Ο Θολωτός Τάφος του Αιάτου (Ξινονερίου-Γεωργικού), το μεγάλο θαύμα

ΑΛΦΕΙΟΡΡΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ

Αθηνολόγιο Το υπέροχο μυστικό της Καρδίτσας που ελάχιστοι ξέρουν και που πρέπει να λάμψει σε όλο τον κόσμο
Ο Θολωτός Τάφος του Αιάτου (Ξινονερίου-Γεωργικού), το μεγάλο θαύμα
Τι απεικονίζει άραγε αυτός ο πίνακας; Άραγε να είναι μια δίνη από άστρα, μια δίνη της θάλασσας; Το μάτι του τυφώνα; Αυτή είναι η άψογη Θόλος του θολωτού τάφου του Γεωργικού – Ξινονερίου Καρδίτσας που σχεδόν αγγίζει τα 9 μέτρα!

Δεν μπορείς να μπεις μέσα, μπορείς να κάνεις μια απέλπιδα προσπάθεια να το φωτογραφήσεις για να δείξεις σε όλον τον κόσμο ότι αυτό το τόσο άγνωστο μνημείο αγγίζει και ξεπερνά την τελειότητα, ότι για να μπουν αυτές οι ασβεστολιθικές πέτρες στην θέση τους εκεί μέσα έγινε ασύλληπτο θαύμα. Θα περίμενες αυτό το μνημείο να ήταν σημείο αναφοράς που να ξεπερνούσε τα όρια της περιοχής του. Να ήταν ανάμεσα στα μεγάλα θαύματα αυτής της χώρας. Όχι! Απόλυτη λήθη και εγκατάλειψη! Μέτρα τις πέτρες, δες πως τις τοποθέτησαν και τώρα πες μου, αυτό δεν είναι θαύμα;
Φώτο: Kostis Talos /Αθηνολόγιο 

*μια κοινοποίηση για το μνημείο απαραίτητη και όποιος το κάνει να αναφέρει “θολωτός τάφος Ξινονερίου-Γεωργικού” κάντε το γνωστό, να ακουστεί αυτό το όνομα. Μόνο αν γίνει γνωστό ίσως ασχοληθούν

……………………………………………………….

Nikolaos Samios

Το κυκλικό ή ημικυκλικό σχήμα, με την μορφή τρούλου, θόλου, αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής. Το κυκλικό σχήμα συμβολίζει την ολοκλήρωση, την τελειότητα, το θείο γι αυτό οι μεγαλειώδεις θολωτές κατασκευές δημιουργούν δέος και ουράνια αίσθηση σε πιστούς και απίστους.
Ποιά θόλος δεν κατέρρευσε ποτέ;
 ➡ Ο λεγόμενος Τάφος του Ατρέως ή Τάφος του Αγαμέμνονα.
 ➡ B Hagia Sophia -της Αγίας Σοφίας
 ➡ C Pantheon (Rom)- του Πάνθεου της Ρώμης
Η θόλος του Τάφου του Ατρέως ή Τάφος του Αγαμέμνονα δεν κατέρρευσε ποτέ.
……………………………………………..
Andreiani Nicolaou Fourcault

To πρώτο είναι συμπαντικό σχήμα που αναπαριστά το σύμπαν τα υπόλοιπα είναι απλά αρχιτεκτονική….
……………………………………………..
………………………………………………………………………………

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.