ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΗ: ΟΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΒΑΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ !!! (φωτο)

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΙΚΑ ΣΑΣ …
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΧΑΡΤZΙΛΙ-ΚΟΥΛΗ ΕΙNΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΜΟΥ ΕΣΒΗΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΙΛΩ 25 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΜΕ ΣΩΡΕΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ…
07/07/2021 ώρα 15:05 στο Μετρό Συντάγματος με την σύζυγο και την κόρη μου, χωρίς μάσκες όπως πάντα. Χτυπάμε την κάρτα μας, ένας ένστολος αστυνομικός μας σταματάει και μου λέει δεν μπορείτε να μπείτε στο μετρό χωρίς μάσκα.
Αρνούμαστε κύριε να φορέσουμε μάσκα, είναι ιατρική πράξη.
Θα πρέπει να σας γράψω πρόστιμο τότε μου απαντάει.
Πολύ καλά του λέω και εγώ μετά θα σας υποβάλω μήνυση.
Κύριε για ποιο λόγο θα μου υποβάλετε μήνυση;
Γράψτε τα πρόστιμα και θα δείτε τους λόγους αμέσως μετά στον εισαγγελέα που θα πάμε.
Φωνάζει ένα συνάδελφο με πολιτικά και μετά μια ακόμη συνάδελφο του με πολιτικά.
Κύριε μου λένε είμαστε αστυνομικοί.
Την ταυτότητα σας παρακαλώ. Μου δείχνουν ταυτότητα.
Θα σας γράψουμε για μη χρήση μάσκας.
Βεβαίως να το κάνετε τους απαντώ. Καθήστε και εσείς στην σειρά με τον συνάδελφο σας να πάμε για τις μηνύσεις στο τμήμα ή στον εισαγγελέα. Καλώ την άμεση δράση και ζητώ περιπολικό να έρθει να συλλάβει τους συναδέλφους τους εξηγώντας του αστυνομικού τι ακριβώς συμβαίνει.
Μισή ώρα αργότερα, το περιπολικό έρχετε και ένας αστυνομικός με ύφος σερίφη (αγενέστατος) άρχισε να μου λέει διάφορα που τα μισά λόγω της μάσκας του δεν τα καταλάβαινα.
Του ζήτησα να μου απευθύνεται στον πλυθυντικό και να μην φωνάζει διότι μόνο το 11χρονο παιδί μου τρομάζει με τις φωνές του, κάτι που φυσικά δεν έκανε μέχρι που φτάσαμε στο ΑΤ Συντάγματος. (με συνέλαβε όπως είπε για απείθεια) μαζί με την σύζυγο μου και την 11χρονη κόρη μου.
Στην διαδρομή προς το τμήμα κάλεσα ξανά την άμεση δράση και ζήτησα να παραμείνουν οι αστυνομικοί του πληρώματος του περιπολικού στο τμήμα γιατί θα μηνυθούν και αυτοί καθώς να αντικαταστήσουν άμεσα τους 3 συναδέλφους τους στο μετρό και να προσαχθούν και αυτοί για τις μηνύσεις στο τμήμα.
Στο τμήμα ένας ένστολος έκανε το λάθος να μας θερμομετρήσει (ιατρική πράξη) χωρίς την δική μας συγκατάθεση. (για μήνυση και αυτός μαζί με τους υπόλοιπους του τμήματος).
Επί 8 ώρες μας κράτησαν εκεί μήπως και αλλάξουμε γνώμη και δεν κάνουμε μήνυση. (τις ίδιες ώρες παρέμειναν εκεί και οι 3 αστυνομικοί του μετρό και οι 2 του περιπολικού μαζί με τους αστυνομικούς του τμήματος).
4 φορές προσπάθησαν να με μεταπείσουν ώστε να μην κάνω μήνυση και να δεχτώ τα πρόστιμα τα οποία είχαν σαφή εντολή πλέον να γράψουν αφού το θέμα είχε πάρει διαστάσεις.
Τέλος έγραψαν τα πρόστιμα και τους είπα το εξής (για να μην κρατάω άλλο στο τμήμα την σύζυγο μου και το παιδί μου) θα στείλω ένσταση με email εντός 5 εργασίμων ημερών και την ευθύνη για το αν σας υποβάλω μηνύσεις ή όχι θα την έχει ο διοικητής σας.
Δύο ημέρες αργότερα έστειλα το email που επισυνάπτω παρακάτω ζητώντας την διαγραφή των παράνομων προστίμων και την έγγραφη συγνώμη τους (το τελευταίο δεν το έκαναν – δηλ. δεν ζήτησαν συγνώμη)
ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ. (ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΜΟΥ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΓΙΟΒΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ) ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΣΤΕΙΛΩ. ΕΙΝΑΙ 2 ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΜΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣΚΑ,ΤΕΣΤ,ΕΜΒ0ΛΙ0, “ΚΟΥ-ΚΟΥ ΠΑΣ”, ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ (ΠΛΟΙΑ, ΤΡΕΝΑ, ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ, ΚΤΕΛ, ΜΕΤΡΟ ΚΛΠ) ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΑ “ΕΤΡΩΓΑΝ” 2 ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΕΚΑΣΤΟΣ ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ…
ΑΑΑ.. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ. ΤΩΡΑ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.
ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΜΑΙ. ΓΙΑΤΙ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ Ο ΜΙΖΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ. (σε λίγες ημέρες σειρά έχουν οι λιμενικοί στα λιμάνια, και επιχειρήσεις που ζητούν πιστοποιητικό “ΚΟΥ-ΚΟΥ ΠΑΣ” αφού πονέσουν για λίγες ημέρες χωρίς πελάτες και καταλάβουν ότι μόνο χαμένοι θα βγουν, τότε όσοι παραμείνουν ξεροκέφαλοι στην περιοχή μου τουλάχιστον θα αλλάξουν άποψη. ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΑΣ
…………………………..
…………………………
……………………………………………………………………………..