ΑΤΖΕΝΤΑ 21: ΘΕΩΡΙΑ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΛΕΙΩ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ: ΠΟΛΙΤΕΙΑ-ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ Κ. ΑΝΤΩΝΙΟ ΜΠΛΙΑΤΣΙΟ, ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΤΖΕΝΤΑ 21.

Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΣΑΝ ΟΡΟ, ΟΜΩΣ ΑΚΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ, ΟΠΩΣ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΕΜΒΟΛΙΑ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ 21 ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ;

ΘΕΛΩ ΑΡΧΙΚΑ, ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΑΤΖΕΝΤΑ 21 ΤΥΠΙΚΑ;

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΛΙΑΤΣΙΟΣ: ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΟΔΟ ΓΙΑΤΙ ΘΕΣΑΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΒΙΩΝΟΥΜΕ.

ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ή ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ Φ.Ε.Κ. ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΕΓΩ, ΣΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΛΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ.

ΑΡΑ Ο ΡΟΛΟΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ, ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΞΕΚΙΝΑΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΟΙΜΙΟ, ΔΙΟΤΙ ΝΑΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 21, Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ΛΕΩ ΣΤΗΝ «ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΙΑΣ» ΔΙΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΙΔΙΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ, ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΟΜΩΣ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΙΡΟ ΤΟ 1992 ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ.

ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΝΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ «ΑΤΖΕΝΤΑ 21»

ΑΤΖΕΝΤΑ 21 ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ;

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ, ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΤΖΕΝΤΑ 21.

ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ. Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΕΚ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ ΝΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΒΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ-ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ. ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΥΧΗ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Ή Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

ΟΝΤΩΣ ΤΥΧΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ:

1992 ΣΤΟ ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ… ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 178 ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ, ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ.

ΚΑΤΑΡΤΙΣΤΗΚΕ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΑΝ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ ΤΟΥ.

ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΓΡΑΠΤΩΝ ΥΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ.

ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΡΙΟΥ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΧΕΔΟΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ: ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Κ. ΜΠΛΙΑΤΣΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΜΙΑ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ, ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΛΙΑΤΣΙΟΣ: ΑΚΡΙΒΩΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΣΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΙ.

Η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΕΚΦΡΑΣΗ «ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ». ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΟΗΜΑΤΑ.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ “sustainable development”. ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΔΙΟΤΙ Η ΛΕΞΗ DEVELOPMENT ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Η ΛΕΞΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ «ΕΞΕΛΙΞΗ» ΚΙ ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΙΡΜΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ.

ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ.

ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ «ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΚΟΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΕΦΘΕΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ΣΕ 166 ΧΩΡΕΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΡΙΟΥ, ΕΓΙΝΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΠΙΦΟΡΤΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΙΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΕΣ.

ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ. ΗΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ «ΠΡΑΣΙΝΑ» ΚΟΜΜΑΤΑ, ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ, ΤΙΣ ΜΚΟ, ΤΗΝ GREENPEACE, ΤΟΥΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΚΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΤΙ;

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΑ ΑΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΚΛΥΣΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ.

Η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΡΙΟΥ ΠΗΡΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ.

ΠΩΣ ΟΜΩΣ;

ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ- ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΩΣ ΠΑΡΑΔΟΧΗ, ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:

ΠΡΩΤΟΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΤΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΗΤΑΝ 6,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΩΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΑΡΑ, ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ!

ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ! ΚΙ ΑΥΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΕΣ ΧΩΡΕΣ.

ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΗΤΑΝ ΒΑΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ. ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΑΣΙΣΤΗΚΕ ΟΛΟΣ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ.

ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΝΑΙ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ!

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΓΙΝΟΜΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΣ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ: ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ. ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΛΙΑΤΣΙΟΣ: ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΦΩΝΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΚΛΟΝΙΖΑΝ ΤΟ ΔΟΓΜΑ.

ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΕΧΩ ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟ.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ.

ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ «ΠΡΟΧΩΡΑΩ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΖΩ ΤΟ ΠΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΣΩ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΕΣ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ…» ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΝΤΥΜΕΝΟ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ.

ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΕΣ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ.

ΚΑΙ «ΠΩΣ ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΩ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ;».

ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟ «ΠΩΣ ΘΑ ΔΡΑΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ 21οΥ ΑΙΩΝΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ» ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ «ΑΤΖΕΝΤΑ 21».

ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΧΕΙΛΗ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΡΥΦΟ.

ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗ, ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ, ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Η ΦΡΑΣΗ «ΑΤΖΕΝΤΑ 21».

ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ, ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ ΤΑ «ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ».

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ.

ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ 21 ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!

ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ: ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ;

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΛΙΑΤΣΙΟΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ Ή ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ!

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ. ΒΕΒΑΙΑ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ: ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΑ ΕΧΕΙ  ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ, ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΛΙΑΤΣΙΟΣ: ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ Κ. ΜΥΛΩΝΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΟΤΙ: Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ.

ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ! ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ Ή ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, Ή ΣΤΕΡΟΥΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΟΥΜΕ.

ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΤΙ Η ΛΕΞΗ «ΑΤΖΕΝΤΑ 21» ΗΛΕΚΤΡΙΖΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ. ΓΙΑΤΙ, ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ, ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ!

ΤΩΡΑ, ΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ;

ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΤΟΥΝ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Κ. ΜΥΛΩΝΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ 21 ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ.

ΕΙΝΑΙ 4 ΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑ 21.

ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ, ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ –ΚΟΜΜΑΤΙ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ.

ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ 4 ΠΥΛΩΝΕΣ!

ΑΦΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟΝ 1ο ΠΥΛΩΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ « ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ, ΝΑ «ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ…» ΕΙΠΑΜΕ, ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΥΠΟΥΛΟ ΤΡΟΠΟ.

Ο 2ος ΠΥΛΩΝΑΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ.

ΚΑΝΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΙΡΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΩΓΗ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΕΛΙΚΑ, ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΝ ΝΑ ΕΛΙΧΘΟΥΜΕ.

ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ- ΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΓΟΡΑΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ-.

ΒΕΒΑΙΑ, «ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΙΑ ΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΜΒΙΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΩ ΤΗΝ «ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ» ΤΟΥΣ ΠΟΡΕΙΑ.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ: Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ. ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!!

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΥΛΩΝΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ. ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ: ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΕΤΣΙ;

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΛΙΑΤΣΙΟΣ: ΦΥΣΙΚΑ, ΓΕΝΕΤΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΙΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.

ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΚΑΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ.

ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΠΕΙΡΕΙΣ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ, ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕΙΣ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ.

ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΣΠΟΡΟΙ. ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ BAYER Ή ΤΗΣ MOSANTO!

ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ.

Ο 3ος ΠΥΛΩΝΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΩΝ ΜΕΙΖΟΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ.

ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΦΡΑΣΜΕΝΟ;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ: ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ;

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΛΙΑΤΣΙΟΣ: «ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ. ΑΥΤΟ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ.

ΕΠΙΣΗΣ, ΟΙ ΜΕΙΖΟΝΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ: ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ.. ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ…

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΛΙΑΤΣΙΟΣ: ΜΑ, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, ΔΙΟΤΙ ΣΤΟΝ 1ο ΠΥΛΩΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ, ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ «ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ» ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, Ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟΣ. ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ, ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ!

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ: ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΥΜΑ…

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΛΙΑΤΣΙΟΣ: ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο 4ος ΠΥΛΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ Ο ΟΔΗΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ:

ΔΙΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΔΙΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΕΝΟΣ. ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ, ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΣΤΙΣ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ…

ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΟΛΗ;

ΣΤΟ ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΙΡΟ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΟΣΗΜΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΑΒΕΛΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΟΙ ΦΤΩΧΟΓΕΙΤΟΝΙΕΣ. ΟΙ ΦΑΒΕΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ!!

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ.

ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΑΥΤΟ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 1992 ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 1992.

ΕΝΑ –ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΗΝΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ Ν. ΥΟΡΚΗ

ΠΗΓΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΜΕ ΕΤΟΙΜΑ ΠΡΟΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ!

ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΕΡΑΣΕ ΣΕ Φ.Ε.Κ. ΤΟ 1994! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ 2205 ΦΕΚ 60Α /1994!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ: ΟΠΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΛΙΑΤΣΙΟΣ: ΜΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΦΕΚ ΟΤΙ «ΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 9 ΜΑΙΟΥ ΤΟΥ 1992 ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ! ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΕΚ.

ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 28 ΠΑΡ. 1 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ, ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ. ΗΤΑΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ… ΚΙ ΕΓΙΝΕ ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ!

ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΛΕΕΙ «ΤΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ…»

ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!

ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΛΕΜΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ!

ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ: «ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ», «ΑΝΗΣΥΧΩΝΤΑΣ» «ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ» … ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΓΡΑΜΜΗ-ΓΡΑΜΜΗ ΤΟ ΦΕΚ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΜΕΝΑ, ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ, ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ..

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΩΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ.

ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ.

ΤΟ 1992 ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΚ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΒΓΗΚΕ ΤΟ 1994 ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ 1993 ΕΠΕΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΓΙΝΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΕΙΧΑΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ: ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ;

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΛΙΑΤΣΙΟΣ: ΤΑ ΕΥΚΟΛΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΑ! ΟΤΙ ΕΔΩ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝΧ ΩΡΑ, ΕΚΤΕΛΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΕΣ. ΑΣΧΕΤΟ ΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝΟΥΝ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΕΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ, ΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΦΡΟΥΡΑ, ΕΧΟΥΝ ΟΞΥΤΗΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΠΡΟΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ, ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΟ ΕΞΗΣ ΑΠΛΟ:

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ, ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ! ΕΝΑΝ! ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΠΕΝΤΕ!

ΑΣ ΒΡΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΑΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΕΝΩ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΕΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΑ!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ: ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΕΝΙΚΩΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ: «ΔΙΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ;

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΟ 1992 ΣΤΟ ΡΙΟ ΑΠΟ 168 ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΤΙ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ! ΘΕΛΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ..

