ΛΗΣΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ-ΤΣΑΚΩΝΑΣ !! ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ !!

ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρεπορτερ ΣΚΑΝΔΑΛΟ : ΔΙΠΛΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΥΡΓΟΥ

Του Χρήστου Πατούχα, Δημοτικού Συμβούλου, επικεφαλής της Ανυπότακτης Πολιτείας
Πανηγύρια έχουν στηθεί τις τελευταίες μέρες από την Κυβέρνηση, τα στελέχη της, από πρόθυμους υποταγμένους υποστηρικτές τους, με αφορμή το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού και την κύρωση από την Βουλή της Σύμβασης παραχώρησης της κατασκευής στην εταιρεία της Ολυμπίας Οδού.
Ας θυμίσουμε μερικές από τις κραυγαλέες αλήθειες:
1. Το τμήμα Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα, ήταν μέρος της Σύμβασης Παραχώρησης του ενιαίου οδικού άξονα Αθήνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα. Με προθεσμία περαίωσης και παράδοσης το 2012!
2. Το 2013, η Ολυμπία Οδός, εγκατέλειψε το τμήμα Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα, δηλαδή το μισό έργο, χωρίς βεβαίως να επιστρέψει μέρος του αρχικού συνολικού οικονομικού τιμήματος. Αντίθετα διαπραγματεύτηκε και πέτυχε επιπλέον αμοιβή για το μισό έργο. Χωρίς την οποιαδήποτε συνέπεια για την κατάφωρη παραβίαση των όρων της σύμβασης.
Ένα πρώτο συμπέρασμα:
Οι Συμβάσεις Παραχώρησης, που συντάσσονται από την Κυβέρνηση και κυρώνονται από την Βουλή των Ελλήνων, στερούνται οποιασδήποτε αξιοπιστίας! Ενσωματώνουν όρους καταλήστευσης του Δημόσιου χρήματος και εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κατασκευαστικού κεφαλαίου. Έτσι που να δικαιώνονται όσοι ισχυρίζονται, ότι θα ήταν προτιμότερο οι συμβάσεις αυτές να συντάσσονται όχι από την Κυβέρνηση αλλά από τους ίδιους τους κατασκευαστές!
Μετά από όλα αυτά, μόλις το 2018 παραδόθηκε το τμήμα του οδικού άξονα μόνο μέχρι την Πάτρα.
(Θα ισχυριστούν οι επιτήδειοι, ότι η αιτία ήταν η οικονομική κρίση που μεσολάβησε. Όχι, η αφορμή ήταν! Θα λέγαμε αντίθετα ότι η κρίση προκάλεσε μείωση του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους, μείωση του κόστους των υλικών και η επιμήκυνση του χρόνου κατασκευής υπερδιπλασιασμό των εσόδων από τα διόδια, τα οποία δεν σταμάτησαν ούτε μία μέρα να εισπράττονται, εννοείται υπέρ των κατασκευαστών.)
Ας σημειωθεί για την ιστορία, ότι οι μονομερείς αποφάσεις της Ολυμπίας Οδού, νομιμοποιήθηκαν με απόφαση της Κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου.
3. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κάλυψε όλες τις προηγούμενες αποφάσεις και ανέλαβε την προετοιμασία της δημοπράτησης του τμήματος Πάτρα-Πύργος. Η δημοπράτηση ολοκληρώθηκε το 2018 σε οκτώ αυτοτελή τμήματα. Το τμήμα Πύργος-Τσακώνα εξαιρέθηκε ακόμα και από την απλή αναφορά του και έκτοτε αγνοείται!
Με την διαδικασία αυτή, λίγους μήνες πριν αναλάβει την Κυβέρνηση η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπήρχαν πέντε ενεργές συμβάσεις κατασκευής. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ευθύνεται εξ αιτίας των δικών της δεσμεύσεων για την εκκρεμότητα στις άλλες τρις εργολαβίες. (Είναι γνωστό, ότι η νομοθεσία προβλέπει, όταν ο προσωρινός ανάδοχος αδυνατεί ή δεν θέλει να προσκομίσει εγγυητική επιστολή, τότε εκπίπτει και καλείται ο επόμενος.
