ΓΑΛΛΙΑ. ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ. 216.000 παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από καθολικούς ιερείς

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Γαλλία: 216.000 παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από καθολικούς ιερείς

Σοκ προκαλεί η έκθεση της επιτροπής που διερεύνησε καταγγελίες για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στους κόλπους της γαλλικής Καθολικής Εκκλησίας. Ο επικεφαλής της επιτροπής, Ζαν-Μαρκ Σοβέ δήλωσε ότι εκτιμάται πως 216.000 παιδιά έχουν πέσει θύματα κληρικών από το 1950.

Οι αποκαλύψεις αυτές συγκλονίζουν την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και έρχονται να προστεθούν σε μία σειρά σκανδάλων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων σε όλο τον κόσμο.

Η Καθολική Εκκλησία ενδιαφερόταν για την εικόνα της και όχι για τα θύματα

Οι κακοποιήσεις ήταν συστηματικές, δήλωσε ο Σοβέ, παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα της έρευνας και πρόσθεσε ότι η εκκλησία έδειξε «εγκληματική αδιαφορία για χρόνια» προσπαθώντας να διαφυλάξει την εικόνα της και όχι να προστατεύσει τα θύματα.

Η Καθολική Εκκλησία όχι μόνο δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει τη σεξουαλική κακοποίηση, αλλά έκλεινε τα μάτια, δεν έκανε καμία ενέργεια και ορισμένες φορές έφερνε ανήλικα παιδιά σε επαφή με παιδεραστές, πρόσθεσε ο Σοβέ.

Μετά τον Σοβέ πήρε τον λόγο ο αρχιεπίσκοπος της Ρεμς, Ερίκ ντε Μουλέν-Μποφόρ, ο οποίος έκανε λόγο για ντροπή, ζήτησε συγχώρεση και υποσχέθηκε ότι θα αναληφθούν πρωτοβουλίες από την πλευρά της εκκλησίας.

Η επιτροπή συγκροτήθηκε στο τέλος του 2018 με αποστολή να ρίξει φως στις καταγγελίες για κακοποιήσεις ανηλίκων και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πιστών προς την εκκλησία, και εργάστηκε ανεξάρτητα από την Καθολική Εκκλησία. Ο επικεφαλής της επιτροπής δήλωσε ότι το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει και πρόσθεσε ότι η διδασκαλία της εκκλησίας για την σεξουαλικότητα, την υπακοή και την θέση των ιερέων δημιούργησε «τυφλά σημεία» που επέτρεψαν την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Η εκκλησία πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που προσεγγίζει αυτά τα θέματα για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, επισήμανε ο Σοβέ.

Τα θύματα μπορεί να φτάνουν τις 330.000

Η επιτροπή εντόπισε 2.700 θύματα μετά από καταθέσεις, ενώ έχουν βρεθεί χιλιάδες περιπτώσεις σε αρχεία. Η έρευνα πάντως οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν περίπου 216.000 εξακριβωμένες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς, αριθμός που μπορεί να φτάσει στις 330.000. 

Από το 1950 έως το 2020 εντοπίστηκαν επίσης 2.900-3.200 παιδόφιλοι στους κόλπους της γαλλικής Καθολικής Εκκλησίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της επιτροπής.

ΠΗΓΗ

……………………………………………………………….

ΚΑΝΑΔΑΣ. ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ. ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ 215 ΠΑΙΔΙΩΝ INDIGENUS (ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ) ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΆΠΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΒΑΜΠΙΡ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ !!!

ΚΑΝΑΔΑΣ. ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ. ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΝΕΟΣ ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΠΑΙΔΙΩΝ INDIGENUS (ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ)

Ο Πάπας δεν καταθέτει τα έγγραφα για την χριστιανική ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ στον Καναδά. (βίντεο)

……………………………………………………………….

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.

…………………………………………………………………..