ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΩΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ. ΕΓΙΝΕ ΧΑΜΟΣ ΣΤΗ Bundestag. ΑΦΩΝΗ ΣΤΙΣ ΒΟΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Alice Weidel ΤΟΥ AFD

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
(AP Photo/Markus Schreiber)

ΑΛΦΕΙΟΣ: ( με πληροφορίες ) … ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΕΓΙΝΕ ΧΑΜΟΣ ΚΑΘΩΣ Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ AFD ΤΑ ΕΧΩΣΕ ΧΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΤΙ ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΑΡΠΑΞΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ…

…………………….

Α.Μέρκελ: Για την Ευρώπη η τελευταία ομιλία της στην Ομοσπονδιακή Βουλή

ertnews.gr/

Βερολίνο, Ανταπόκριση: Γιώργος Παππάς

Η ευρωπαϊκή πολιτική και η ΕΕ ήταν στο επίκεντρο της τελευταίας ομιλίας της Άνγκελα Μέρκελ στη γερμανική Βουλή, πριν αποχωρήσει από την καγκελαρία μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Ακόμη και στην τελευταία ομιλία της η Μέρκελ έμεινε η Μέρκελ. Δεν παρασύρθηκε σε συναισθηματισμούς έμεινε αυστηρά στο θέμα της προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, τα θέματα της συνόδου κορυφής που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ψηλά στην ατζέντα είναι το μεταναστευτικό και οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας. Η Μέρκελ είπε ότι περιμένει από την Κομισιόν συγκεκριμένη πρόταση για την επικαιροποίηση του συμφώνου ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό. Η πρόκληση αυτή, σημείωσε, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με διάλογο με την Τουρκία, στην οποία ζουν 3,7 εκατομμύρια πρόσφυγες.

Η Μέρκελ ζήτησε να επιταχυνθεί η υλοποίηση της ατζέντας διαλόγου για μία στρατηγική συνεργασία ΕΕ-Τουρκίας, «μολονότι υπάρχουν βαθύτατες διαφορές στους τομείς του κράτους δικαίου και τήρησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων με την Τουρκία».

Για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας που είναι θέμα του σημερινού Συμβουλίου, η Μέρκελ κάλεσε την ΕΕ να βρει τη δέουσα απάντηση στις κυβερνο-επιθέσεις με την ανάπτυξη μηχανισμών κοινής αντίδρασης στις ρωσικές προκλήσεις».

[ Ταυτόχρονα με το βλέμμα στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης και των δυτικών Βαλκανίων, ζήτησε από την ΕΕ να αναπτύξει και μία ατζέντα κοινών στρατηγικών θεμάτων σε διάλογο με τη Ρωσία. «Δεν αρκεί να μιλάει ο Μπάιντεν με τον Πούτιν. Πρέπει και η ΕΕ να αναπτύξει δικά της σχήματα διαλόγου με τη Ρωσία», τόνισε η Μέρκελ. ]

Η καγκελάριος υπερασπίστηκε την κοινή αντιμετώπιση της πανδημίας στην ΕΕ στο ζήτημα των εμβολίων. Αλλά ήταν αντίθετη να επιβληθεί πολιτικά η απελευθέρωση της πατέντας, η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας είναι απαραίτητη για την ταχεία ανάπτυξη εμβολίων και στο μέλλον.

……………………………

ΓΕΡΜΑΝΙΑ Lockdawn. Η Bild ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!

ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ! ΣΟΒΑΡΗ ΚΡΙΣΗ ΡΩΣΙΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ

H Alice Weidel ήταν η μοναδική που τα έχωσε στην Μέρκελ στην τελευταία ομιλία της.

Ο Κούλης όμως … σκυλάκι μπροστά της !!! 😆 😆 😆 Κοιτάξτε πως τρέμει και παίζει το χέρι του !!! 😆 😆 😆

…………………………………………………………………………………

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.