Με συμβάσεις διάρκειας 36 έως 40 μηνών, τώρα το έργο θα χρειαζόταν λίγους μήνες για την ολοκλήρωση του. Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια!
Πόσο απέχουν οι αλήθειες αυτές από ένα πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο;
Πρώτο:
Όταν δέχεσαι, (η Κυβέρνηση), την ακύρωση μίας σύμβασης χωρίς καμία επίπτωση σε βάρος του παραχωρησιούχου, ή έχεις συγκροτήσει την σύμβαση σκόπιμα υπέρ του παραχωρησιούχου, ή ευθέως θέλεις να ικανοποιήσεις τα οικονομικά του συμφέροντα. Αντίθετα με τον νόμο, τα συμφέροντα του λαού και την προστασία του δημοσίου χρήματος. Αυτό συνέβη το 2013 από την Κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου. Είναι σκάνδαλο;
Δεύτερο:
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίζεται ότι «με ενέργειες της επανεκκίνησε το έργο και το αποπεράτωσε». Πάντα μιλώντας για το τμήμα Κόρινθος-Πάτρα. Τι ακριβώς έκανε; Ή αλλιώς πόσο πανωπροίκι έδωσε; Συνέχισε το σκάνδαλο;
Τρίτο:
Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ακύρωσε οκτώ εργολαβίες, πέντε εκ των οποίων με συμβάσεις. Τί αποζημιώσεις κατέβαλε ή θα καταβάλει για την λύση των συμβάσεων; Ξαναδίνει το τμήμα Πάτρα-Πύργος στην Ολυμπία οδό και το ξαναπληρώνει. Το διπλοπληρώνει. Το καθυστερεί για τρία χρόνια, μόνο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ισχυρών και αυτό είναι πάγια τακτική όλης της πολιτικής της. Και βάζει τους υποτακτικούς της, πολιτικά στελέχη και δημοσιογράφους να πανηγυρίζουν στην υγεία του κορόιδου Ελληνικού λαού. Και όταν εκατοντάδες συνάνθρωποι μας έχουν θυσιαστεί στην άσφαλτο μόνο τα δύο τελευταία χρόνια.
Θα κλείσουμε την παρέμβαση μας με μία τελευταία παρατήρηση:
Το όχι στην Νότια Χάραξη στο τμήμα Μιντιλόγλι Κάτω Αχαΐα θα είναι το διαρκές έγκλημα σε βάρος της Αχαΐας και των πολιτών της. Με υπεύθυνες όλες τις Κυβερνήσεις και τα τοπικά πολιτικά στελέχη τους. Που σιώπησαν μπροστά στο προφανές, που πρόδωσαν την αλήθεια και το συμφέρον της περιοχής.
Καλή χρονιά σε όλους!

………………………………………………………………………

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ :

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ ΠΡΟΣ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ. “Να αναθέσετε άμεσα τις υπόλοιπες εργολαβίες, …ώστε να διασφαλισθεί η ολοκλήρωση του Αυτοκινητόδρομου… και κυρίως χωρίς διόδια.”

ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΔΗΘΕΝ Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ. ΣΩΡΗΔΟΝ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ… ΛΙΜΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΟΧΗ ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ… ΑΛΛΑ ΘΑ ‘ΡΧΟΝΤΑΙ ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ !!!

ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΒΓΗΚΑΝ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ “Ε.Ο.” ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ !! Ο ΔΡΟΜΟΣ-ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΒΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΜΕ 100ΝΤΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ !! ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΝΕΑ ΟΔΟ ΤΑΧΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ ΘΑ ΚΟΒΕΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΜΕ DRONE Η ΤΡΟΧΑΙΑ !!

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ. Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

………………………………………………………………………