ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατά την πρόσφατη διήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδος Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο και στην συνάντησή του με τον βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον, έγινε αναφορά στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ο Μπόρις Τζόνσον ενώ σε δημόσια δήλωσή του το 2012 είχε ταχθεί υπέρ της επιστροφής τους στην Ελλάδα, υποστήριξε ότι η μεταφορά τους στην Αθήνα θα ήταν αθεράπευτη απώλεια για το Βρετανικό μουσείο, τονίζοντας την νομιμότητα της κατοχής τους μέσω ανύπαρκτου Φιρμανιού Οθωμανού κατακτητή.
Σαν να μην ξέρουμε όλοι ότι η Ακρόπολη λεηλατήθηκε από τον Έλγιν που ξεγύμνωσε στην κυριολεξία και άρπαξε ότι βρήκε μπροστά του και ότι δε μπορούσε να αφαιρέσει, το έσπασε και το κατέστρεψε
με βαριοπούλες και πριόνια. Ήταν τόσο σπουδαίο το έργο του που δόθηκε και το όνομα του στα Γλυπτά του Παρθενώνα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο βρετανικό δίκτυο ITV, ερωτήθηκε αν είναι διατεθειμένη η Κυβέρνηση της Ελλάδος να δανείσει ή να χαρίσει κάποιον άλλον Πολιτιστικό θησαυρό των Ελλήνων στο Ην. Βασίλειο ως αντάλλαγμα γιά την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. 
Απάντησε ότι δεν διαπραγματεύεται αλλά προέβη σε μία καλή τη πίστη λύση του προβλήματος λέγοντας, πως θα μπορούσε η Ελλάδα να προσφέρει κι άλλα εκθέματα και θησαυρούς της που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουν φύγει απο την πατρίδα τους, όχι μόνο στο Βρετανικό μουσείο αλλά και σε άλλα μουσεία του κόσμου.
Πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι μία καλή προσφορά του κ. Μητσοτάκη για την αύξηση των εσόδων των Μουσείων παγκοσμίως, αντί να φροντίσει, ως οφείλει, να δημιουργηθούν Μουσεία στην Ελλάδα όπου θα εκτίθενται οι απαράμιλλου Κάλλους πολιτιστικοί θησαυροί, κάνοντας την χώρα μας διεθνή πόλο έλξης επισκεπτών ,συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανάπτυξη της.
Αυτό είναι το ήθος των Ηγετών μας, ενώ οι Βρετανοί πολίτες στην πλειοψηφία τους δηλώνουν την δυσαρέσκεια τους για την επαίσχυντη αυτή κατάληψη μιάς κληρονομιάς που δεν τους ανήκει και που τους στιγματίζει ανεπανόρθωτα εδώ κι αιώνες. Τα επικοινωνιακά παιχνίδια συνεχίζονται, όλοι κόπτονται και πασχίζουν για την αποκατάσταση του δικαίου, αλλά αποτέλεσμα μηδέν.
Είδαμε τους χειρισμούς όλων των παρατάξεων που κυβέρνησαν την Ελλάδα και αντιλαμβανόμαστε ότι δεν υπάρχει βούληση επίλυσης του θέματος. Μόνο μια κυβέρνηση πραγματικών Ελλήνων μπορεί να απαιτήσει τα Δίκαια του έθνους μας. Η Ελλήνων Συνέλευσις θα επαναφέρει την Ελλάδα στην θέση που της ανήκει στο παγκόσμιο στερέωμα με αυστηρή πολιτική δράση, χωρίς εικονικές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες για εσωτερική κατανάλωση.
ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΥ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΠΕΚΛΑΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ Email:
esy.tmimatypou13@gmail.com

…………………………………………………………………………..

……………………………………………………………………