ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ. Να γιατί έχει τεράστια σημασία η ποιότητα του δασκάλου. Του γονέα, του παιδαγωγού

ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Nikos Passas Ο πριγκιπικός προπονητής του Τσιτσιπά διαμαρτυρόταν πριν λίγες ημέρες στα σόσιαλ για την ποιότητα του χαρτιού υγείας κατά την παραμονή του στο Τόκιο, σχολιάζοντας πως η Ιαπωνία απέτυχε ως διοργανώτρια χώρα.
Λίγο καιρό πριν όλοι μας θυμόμαστε την συμπεριφορά κακομαθημένου τσόγλανου που επέδειξε ο Στέφανος του Μονακό, όταν έχασε από τον αντικειμενικά καλύτερό του, σπουδαίο τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς.

Σήμερα διαβάζουμε μια άλλη εκδοχή του σεναρίου.

Ο προπονητής αυτού του φοβερού τυπάκου, του Τεντόγλου, έσπευσε να ευχαριστήσει τον προκάτοχό του για την πολύ καλή δουλειά που είχε γίνει και που φυσικά συντέλεσε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.
Όσο για τον ίδιο τον Τεντόγλου, μετά τη σημερινή του πρωτιά βγήκε εντελώς ακομπλεξάριστα και παραδέχτηκε ότι ήταν τυχερός που κέρδισε έναν ανώτερο και ταλαιπωρημένο από τραυματισμό συναθλητή του από την Κούβα.

Να γιατί έχει τεράστια σημασία η ποιότητα του δασκάλου.
Του δασκάλου με την ευρύτερη έννοια.
Του γονέα, του παιδαγωγού, της καθε ομαδικής δράσης και συλλογικότητας, της κοινωνίας εν τέλει μέσα στην οποία διαπλάθονται τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του καθενός και της καθεμιάς μας.

Να γιατί θα πέφτουν διαρκώς στο κενό οι προσπάθειες των κυνικών και των ρεαλιστών που προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο ανταγωνισμός, η με κάθε κόστος πρωτιά και η ανθρωποφαγία είναι μονόδρομος.
Γιατί τάχα μου αυτή είναι η ανθρώπινη φύση.
Αυτή όμως είναι η δική σας φύση, που δε μπορέσατε να την κάνετε κάτι καλύτερο.

Παραδείγματα σαν το σημερινό, που είναι πολλά και ελπιδοφόρα, θα δείχνουν το εντελώς αντίθετο.
Πως δεν είμαστε εκ γενετής κανίβαλοι.
Και πως η ανθρώπινη φύση είναι μια μαγιά αξιοθαύμαστων δυνατοτήτων, αρκεί να τύχει μιας διαφορετικής αξιακής ζύμωσης.
Ηθικής, πολιτισμικής, κοινωνικής.
Ανθρώπινης και αλληλέγγυας.
Ικανής να μετουσιώσει τις υπαρκτές σκοτεινές πλευρές μας σε όμορφα πράγματα και σε στάσεις ζωής που σου φτιάχνουν τη μέρα.
Όπως αυτή του Τεντόγλου.

Παλικάρι τις ευχαριστίες μας για το μετάλλιο και τα ειλικρινή μας σέβη για όλα τα υπόλοιπα.
Αυτά τα υπόλοιπα, για μένα τουλάχιστον, ζυγίζουν πολύ περισσότερο!

……………………..

…………………………………………………………………

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.

………………………………………………………………..