ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.

ΑΡΘΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Η ΥΓΕΙΑ ΝΟΣΕΙ ΒΑΡΥΤΑΤΑ . Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ , Ε.ΣΥ.

Η ΥΓΕΙΑ ΝΟΣΕΙ

 «ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ…»

ΑΥΤΑ ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

ΌΜΩΣ Η ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΚΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΦΕΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ.

ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ, ΣΤΑ 42 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ, ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ, ΥΓΙΕΙΝΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ -ΠΑΡΑ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΛΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ- ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΙΑΣ ΥΓΙΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΑ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΙΜΕΣ.

ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ, ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, «ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ» ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΥΓΕΙΑ.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ΔΥΟ (2) ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΕΣ ΑΠΛΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ, ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο «ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ» ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟΣ.

Φωτογραφίες: Τουλάχιστον 128 ράντζα στο Αττικό Νοσοκομείο μετά από κάθε εφημερία

https://www.protothema.gr/greece/article/837923/fotografies-toulahiston-128-radza-sto-attiko-nosokomeio-meta-apo-kathe-efimeria/

ΡΟΛΑΡΕΙ Ο ΡΟΪΛΟΣ…

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥ ΑΓΩΝΙΩΔΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΔΡ. ΚΟΠΑΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ), ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ Η ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 2ΗΣ ΔΥΠΕ Χ. ΡΟΪΛΟΥ ΠΟΥ ΜΕ «ΥΦΟΣ» ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΥΜΕ, ΕΠΙΒΑΛΕΙ (20/7/2021) ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΑ ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ, ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ ΣΕ 30-40 ΑΣΘΕΝΕΙΣ -ΜΟΝΟ ΔΥΟ (2) ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ-.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘ’ ΥΛΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ  (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ) ΤΗΣ 2ΗΣ ΔΥΠΕ, ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ 1Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕ ΔΥΟ 15ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΑΝΑ ΜΗΝΑ, ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΗ ΛΙΓΗ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΗΜΕΡΕΥΣΕΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 7 ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΟΙ 2 ΚΑΤΑΠΟΝΗΜΕΝΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ, ΕΝΩ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15 ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΛΟΓΟΙ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΙ 2 ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΙ!

ΕΠΙΣΗΣ, ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΓΓΡΑΦΟ, Ο «ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ» ΡΟΪΛΟΣ, ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΜΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΕΦΗΜΕΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ «ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ».

Διαμαρτυρία γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία

«ΈΧΟΥΜΕ ΕΞΟΥΘΕΝΩΘΕΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ. ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΣΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΩ ΤΥΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΩΗ ΜΟΥ» ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ, ΔΡ ΚΟΠΑΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ.

Διαμαρτυρία γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία

ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ…

ΣΤΙΣ 18/11/2021 ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΙΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ, ΜΕ 35 ΑΣΘΕΝΕΙΣ, 23 ΣΤΗ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ 12 ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ, ΜΕ 2 ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΑ ΟΡΙΑ. ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ, ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΑΛΛΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Η ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ.

ΣΤΙΣ 27/10/2021, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ε.Σ. Σ. ΓΑΒΡΙΗΛ, Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Μ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Δ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ Α’ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ, Β’ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ, ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΠ, ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ 01/11/21, Η ΟΠΟΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ 2 ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ:

  • ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ COVID ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΣΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΥΟ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ,
  • ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΝ ΚΛΙΝΙΚΗ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ
  • ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ Ο ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 3 ΗΜΕΡΕΣ
  • Η ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΤΗΣ 01/11 ΤΟΥ ΤΕΠ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΤΡΟ Σ. ΚΡΕΤΣΟΥ, ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ.

ΣΤΙΣ 11/10/21 ΚΑΙ 05/10/21, ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ, ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Η ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΥΟ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, Η ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ. ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑ 18 ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ.

ΣΤΙΣ 30/09/2021 Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Δ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΟΡΙΣΕ 6 ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ Α’ ΚΑΙ Β’ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟ.

ΣΤΙΣ 14/09/2021, ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ, ΟΠΟΥ ΜΟΝΙΜΟΙ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΥΟ (Η 3Η ΙΑΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ’22) ΕΝΩ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΛΗΓΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΩΝ, ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕ 10 ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ, ΠΕΡΑ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ.

