Το Ναχιτζεβάν αναγνωρίζει την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ (ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ) ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΑΛΙΕΦ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΛΦΕΙΟΣ: ΜΕΤΑ ΤΟ… Διπλωματικό έγκλημα του Έλληνα πρέσβη στο Μπακού- Παρών σε αζέρικη φιέστα στο κατεχόμενο Σουσί ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ … ΟΠΟΥ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΙΕΦ ΤΗΝ 2-9-2020 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΕ… “ΗΡΘΕΣ ΕΔΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ;” “ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ”Ο ΑΛΙΕΦ ΕΦΤΥΣΕ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ “ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ” ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΖΕΡΟΥΣ !!!

ΜΕΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΛΩΝΕ ΟΤΙ… “ΚΑΝΕΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ” !!! ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΤΙ“ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ” ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΑΛΙΕΦ

… ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΗΣΕΙ ΤΡΙΣ … Το Ναχιτζεβάν αναγνωρίζει την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Ποιος είναι ο επόμενος, το Μπακού;»: Το ελληνικό κοινό είναι εξοργισμένο με την επίσκεψη του πρέσβη του στο Σούσι

el.armradio.am

Έλληνας δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης των Greek City Times στην Αθήνα ο Πολ Αντωνόπουλος καταδίκασε τον πρέσβη της Ελλάδας στο Μπακού για επίσκεψη στην κατεχόμενη από το Αζερμπαϊτζάν αρμενική πόλη Σούσι. Στο συγγραφικό του άρθρο, ο Αντωνόπουλος γράφει ότι μετά ο Νίκος Πιπερίγος στο Μπακού, συμμετείχε σε μια προπαγάνδα για 40 διπλωμάτες, που διοργάνωσε το καθεστώς του Αζερμπαϊτζάν στις πρόσφατα κατεχόμενες ιστορικές φικές περιοχές της Αρμενικής Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ο Έλληνας πρέσβης Νικόλαος Πιπερίγκος παρευρέθηκε στο Σουσί, για να “γιορτάσει” μαζί με τους Αζέρους τη σφαγή των Αρμενίων.

Ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι ο δικτάτορας του Αζερμπαϊτζάν Ιλάμ Αλίεφ είπε: «Μπορώ να σας πω, και δεν είναι μυστικό ότι η Τουρκία δεν είναι μόνο φίλος και συνεργάτης μας, αλλά και αδελφική χώρα. Χωρίς δισταγμό, στηρίζουμε την Τουρκία και θα την υποστηρίξουμε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Τους υποστηρίζουμε σε όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της Ανατολικής Μεσογείου».

Το άρθρο του αναφέρει, ότι παρόλο που ο δικτάτορας του Αζερμπαϊτζάν είπε ειλικρινά στον Πρέσβη Πιπερίγκο ότι η χώρα του θα υποστηρίξει τυφλά την Τουρκία στις προσπάθειές της να κλέψει τα ελληνικά θαλάσσια δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Πιπερίγκο εντάχτηκεκε στην προπαγάνδα του Αλίγιεφ.

«Η τουρκική εισβολή στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ οδήγησε σε τρομερά εγκλήματα πολέμου όπως αποκεφαλισμοί, χρήση λευκού φωσφόρου και εσκεμμένες επιθέσεις σε εκκλησίες, ακόμη και επιθέσεις σε δημοσιογράφους». Σημειώνει ότι τώρα το ελληνικό κοινό είναι εξοργισμένο που ο Πρέσβης Πιπερίγκος συμμετείχε στην φιέστα που διοργάνωσε το καθεστώς του Αζερμπαϊτζάν. Δεν ήταν τυχαία η άρνηση των χωρών της ομάδας Μίνσκ (Ρωσία, ΗΠΑ, Γαλλία), αλλά και της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, να απέχουν από τη ντροπιαστική φιέστα, που σκοπό είχε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα φρικτά εγκλήματα του Αζερμπαϊτζάν, μετά και το ψήφισμα-καταπέλτη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που στις 20 Μαΐου με συντριπτική πλειοψηφία έθετε ένα ισχυρό πλαίσιο, επικρίνοντας το Αζερμπαϊτζάν για τις εγκληματικές του πρακτικές ενάντια στην Αρμενία και το Αρτσάχ.

Δυστυχώς η σημειολογία όλης της εκδήλωσης είχε πολλαπλά μηνύματα, στα οποία πρώτη η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιδράσει, εφόσον η φιέστα διοργανώθηκε μέσα στον ιερό χώρο του ιστορικού ναού Γαζαντσετσότς, με αποκαθηλωμένο τρούλο και βάνδαλες μετατροπές που θυμίζουν παρόμοιες πρακτικές που εφαρμόστηκαν και στην περίπτωση της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά τον δεύτερο γύρο του τριμερούς διαλόγου των υπουργών Εξωτερικών στην πρωτεύουσα του Πακιστάν τον Ιανουάριο, Ισλαμαμπάντ οι υπουργοί Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, της Τουρκίας και του Πακιστάν εξέδωσαν κοινή δήλωση. Σε κοινή δήλωση, επιβεβαίωσαν την υποστήριξη των εδαφικών φιλοδοξιών του άλλου προς την Ελλάδα, την Αρμενία και την Ινδία.

Αν και το Αζερμπαϊτζάν δεν αναγνωρίζει την παράνομη οντότητα που είναι γνωστή στην Τουρκία ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», η Αυτόνομη Περιοχή Ναχίεβαν το αναγνωρίζει αυτό κατά παράβαση του Ψηφίσματος 541 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του Ψηφίσματος 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Αυτό υποδηλώνει ότι εάν η Αρμενική διοίκηση στις περιοχές του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, με επίκεντρο το Στεπανακέρτ, παύει να υπάρχει, η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν θα γίνει η δεύτερη χώρα μετά την Τουρκία που θα αναγνωρίσει επίσημα τη λεγόμενη Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου.

Οι υπεύθυνοι για τη λήψη αποφάσεων στο Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, δεν έχουν ακόμη αναγνωρίσει επίσημα τη λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» από φόβους ότι η Ελλάδα και η Κύπρος θα μπορούσαν να ανταποδώσουν αναγνωρίζοντας το Ναγκόρνο-Καραμπάχ ως ανεξάρτητη δημοκρατία. Στη συνέχεια, εγείρει ερώτημα γιατί ο Πρέσβης Πιπερίγκος συμμετείχε στην φιέτσα στις κατεχόμενες περιοχές του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ειδικά όταν οι Αμερικανοί, Ρώσοι και Γάλλοι συνάδελφοί του αρνήθηκαν να το κάνουν», γράφει ο δημοσιογράφος.

…………………………………………………………………