Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ: Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΛΕΙΩ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ: ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ- ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ELEFSIS TV

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ « ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ» ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΟ 1827  ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ «ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΤΟΥ 1830».

ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ Ο Κ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Κ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΕΝΑΡΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ.

ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 3 ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΦΙΛΙΩΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ.

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ. ΣΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ; ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ. ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΔΕΙΞΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΕΙΡΗΝΕΥΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.

ΤΟ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑΜΕ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΜΕΣΩ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ, ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 1200 ΠΧ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΩΝΙΑ ΜΑΣ.

ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ, Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΗΤΑΝ Η ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΗΤΑΝ Η ΙΛΛΥΡΙΑ. ΕΦΤΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ, ΙΤΑΛΙΑΣ, ΤΥΝΗΣΙΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ.

ΤΟ ΠΗΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΠΟΛΥ ΠΡΟΔΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ: ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΜΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΣ, Ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΛΙΘΟΣ!

ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΑΨΟΥΜΕ, ΟΣΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΣ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΣ.

ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, ΝΑΙ ΜΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΚΗΝΗ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ, ΕΧΟΥΝ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕΣΩ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ΣΕ ΚΡΑΤΗ-ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΣΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΑ ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ,-ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ-

 ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ –ΚΡΑΤΗ, ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΡΚΗ ΠΟΛΕΜΟ, ΝΑ ΧΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΙΜΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΟΥΝ, ΝΑ ΜΑΣ ΥΦΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΔΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΤΟΥ 1827 ΕΙΔΑΜΕ ΟΤΙ ΗΡΘΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΠΟΜΠΗ, ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ, ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΕΥΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΣΚΛΑΒΙΑ, ΑΠΛΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ: Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΥΠΗΡΞΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΛΛΗΝΑ.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ: ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΑΠΛΑ, ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΕΥΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ: ΑΡΑ ΠΑΛΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ.

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ…

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΕΥΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΜΕ 4 ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΥΤΗ.

 ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΤΑΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΜΕΤΟΧΙ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ!

ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ΑΦΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕ ΜΕΤΟΧΙ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ;

ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ, ΑΡΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΜΙΛΑΜΕ;

ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ, ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ.

ΑΥΤΗ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ, ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ.

ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕΣΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΤΟΝΙΣΩ, ΟΤΙ «ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΛΗΓΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ».

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 1830 ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ «ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ» ΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΓΙΝΕΤΑΙ «Η ΑΝΕΞΑΡΤΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΩΣ «ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ».

ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΝΑ- ΕΝΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΑΥΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΕΙ  ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ.

ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ.

ΑΠΟΤΥΠΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΤΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΩΤΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ: ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ «ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ».

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΩΤΟΝ, ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΣΑΠΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΚΑΙ  ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ.

ΑΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΞΑΝΑΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΙΔΕΩΔΗ

ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ… ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ!!

ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο  ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΩΣ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 200 ΧΡΟΝΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΥΣΩ ΑΚΡΙΒΩΣ,

ΝΑ ΠΑΜΕ ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΕΩΔΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΗ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΑ ΙΔΕΩΔΗ ΜΑΣ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ: ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ. ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΑΒΗΞΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ.

ΑΣ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΚΟΝΤΡΟΛ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 1830 ΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΔΗΘΕΝ «ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ».

ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΓΙΝΑΜΕ «ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ»!

ΘΥΜΗΣΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΑΝΕ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΟΠΟΥ Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΚΡΑΤΕΙΝ ΤΩ ΔΗΜΩ.

ΑΡΘΡΟ 1

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.

ΑΡΘΡΟ 2

(ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΡΧΙΚΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ. ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ 1827 ΗΤΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

«ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΠΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΕ Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΤΑΝ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΑΧΕΛΩΟΣ ΚΑΙ ΣΠΕΡΧΕΙΟΣ».

ΑΡΑ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ, ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΚΑΘΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΤΑΜΟΥΣ.

ΑΡΘΡΟ 3

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΩΝ. ΘΑ  ΑΝΑΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΟΥ 1827 ΚΑΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ: ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΕΔΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΔΩΣΑΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΡΙΓΚΗΠΑ;;;

 ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΠΡΙΝ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΕ ΕΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΒΙΤΡΙΝΑ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟΤΕ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΠΟΛΥ ΟΡΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ, ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ.

ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΟΛΕΣ, ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ…

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ.

ΜΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ;

ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΓΑΛΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΤΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ;

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ Ή ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ.

ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 3 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.

ΛΕΕΙ ΟΤΙ «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ»

ΑΦΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΤΕ ΕΚΑΝΑΝ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ. ΜΕ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΑΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, ΜΕ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ, ΜΕ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟ, ΜΕ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΙ ΟΧΙ Η ΑΘΗΝΑ.

Η ΑΘΗΝΑ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟ 1833 ΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΜΕ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΕΚΛΕΞΑΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΗ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ, ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΗΜΑ ΘΑ ΤΟ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΙ ΟΧΙ ΙΔΙΩΤΗΣ.

ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ.

ΤΩΡΑ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ «ΟΧΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΜΟΝΑΡΧΗΣ. ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΘΗΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ: ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΟΝΑΡΧΗΣ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ «ΘΑ ΑΝΑΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΡΙΓΚΗΠΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 1827.

ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ ΡΩΣΟΣ, ΟΥΤΕ ΑΓΓΛΟΣ, ΟΥΤΕ ΓΑΛΛΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΦΕΡΑΝ ΒΑΥΑΡΟ ΠΟΥ «Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ».