ΣΤΙΣ 27/8/2021 O ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Δ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 2ΗΣ ΥΠΕ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΟ ΜΕ 2 ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ, ΣΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΑΔΕΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΩΝ (ΛΗΓΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ) Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ.

ΣΤΙΣ 24/08/2021 ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, 2Η ΔΥΠΕ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ, ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΤΟΝΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΕ 15ΠΕΝΘΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ, ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ. ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΙ 4 ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΟ ΜΕ COVID ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ, ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΛΗΡΩΣ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ COVID. ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΟΙ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΙ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΙΜΟΛΗΨΙΕΣ ΤΩΝ 60 ΚΑΙ ΑΝΩ, ΒΑΡΕΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ, ΑΣΘΕΝΩΝ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΒΑΡΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΗΣΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΘΗΒΩΝ, ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ 2/3 ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΔΥΟ ΜΟΝΟ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ, ΕΝΩ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΤΡΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ 2 ΚΛΙΝΙΚΕΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ. ΤΟΝΙΖΕΙ ΟΤΙ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ 3 Η 4 ΜΗΝΙΑΙΩΣ (ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ), ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ. ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΙ 8 ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΓΝ ΣΩΤΗΡΙΑ, ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ, ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΜΕ COVID, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΛΟΓΩ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ. ΕΠΙΣΗΣ, ΣΤΗΝ 2Η ΔΥΠΕ, ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ 16 ΜΟΝΙΜΟΙ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΙ, 2 ΕΠΙΚΟΥΡΟΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ, ΜΕ 12ΩΡΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΚΑΘΕ 8 ΗΜΕΡΕΣ, ΜΕ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΙΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΙΝΙΚΗ COVID. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΜΕ 7 ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ 16 ΑΣΘΕΝΩΝ, ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΝ ΚΑΘΕ 4 ΗΜΕΡΕΣ ΕΩΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΛΙΝΙΚΗ COVID. ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΤΟΝΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΝΩ Η ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΕΙΧΕ 6 ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ 12 ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 60 ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΣΕ ΔΥΟ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ. ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΣΕ 10, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΡΓΟ ΣΤΑ 2/3 ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 05/08/2021, ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, 2Η ΔΥΠΕ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ, ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ, ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2020 ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ 60 ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΔΥΟ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ, ΜΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥΣ ΣΕ ΑΔΕΙΑ, ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ COVID ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ, ΧΩΡΙΣ COVID, ΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ 15 ΠΕΡΙΠΟΥ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΤΟΝΙΖΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 19 ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΤΗΣ 2ΗΣ ΔΥΠΕ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΤΕΝΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΜΟΛΗΨΙΕΣ ΤΩΝ 60 ΑΣΘΕΝΩΝ, ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΙ. ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΙΑ ΑΛΛΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ, ΟΠΟΤΕ Η ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ 2/3 ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 2 ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΙ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ COVID, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ 2ΗΣ ΔΥΠΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΝ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΑΤΤΙΚΟ. ΕΞΗΓΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ. ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΓΝ ΣΩΤΗΡΙΑ, ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ COVID. ΤΟΝΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΝΩ Η ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΕΙΧΕ 6 ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ 12 ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 60 ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΣΕ ΔΥΟ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ. ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΣΕ 10, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΡΓΟ ΣΤΑ 2/3 ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΣΤΙΣ 28/07/2021 ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, 2Η ΔΥΠΕ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ, ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ, ΜΕ 3 ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ (2 ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΗ ΕΩΣ 14/09) ΓΙΑ 60 ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2020, ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 60 ΑΣΘΕΝΕΙΣ. ΔΙΝΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 25/07/21, ΟΠΟΥ ΕΙΧΑΝ 64 ΑΣΘΕΝΕΙΣ, 7 ΜΕ COVID ΚΑΙ 57 ΒΑΡΕΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ 2/3 ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΑ). ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΕ 3 ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ 60 ΑΣΘΕΝΕΙΣ, Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ, ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ, ΟΥΤΕ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΕΣΤΩ ΓΙΑ 3 ΗΜΕΡΕΣ. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ, ΚΑΤΑ ΕΝΑΝ, ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΩΝ. ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΟΤΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ. ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΓΝ ΣΩΤΗΡΙΑ, ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ COVID. ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΣΕ 10, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΡΓΟ ΣΤΑ 2/3 ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΣΤΙΣ 23/07/2021 ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, 2Η ΔΥΠΕ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ, ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ, ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2020, ΟΤΙ Η ΜΙΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ 15ΝΘΗΜΕΡΗ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ 2 ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΙ 2 ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ. ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ, ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ, ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ COVID, ΟΙ 60 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ 3 ΟΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ 5 ΤΜΗΜΑΤΑ, ΕΝΩ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΝ ΓΙΑ 12 ΩΡΕΣ, ΚΑΘΕ 4 ΗΜΕΡΕΣ, ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ, ΕΝΩ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ 2ΗΣ ΔΥΠΕ, ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ Η ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΥΧΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ. ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΟΤΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ. ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΓΝ ΣΩΤΗΡΙΑ, ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ COVID. ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΣΕ 10, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΡΓΟ ΣΤΑ 2/3 ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60, ΒΑΡΕΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΕ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΥΣ.