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΛΙΑΤΣΙΟΣ: ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο 3ος ΠΥΛΩΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΕΙΖΟΝΩΝ ΟΜΑΔΩΝ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ.. ΟΤΙ «ΕΜΕΙΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ» ΠΟΙΟΙ; ΟΙ ΜΚΟ!!

ΜΚΟ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΓΚΡΕΤΑ ΤΟΥΝΜΠΕΡΓΚ Η ΟΠΟΙΑ ΠΛΕΟΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΕΝΗΛΙΚΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΧΑΡΙΝ ΑΠΟΦΩΝΗΣΗΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΔΥΟ ΜΙΚΡΑ ΒΙΝΤΕΟ.

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ 21 ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ Κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ «ΕΝΙΚΟ»

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: ΤΙ ΛΕΤΕ; ΤΙ ΛΕΤΕ;

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΤΖΕΝΤΑ 21;

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΠΡΩΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ..

ΠΟΛΙΤΗΣ: ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΑΡΗΣ ΛΕΓΟΜΑΙ. ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ 21 ΚΑΙ CODEX ALIMENTARIUS ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΑΣ ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ 1992 ΣΤΟ ΡΙΟ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕΣΩ ΤΡΟΦΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ..

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΛΑ;

ΠΟΛΙΤΗΣ: ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ…

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;

ΠΟΛΙΤΗΣ: ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ..

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ… ΜΗΝ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΕ…

ΠΟΛΙΤΗΣ: ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΩ.. ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΟΣΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ «ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ»;

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΡΙΟ…

ΠΟΛΙΤΗΣ: Α.. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ! ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ… ΣΤΟ ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΙΡΟ…

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΑΥΤΟ ΛΕΩ! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΡΙΟ!

ΠΟΛΙΤΗΣ: ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΓΝΩΜΗ! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΑΤΖΕΝΤΑ 21 ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΜΕ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΛΑΔΗ, ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ… ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ ΣΥΝΟΜΩΣΙΩΝ…

ΠΟΛΙΤΗΣ: ΒΕΒΑΙΩΣ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΛΕΓΑΤΕ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ Κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ! ΤΩΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ… ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ…

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΕΓΩ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑ ΠΟΤΕ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΟΣ!

ΠΟΛΙΤΗΣ: ΤΩΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ, ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΙΕΣ.

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΚΙ ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ…

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: ..ΟΧΙ ΟΧΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ…»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ: Κ. ΜΠΛΙΑΤΣΟ, ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ..

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΛΙΑΤΣΙΟΣ: ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΣΟ ΕΥΓΛΩΤΤΑ ΒΙΝΤΕΟ, ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΛΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑΝ ΤΙΤΛΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ: «ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ»

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ; Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ … ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΠΑΜΕ: ΟΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΟΥΝ ΟΛΑ. ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΜΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΟΡΓΙΣΤΕΙΣ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΘΥΜΩΣΕΙΣ, ΘΑ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΙΩΝΟΥΜΕ.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΕΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΟΗΕ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕ ΜΕ ΣΠΟΤ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ 21 ΓΙΑΤΙ Ο ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ:

«Η ΓΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΕΔΩ. ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΖΩΗ. ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΛΕΣ ΖΩΕΣ. ΕΓΩ ΕΖΗΣΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΖΩΗ… ΕΖΗΣΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΖΩΗ….»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ: ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Η Κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ 21.

ΕΔΩ ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ Κ. ΜΠΛΙΑΤΣΟ;

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΛΙΑΤΣΙΟΣ: ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ: «ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΟΝΟ 30 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΟΣΑ ΝΟΗΜΑΤΑ:

1ον ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

ΤΟ «ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ» ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ, ΤΟ ΛΕΕΙ ΣΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ, ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ «SOMETHING HAS TO GIVE”. ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: «ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ»… ΑΛΛΑ ΚΑΙ «ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΟΥΜΕ».

ΑΠΟ ΤΟ GIVE AWAY. ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ. ΤΙ  ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΟΥΜΕ; ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΠΕΡΝΕΙ ΕΝΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. «ΕΓΩ ΕΖΗΣΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΖΩΗ»… ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΩ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΜΕΤΡΟ ΜΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΕΣ.».

ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΗ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ: ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ!

ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΛΙΑΤΣΙΟΣ: ΕΙΔΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ 30’ ΤΟ ΤΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΕΡΝΑΝΕ!!! ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ.

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΣΟ ΥΠΟΔΟΡΕΙΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΡΘΕΙ. ΤΟ «Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΡΘΕΙ» ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ: ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ  ΜΗΝΥΜΑ Κ. ΜΠΛΙΑΤΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ..

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΛΙΑΤΣΙΟΣ: ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟΙ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΣΤΟΥΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΜΕ, ΑΝ ΔΕΝ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΙΩΝΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΩ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ: ΗΤΑΝ Ο Κ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΛΙΑΤΣΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ.

ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΕΛΕΝΑ ΓΚΙΚΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΔΡΟΣΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΟΜΑΔΑ ΚΛΕΙΩ