ΕΔΩ ΤΙΘΕΤΑΙ ΚΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΠΡΙΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ. ΤΟ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΗΡΘΕ Ο ΜΟΝΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1833 ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΕ ΤΟ 1833.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΜΑΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ» ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ. Ο ΟΘΩΝΑΣ ΗΡΘΕ ΤΟ 1833.

ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ:

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ; Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ. ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ ΜΑΣ.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ: ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ. ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ.

ΜΑΣ ΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΞΗ «ΒΑΣΗΛΙΑΣ» ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΦΕΚ 1,2,3, 4, 5 ΤΑ ΦΕΚ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟΝ ΟΘΩΝΑ ΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΚΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΦΕΚ.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ: ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ! ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ, ΤΟΝ ΜΟΝΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ.

 ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΟΤΙ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΙ ΑΥΤΟ.

ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΟ 1841 ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ 55% ΤΟΥ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ, ΗΡΘΕ ΒΑΥΑΡΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΗΡΘΕ ΤΟ ΦΙΛΟΓΑΛΛΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, ΤΟ ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΑΓΓΛΙΚΟ. ΗΡΘΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΜΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ.

«ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ».

ΑΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ.

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 211 ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ, Ο ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΥΠΕΡ Ή ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ: ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΜΥΛΩΝΑ ΚΑΙ ΕΞΕΠΛΑΓΗΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ «ΚΑΤΑ»; ΤΟ «ΥΠΕΡ» ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΜΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ. ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ; ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΖΟΥΝ;

ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΑΡΑ Κ. ΣΟΥΦΛΕΡΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 3 ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ; ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ: ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ;

ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ.

ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΑ ΒΑΥΑΡΟ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΛΛΗΝΑ.

ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ,  ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ.

ΕΦΥΓΕ Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ.

Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821 ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ Κ. ΣΟΥΦΛΕΡΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΩΣ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΠΩΝΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ: ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΠΕΡΑ. ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ. ΤΟ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΔΩ.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 4 ΛΕΕΙ: «ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΡΗΤΡΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ  ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΞΥ ΕΙΡΗΝΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.»

ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 5 «ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΕΙΑΣ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Η ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ. ΟΣΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ».

ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ: ΒΛΕΠΩ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ 5ο ΑΡΘΡΟ ΟΤΙ «Η ΠΡΑΞΗ  ΑΜΝΗΣΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΥΠΕΡ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ Ή ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ”.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ; ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ:ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ, ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ, ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ, ΣΕ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΩΣΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΤΙ, ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ: ΑΡΑ ΕΠΑΙΞΕ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΟΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 5 ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΛΟΙ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΚ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ: ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟ ΣΤΟΜΑ. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ; ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

Ο,ΤΙ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ.

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ» ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΡΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΧΕΔΙΟ.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ: ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ.

ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ.

ΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΥΟ. ΝΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΑΠΛΑ.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. ΩΡΑΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ; ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΕΙ.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ: ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΑΡΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ: ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ.

ΩΣΤΟΣΟ ΕΦΟΣΟΝ ΕΓΙΝΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ  ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 1827.

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ 3ΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 1830 ΝΑΙ ΜΕΝ ΤΟ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ 3 ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΛΛΑ Η ΑΓΓΛΙΑ ΕΦΕΡΕ ΜΕΓΑΛΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟ 1832 ΣΤΙΣ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΑΣ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΤΑ ΦΕΚ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:

Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟ 1832 ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΕΧΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΘΕΜΑΤΑ:

 ΤΟΝ ΝΕΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ, ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ, ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ, ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ, ΔΙΑΒΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ Ή ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ Ή ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ.

ΠΑΜΕ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ.

ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΓΓΛΙΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΣΤΑΝΤΦΟΡΝΤ ΚΑΝΝΙΝΓΚ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΨΑΞΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΜΕΡΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΜΙΛΆΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ, ΗΡΘΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ ΤΟΥ 1832 ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΟΥ 1830

ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ 100% Η ΕΚΛΟΓΗ Τ0Υ ΒΑΣΙΛΙΑ ΟΘΩΝΑ ΚΑΙ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟ 1833.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ, ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ, 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, Η ΑΓΓΛΙΑ ΕΚΑΝΕ ΠΑΖΑΡΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ: ΔΗΛΑΔΗ Ο ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ, Ο ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ, ΕΠΑΙΖΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΕΔΙΟ;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ. ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΤΗ ΜΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΘΑ ΦΕΡΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΤΟΥ 1921.

ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ, ΕΙΠΑΜΕ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΣΕΒΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΩΣΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ Α’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ 1827, ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΤΙΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1921 ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ. ΕΦΥΓΕ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ, ΗΤΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ, ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΤΟ 1921 ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ: Κ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΩΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΕΙΞΕΤΕ;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΥ 1830, ΤΟΥ 1832 ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΤΟΥ 1920 ΚΑΙ ΤΟΥ 1921, ΤΟΥ 1913 ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ: ΕΧΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΩ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΜΕ. ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΩ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ.

ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΕΔΩ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΤΙΜΗ ΝΑ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.

ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΩΣ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ, ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ: ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΩΣΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΕΚΕΙΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ, ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΔΕΝ Θ ΑΤΟ ΒΑΛΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ. ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ.

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΕΛΕΝΑ ΓΚΙΚΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΔΡΟΣΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΟΜΑΔΑ: ΚΛΕΙΩ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ
E-MAIL: pashalidisdimitris1234@gmail.com
ΚΙΝΗΤΟ: 6985899126
Blog: https://pashalidisdimitris-yp-bouleutis.blogspot.com/
​TWITER: https://twitter.com/dimitrispasxal5?lang=el 
FB: https://www.facebook.com/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%A0%CE%B1%CF%83%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%A5%CF%80-%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%9D%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%97%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-639566763145308/