ΣΤΙΣ 23/07/2021 O ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Δ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 2ΗΣ ΥΠΕ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ, ΜΕ 68 ΑΣΘΕΝΕΙΣ (7 ΜΕ COVID ΚΑΙ 61 ΑΜΙΓΩΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΟΙ), ΜΕ 2 ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΣΥ, 2 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ, Η ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ, ΜΙΑ ΙΑΤΡΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟ. ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ 38 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ 7 ΙΑΤΡΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΣΥΣΣΩΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΥΨΗΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΚΑΘΕ 4 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ, ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 8,16 ΗΜΕΡΕΣ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 2021), ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΓΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΛΥΨΗΣ ΚΛΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 2021 ΗΤΑΝ ΣΤΟ 155,11% ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ 2021 (ΣΤΙΣ 23/07 ΗΤΑΝ 180%). ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΛΟΓΩ ΟΡΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ.

ΣΤΙΣ 21/07/2021 ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 2ΗΣ ΔΥΠΕ ΤΟΝ Χ. ΡΟΪΛΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΘΡΙΑΣΙΟ, Δ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ, ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ, ΑΛΛΑ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΔΕΝ ΕΠΙΛΥΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΕΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΟΤΙ Η 2Η ΔΥΠΕ ΤΗΡΗΣΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΑΠΟ FULL COVID ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΕΣΤΩ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ, ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ, ΜΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΙΑΤΡΟΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΔΟΜΕΣ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, Η ΕΦΗΜΕΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

ΣΤΙΣ 08/07/2021 ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ, ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ, ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ.

ΣΤΙΣ 07/07/2021 ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, 2Η ΔΥΠΕ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ, ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ  ΤΑ ΑΛΛΑ 11 ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ, ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2020, ΟΤΙ ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΕΧΟΝ ΜΗΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ 3 ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ, ΓΙΑ 20 ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ. ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ 2 ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟ, ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ. ΤΟΝΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ (Η ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ), ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ 8 ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ, ΕΝΩ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΗΤΑΝ 10 ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΑΝΑ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟ. ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ, ΟΤΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 2/3 ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΟΙ ΒΡΟΓΧΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΒΡΟΓΧΟΣΚΟΠΙΟ, ΕΝΩ ΠΡΙΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΑΚΟΜΑ. ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ, ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ, ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ COVID, ΟΙ 60 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ 3 ΟΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ 4 ΤΜΗΜΑΤΑ, ΕΝΩ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΝ ΓΙΑ 12 ΩΡΕΣ, ΚΑΘΕ 4 ΗΜΕΡΕΣ, ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ, ΕΝΩ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ 2ΗΣ ΔΥΠΕ, ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ Η ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΥΧΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ. ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΓΝ ΣΩΤΗΡΙΑ, ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ COVID. ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΣΕ 10, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΡΓΟ ΣΤΑ 2/3 ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΣΤΙΣ 30/06/2021 ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, 2Η ΔΥΠΕ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΟΙ 5 ΠΡΩΤΟΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ, ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ 2 ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟ ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ, ΤΟΝΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ (Η ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ), ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΜΕ 10 ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ, ΟΤΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΕΙΟ POST COVID, ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ 574 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΕΠΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ, ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ, ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ COVID, ΟΙ 60 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ 3 ΟΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ 4 ΤΜΗΜΑΤΑ, ΕΝΩ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΝ ΓΙΑ 12 ΩΡΕΣ, ΚΑΘΕ 4 ΗΜΕΡΕΣ, ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ, ΕΝΩ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ 2ΗΣ ΔΥΠΕ, ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ Η ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΥΧΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ. ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΓΝ ΣΩΤΗΡΙΑ, ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ COVID. ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΝΕΙ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΑΔΕΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΩΝ 21, ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ, ΠΟΥ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΜΑΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ. ΤΟΝΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΝΩ Η ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΕΙΧΕ 6 ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ 12 ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 60 ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΣΕ ΔΥΟ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ. ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΣΕ 10, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΡΓΟ ΣΤΑ 2/3 ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ.

