ΚΑΙ ΨΕΥΤΗΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ !! ΤΟ ΛΑΔΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΛΤΕΩΣ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΣΤΟ ΡΑΦΙ ΑΥΤΟΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ… “ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ” !!

ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΛΦΕΙΟΣ : [… Το λάδι το οποίο μπορεί να παράγεται μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας δεν χρειάζεται να σας πω σε τι τιμή μπορεί να μπορεί να πουληθεί. ] ΑΥΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ.

ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΟΥΤΟΠΙΚΗ ΙΔΕΑ ΤΟΥ !!! ΟΜΩΣ ΦΕΥ !!! ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΗΔΗ ΠΡΑΞΗ !! ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ !! ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΔΙΑΠΡΑΧΘΕΙ ΑΥΤΟ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ !! ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΨΕΥΔΟΤΑΝ ΟΤΙ Το λάδι το οποίο μπορεί να παράγεται …” ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΝΩ ΗΔΗ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΧΘΕΙ !!! ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΕΜΦΙΑΛΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΡΑΦΙ !!! ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΨΕΥΤΗΣ …

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ … [ … Η έκπληξη όµως ήταν το ελαιόλαδο της Αρχαίας Ολυµπίας που µπήκε σε µπουκάλι. Οπως διαβάσαµε στην ετικέτα του, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Χάρισµα ∆ιός» προέρχεται από τα ελαιόδεντρα της Ιεράς Αλτεως και, όπως µάθαµε, η εµφιάλωσή του έγινε στο πλαίσιο χορηγίας από την τοπική εταιρεία Mediterre Eurofood στον Πύργο Ηλείας… ]

……….

ΤΕΛΕΣΕ ΥΒΡΙΝ Ο ΛΑΔΕΜΠΟΡΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ. ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΛΤΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ !!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΡΩΜΟΒΩΜΟ ΣΑΣ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ !!!

[ … Αυτό είναι το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα, δεν είναι κατ’ ανάγκη να φτιάξουμε ένα ακόμη στάδιο, αλλά είναι η δυνατότητα να μπορούμε να έχουμε περισσότερες δράσεις ενδεχομένως και αθλητικές εντός του αρχαιολογικού χώρου. Χαίρομαι που και το Υπουργείο Πολιτισμού και οι αρχαιολογικές υπηρεσίες αντιλαμβάνονται αυτή τη νέα δυναμική σχέση με την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Το ίδιο μπορεί να ισχύει και για τον πρωτογενή τομέα. Συζητούσα με την Υπουργό Πολιτισμού και τον κ. Σκέρτσο για το πόσα ελαιόδεντρα έχει το Υπουργείο Πολιτισμού εντός του αρχαιολογικού χώρου. Το λάδι το οποίο μπορεί να παράγεται μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας δεν χρειάζεται να σας πω σε τι τιμή μπορεί να μπορεί να πουληθεί. Είναι μία ευκαιρία να δούμε τη σύνδεση μεταξύ της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του πρωτογενούς τομέα…]

ΥΒΡΙΣ ΑΤΗ ΝΕΜΕΣΙΣ ΤΙΣΙΣ

ΤΕΛΕΣΕ ΥΒΡΙΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΕ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΛΤΙ ( ΙΕΡΟ ΑΛΣΟΣ ) ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΠΟΥ ΦΥΟΝΤΑΝ ΟΙ ΙΕΡΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΙΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΟΒΟΝΤΑΝ ΟΙ ΚΟΤΙΝΟΙ ( ΚΛΑΔΙΑ ) ΠΟΥ ΣΤΕΦΑΝΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ !!!

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΒΡΙΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΤΗ ΕΠΕΙΤΑ Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Η ΤΙΣΙΣ

Ο Φειδίας είχε μεριμνήσει ώστε να υπάρχει μπροστά από το άγαλμα ρηχή δεξαμενή με λάδι, για να προστατεύεται το ευαίσθητο γλυπτό από το ιδιαίτερα υγρό κλίμα της Ολυμπίας. ΤΟ ΛΑΔΙ ΑΥΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΛΤΕΩΣ !!! ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΛΟΙΦΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΩΠΙΖΟΝΤΑΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΛΤΕΩΣ !!!

[ … ὅσον δὲ τοῦ ἐδάφους ἐστὶν ἔμπροσθεν τοῦ ἀγάλματος, τοῦτο οὐ λευκῷ, μέλανι δὲ κατεσκεύασται τῷ λίθῳ: περιθεῖ δὲ ἐν κύκλῳ τὸν μέλανα λίθου Παρίου κρηπίς, ἔρυμα εἶναι τῷ ἐλαίῳ τῷ ἐκχεομένῳ. ἔλαιον γὰρ τῷ ἀγάλματί ἐστιν ἐν Ὀλυμπίᾳ συμφέρον, καὶ ἔλαιόν ἐστι τὸ ἀπεῖργον μὴ γίνεσθαι τῷ ἐλέφαντι βλάβος διὰ τὸ ἑλῶδες τῆς Ἄλτεως… ] ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ Ηλιακών Α’

…………………………………………………………………..

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.