ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΜΟG@ΛΟΥΣ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ(γέλως) ΤΙ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ 2 ΚΟΥΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΛΕΨΙΝΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ελένη Δημητρίου ΤΑ ΕΓΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΜΕ ΔΥΟ ΝΕΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ 2.500 ΕΤΩΝ, ΒΡΩΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ!!!

Που να τολμήσει ο Τούρκος να παραδεχτεί πως βρίσκονται Επάνω σε κλεμμένη Γη που ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ. Περιμένει να αποκρυπτογραφήσει την επιγραφή για να το καταλάβει..

═════════════════════════════════════
Η Εύρωμος ή Ευρώμη ( Εὔρωμος ) είναι αρχαία πόλη τής Καρίας ( ΑΛΥΤΡΩΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ) , χτισμένη στις πλαγιές τού όρους Γρίον στην Μικρά Ασία. Κοντά στην πόλη περνούσε ο ποταμός Κύβηρσος και κοντά βρισκόταν οι πόλεις Πριήνη, Μίλητος και οι εκβολές τού Μαιάνδρου ( ΟΛΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ) ! Σήμερα βρίσκεται στην Επαρχία Μούγλων τής Τουρκίας, διασώζεται τμήμα τού αρχαίου θεάτρου , το τείχος, ο ναός τού Διός ο οποίος =>>ΕΠΑΝΑΚΕΤΑΣΚΕΥΑΣΘΗΚΕ επί Αδριανού ΕΠΑΝΩ σε ναό τού 6ου π.μ.ε. αιώνα ( από ευρεθείσα κεραμική ) . Παραμένουν όρθιοι 16 κίονές του.
Η πόλη λένε είναι άγνωστο πότε ιδρύθηκε.
Να σάς πούμε εμείς λοιπόν. Σύμφωνα με την Ελληνική Ιστορία -(Μυθιστορία)- που τη λένε > ( ”μυθολογία” ) την πόλη ίδρυσε ο ήρωας Εύρωμος, υιός τού Ύδρη, εγγονός τού Καρ ( υιός τού Διός και τής Κρήτης, αδελφός τού Λυδού και τού Μυσού ) , με Λύκιους.
Αποτέλεσε τμήμα τού βασιλείου τού Μαυσώλου. Το 201 π.μ.ε. , κατελήφθη από στρατεύματα τού Φιλίππου Ε‘. Μετονομάσθηκε τότε σε Φίλιπποι. Το 197 π.μ.ε. , πέρασε στον Αντίοχο Γ‘. Τον 2ο αιώνα ενώθηκε στην Καρική συμπολιτεία/ομοσπονδία ( Χρυσαοριανή Ένωση ) , με άλλες γειτονικές πόλεις: Χαλκήτωρ, Μύλασα, Όλυνθος, Ταυρόπολις, Πλάρασα και Χρυσάορις.
Την Βυζαντινή περίοδο έπεσε σε παρακμή ( Ωωω ΤΙ ΕΚΠΛΗΞΗ ! ) Ίσως εγκαταλείφθηκε. Στην ==>Οθωμανική γέμισε ασβεστοκάμινα μέσα στον χώρο τής αρχαίας πόλεως, τα οποία έλιωναν τα αρχαία Ελληνικά ερείπιά της και έβγαζαν ασβέστη. Γι’ αυτό και αναφέρεται ως “Kanimca”.
═════════════════════════════════════
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ;;; ”ΠΡΟΣΦΕΡΑΤΕ” ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΛΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΣΒΕΣΤΗ!
ΠΡΙΝ 2.500 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ!!;;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΓΡΑΦΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ‘ΚΟΠΟ’ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ;;;;;;;
ΟΜΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΗΔΗ:
ΕΛΛΑΣ ΓΡΑΦΕΙ!!
ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ
═══════════

…………………………………………………

Δύο αγάλματα Κούρων βρέθηκαν στο ναό του Διός Λεψίνου στην Εύρωμο

Δύο αγάλματα Κούρων βρέθηκαν στο ναό του Διός Λεψίνου στην ΕύρωμοΟι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν δύο μαρμάρινα αγάλματα 2.500 ετών και μία επιγραφή κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο Ναό του Διός Λεψίνου (Εύρωμος), έναν από τους καλύτερα διατηρημένους ρωμαϊκούς ναούς της Μικράς Ασίας, στα Μούγλα της Τουρκίας. Χτισμένος τον 2ο αιώνα μ.Χ., ο ναός βρίσκεται στην αρχαία Εύρωμο.

Ο Abuzer Kızıl, επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας και μέλος του τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Muğla Sıtkı Kocman, δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu (AA) την Κυριακή ότι τα γλυπτά βρέθηκαν απροσδόκητα κατά την διάρκεια εργασιών αποκατάστασης.

«Ανακαλύψαμε δύο πολύ σημαντικούς συνδέσμους για το χαμένο αρχαϊκό γλυπτό της περιοχής, καθώς και μια επιγραφή που χρονολογείται στην ελληνιστική περίοδο», είπε.

Δύο αγάλματα Κούρων βρέθηκαν στο ναό του Διός Λεψίνου στην Εύρωμο
Δύο αγάλματα Κούρων βρέθηκαν στο ναό του Διός Λεψίνου στην Εύρωμο
Δύο αγάλματα Κούρων βρέθηκαν στο ναό του Διός Λεψίνου στην Εύρωμο
Δύο αγάλματα Κούρων βρέθηκαν στο ναό του Διός Λεψίνου στην Εύρωμο
Δύο αγάλματα Κούρων βρέθηκαν στο ναό του Διός Λεψίνου στην Εύρωμο
Δύο αγάλματα Κούρων βρέθηκαν στο ναό του Διός Λεψίνου στην ΕύρωμοΣύμφωνα με τον ίδιο, τα γλυπτά χαρακτηρίστηκαν ως κούροι, ένας σύγχρονος όρος που δόθηκε σε αρχαία ελληνικά γλυπτά της αρχαϊκής περιόδου.

«Ο ένας από τους δύο κούρους που αποκαλύφθηκε στην Εύρωμο είναι γυμνός, ο άλλος φέρει θώρακα και κοντό χιτώνα. Ο θώρακας είναι κατασκευασμένος από δέρμα και είναι αξιοσημείωτο ότι και τα δύο αγάλματα κρατούν στα χέρια τους ένα λιοντάρι. Συμβολικά, το λιοντάρι έχει μεγάλη σημασία…. και πιθανότατα συνδέεται με τον θεό Απόλλωνα», δήλωσε ο Kızıl.

Ο Kızıl δήλωσε ότι η επιγραφή της ελληνιστικής περιόδου αναμένεται να αποκαλύψει σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία της περιοχής ενώ έχουν ξεκινήσει οι προσπάθειες ανάγνωσής της.

Πηγή: The Archaeology News Network

ΠΗΓΗ: https://anaskafi.blogspot.com/2021/07/blog-post_13.html

………………………………………………….

Δώρα Γκιούρα ΕΛΛΑΣ Ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΛΙΘΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ… ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ… ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΜΝΗΜΕΙΑ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΙΔΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ Ή ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΤΗΤΕΣ ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΣ ΛΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ…

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΛΛΑΝΙΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΑΝΙΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ… ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΛΛΟΓΕΝΗ ΣΚΥΒΑΛΑ…
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ…
ΤΑ ΕΓΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΜΕ ΔΥΟ ΝΕΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ 2.500 ΕΤΩΝ, ΒΡΩΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ!!!

………………………………………………….

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

google.gr/maps

…………………………………………………………………

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.

………………………………………………………………..