ΣΤΙΣ 22/06/2021 ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, 2Η ΔΥΠΕ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΣΤΙΣ 30/06/2021.

ΣΤΙΣ 22/06/2021 ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ Ζ. ΑΛΕΞΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, 2Η ΔΥΠΕ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ, ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΤΑ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΛΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. ΤΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ. ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ Δ/ΝΤΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ/ΝΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ.

ΣΤΙΣ 17/06/2021 ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, 2Η ΔΥΠΕ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΙΑΤΡΕΙΟ POST COVID, ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ 574 ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΕΠΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ. ΤΟΝΙΖΕΙ ΟΤΙ ΗΔΗ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 60 ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΥΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ 10 ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 1.200 ΦΟΡΕΣ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Η ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΓΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΩΣ 30/05/2021 ΕΧΕΙ ΝΟΣΗΛΕΥΣΕΙ 574 ΑΣΘΕΝΕΙΣ COVID, ΕΝΩ ΟΙ Α’ ΚΑΙ Β’ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ 458. ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ 2 ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟ, ΤΟΝΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ (Η ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ), ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΜΕ 10 ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ, ΟΤΙ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕ 5 ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ, (ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ, 2 ΠΛΑΣΤΙΚΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ, ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ). ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ, ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ, ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ COVID, ΟΙ 60 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ 3 ΟΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ 4 ΤΜΗΜΑΤΑ, ΕΝΩ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΝ ΓΙΑ 12 ΩΡΕΣ, ΚΑΘΕ 4 ΗΜΕΡΕΣ, ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ, ΕΝΩ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ 2ΗΣ ΔΥΠΕ, ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ Η ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΥΧΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ. ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΓΝ ΣΩΤΗΡΙΑ, ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ COVID. ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ, ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΠΕΡΙΠΟΥ 60 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΤΡΑ 1.200 POST COVID ΙΑΤΡΕΙΑ.

ΣΤΙΣ 09/06/2021, Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Δ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ 2ΗΣ ΥΠΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ, ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΥ Ι. ΓΚΙΝΗ, ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ 2 ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΙΑΤΡΟ, ΜΕ ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ. ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ ΤΗΣ 10/06/2021.

ΣΤΙΣ 09/06/2021, ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 2ΗΣ ΔΥΠΕ ΤΟΝ Χ. ΡΟΪΛΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΘΡΙΑΣΙΟ, Δ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ, ΟΤΙ ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΕΝΤΟΛΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΓΙΑ 3 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΙ ΑΛΛΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. Η ΕΦΗΜΕΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

ΣΤΙΣ 09/06/2021 ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, 2Η ΔΥΠΕ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ, ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΩΣ ΑΜΙΓΩΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΩΣ ΚΛΙΝΙΚΗ COVID ΑΠΟ 10/06/2021 ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΜΕ ΔΥΟ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΚΟΥΡΟ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΛΟΓΩ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΦΟΡΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΙ ΕΝΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΝΤΟΣ ΟΛΙΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΕΦΗΜΕΡΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΠΟ 10/06/2021 ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ 60 (ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΟΛΟ 43 ΑΣΘΕΝΕΙΣ, 12 ΜΕ COVID ΚΑΙ 31 ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΟΥΣ).

ΣΤΙΣ 20/05/2021 ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΩΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ COVID. ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (2 ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΙ 2 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ, Η ΝΑ ΓΙΝΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ.

ΣΤΙΣ 18/05/2021 ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, 2Η ΔΥΠΕ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ, ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΩΣ ΑΜΙΓΩΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 21/05/2021 ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 8 ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ, ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 2 ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ 2 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΙ. ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ 3 ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ 10 ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ, ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ.

ΣΤΙΣ 17/05/2021 ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, 2Η ΔΥΠΕ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ, ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (2 ΜΟΝΙΜΟΙ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΙ, ΕΝΑΣ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΑ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ), ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΩΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΩΣ ΚΛΙΝΙΚΗ COVID, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ.

ΣΤΙΣ 13/05/2021 ΣΤΑΛΘΗΚΕ Η 4Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, 2Η ΔΥΠΕ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΟΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ. 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΑΚΟΕ :  583 – 23/11/2021

Δια­μαρ­τυ­ρία για­τρών και νο­ση­λευ­τών στα νο­σο­κο­μεία

sioras
atexnos.gr/

……………….

ΠΑΡ΄ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΧΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΄΄ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟ΄΄ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΟΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ-ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΄΄ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΦΤΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ΄΄

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ, ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 38(!!!) ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ.

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ (ΑΠΟΓΕΥΜΑ – ΠΡΩΙ – ΝΥΧΤΑ), ΕΝΩ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ Η ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ “ΚΙΝΗΣΗ” ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΕΝΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 220 ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ, 70 ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΝΩ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 165 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΠ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:

– ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΩΝ.

– ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΩΝ.

– ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΤΑ ΤΕΠ, ΟΙ Α ΚΑΙ Β ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕ ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΠΑΘΟΛΟΓΩΝ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΑΛΛΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΤΗΣ 2Κ/2019 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ.

– ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ.

– ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ.

– ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΘΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΑΣΘΕΝΩΝ (COVID ΚΑΙ ΜΗ COVID).

– ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ “ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ”

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΝΑ ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΩΣ ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ ΘΕΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Η ΥΓΕΙΑ ΩΣ ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 5 ΠΑΡ.5 ΣΥΝΤ., ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΡΙΤΩΝ.

ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 21 ΠΑΡ.3.ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ. ΘΕΣΠΙΖΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.

ΚΑΙ Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»; ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΩΣ «ΕΓΚΛΗΜΑ» ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ, ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ, ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ «ΑΦΩΝΙΑ», ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ  ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ,ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΣΙΝΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ 800 ΔΙΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΛΙΣ 4 ΔΙΣ

Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ 804ΔΙΣ ,ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΟΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ

ΜΕ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2019,ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ,ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΜΟΛΙΣ 3.8 ΔΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΑΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ,ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΡΟΤΑ

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΥΓΕΙΑ,ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ Ε.ΣΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΑΤΤΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ

ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ Ε.ΣΥ [ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ],ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

Προγραμματικές δηλώσεις Ελλήνων Συνέλευσις

Ιδρυτική διακήρυξη Ελλήνων Συνέλευσις

ΥΓΕΙΑ

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.
Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

13.1. ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΈΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΟ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΕΝΤΟΣ ΑΥΤΩΝ.
13.2. ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΙΑΤΡΙΚΟ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
13.3. ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΑΓΕΤΑΙ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΥΨΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ.
13.4. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.
13.5. ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΥΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟΤΕΡΟ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΞΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ.
13.6. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΜΕΓΙΣΤΑ ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΓΙΑ ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΦΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΛΠ.
13.7. ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΝΑ ΔΙΑΒΙΩΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ- ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ, ΜΕ ΝΕΡΟ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ. ΣΕΛΙΔΑ 27 ΑΠΟ 40
13.8. ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΙΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ,
13.9. ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ – ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.
13.10. Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΜΕ ΟΤΙ ΠΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ.
ΈΤΣΙ ΘΑ ΑΝΑΒΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΑ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥΣ ΒΑΣΗ.

ΠΗΓΗ

…………………………………………………………………

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!