Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ:Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ (Α’ ΜΕΡΟΣ)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΛΕΙΩ

ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ.
Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ.

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ: ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ- ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ.

ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝ-ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ  Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.

ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΚΑΙ ΧΑΡΑΞΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ, ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ, ΚΑΘΕ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΚΑΘΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΚΑΘΕ ΣΥΝΘΗΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΞΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙ.

 ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ELEFSIS TV ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΟΥΦΛΕΡΟ

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΤΟ 1827.

 

Ο Κ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ, ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΨΑΞΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΟΡΜΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΤΕ ΠΟΛΥ ΟΡΘΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΣΑΤΕ.

ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΙΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΟΛΑ ΟΣΑ ΒΛΕΠΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΑΣ ΑΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.

ΕΧΟΥΝ ΚΟΨΕΙ ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗ, ΣΕ ΤΑΜΠΕΛΕΣ, ΣΕ ΣΗΜΑΙΕΣ, ΣΕ ΔΟΓΜΑΤΑ ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ.

ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ;

ΣΗΜΕΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΒΙΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΜΕΝΑ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΣΕ ΚΡΑΤΗ-ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΣΕ ΔΟΓΜΑΤΑ ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙ;

ΝΑ ΥΦΑΡΠΑΞΟΥΝ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΟΒΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΑΝΕΥ ΑΞΙΑΣ, ΚΟΒΟΥΝ ΧΡΕΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΞΙΟΓΡΑΦΑ ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ.

ΝΑ ΤΕΛΟΥΜΕ ΥΠΟ ΤΟΚΟΥ!

ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΟΛΕΘΡΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΒΙΩΝΟΥΜΕ.

ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ, ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΠΡΙΝ; ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ;

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.

ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ.

Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ.

ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ, ΠΩΣ ΗΡΘΕ Ο ΟΘΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.

ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ 1913 ΟΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΠΙΣΗΜΑ, ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ, ΣΤΗΝ ΙΛΛΥΡΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑ.

ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΤΟΥ 1920 ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ 1921 ΠΟΥ ΠΡΟΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΒΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο «ΕΘΝΑΡΧΗΣ» ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ, ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΣΕΒΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ, ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΤΟ 1921 ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΦΑΓΕΙΟ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΟΠΟΥ ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΠΙΣΗΜΑ, ΟΧΙ Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1923.

ΜΑΣ ΥΦΑΡΠΑΞΑΝ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1927 ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ FEDERAL RESERVE BANK EXOYME TO 1930 ME THN XAΓΗ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ BIS, ΤΗΝ UBS ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ SANGHAI BANK ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΕΓΙΝΕ Η HSBC, ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΙΔΡΥΣΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ.

ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΥΦΑΡΠΑΞΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ, ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ.

ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 1827 ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:

ΠΡΩΤΟΝ, ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΥΠΗΡΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ…

ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ, ΑΛΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 1827. ΠΡΟΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ, ΩΣΤΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΡΑΓΕΙ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ.

ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΟΠΟΥ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1829 Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΑΝΕ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΩΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΝ ΚΑΝΑΜΕ 4 ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ.

Η 1Η ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1821 ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ

Η 2Η ΗΤΑΝ ΤΟ 1823 ΣΤΟ ΑΣΤΡΟΣ

Η 3Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΕ 3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕΡΗ ΤΟ 1826 ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ. ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΤΟ 1827 ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ

ΚΑΙ Η 4Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ 1829 ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ      

 ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΕΚΛΕΞΑΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ. ΕΠΙΚΥΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΗ ΟΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΑΞΙΟΓΡΑΦΟ ΚΙ ΟΧΙ ΧΡΕΟΓΡΑΦΟ.

ΩΣΤΟΣΟ Η ΠΡΩΤΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ 1827 ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821.

ΜΕ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟ 1824 ΜΕ 800.000 ΛΙΡΕΣ ΣΤΕΡΛΙΝΕΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ 236.000 ΛΙΡΕΣ.

ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΟΤΕ!.

ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΜΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΗΤΑΝ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ ΣΤΕΡΛΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΤΕΦΤΑΣΑΝ ΜΟΛΙΣ ΟΙ 816.000.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΟΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΚΟΥΣ ΑΝΩ ΤΟΥ 56% ΚΙ ΕΤΣΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΥΓΟ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΑΛΛΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟΤΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ.

ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ.

ΜΟΛΙΣ ΕΓΙΝΕ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΤΟ 1827.

ΕΔΩ ΘΑ ΤΟΝΙΣΩ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ.

ΣΤ. ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ: ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟ ΚΟΝΤΡΟΛ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΜΑΣ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Σημαντικές Διεθνείς Συνθήκες που αφορούν την Ελλάδα

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΞΥΜΩΡΟ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ.

ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: Ο ΛΟΓΟΣ;

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟ ΛΕΝΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΜΕΣΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΤΕ ΤΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ Ή ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ Ή ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΜΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ.

ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.

ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ 3 ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ WORD ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ!

ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΣΑΣ;

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΜΟΥ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ, ΕΙΤΕ ΣΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΙΕΡΩΘΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ.

ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ;

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΣΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΙΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ.

ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ Ή ΟΧΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΓΙΝΑΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ 1830.

ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΜΕΣΑ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.

ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: Ο Κ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΚΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΕΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ 1Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΤΟΥ 1827 ΟΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΡΗΝΕΥΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.

«ΕΙΡΗΝΕΥΣΗΣ», ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ….

ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΟΤΙ «Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

ΑΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

ΟΠΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 1 ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΟΤΙ «ΟΙ ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»

ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: ΓΙΑ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ; ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΙ ΕΓΩ… ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΙΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΙΛΙΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ 400 ΧΡΟΝΩΝ; ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΜΕ;

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙΣ.

ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΑΥΤΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΙΧΕ 400 ΧΡΟΝΙΑ.

ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΜΙΑ ΑΛΦΑ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΟΤΙ ΕΜΑΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΜΑΣ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ».

ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.

ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 2. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΞΥΜΩΡΟ ΕΔΩ.

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΜΕΤΟΧΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΔΟΣΕΙ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ»

ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ;

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΚΑΝΕΝΑΣ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΙ 3 ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΕΡΑΝ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΝ ΤΟ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ Ή ΟΧΙ.

ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΘΩΜΑΝΟΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ, ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ Ή ΟΧΙ.

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΕΕΙ ΟΤΙ « ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΤΗΣΙΟ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ»

ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΑΠΟΛΥΤΑ «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΟΧΟΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΟΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ;;;;-ΠΟΥ  ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΕΙΤΕ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ..». ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ «ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ», ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ. ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΡΙΟ.

ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ; ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ; ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ; ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΓΓΟΛΙΑ;  ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΑΥΤΑ ΕΔΩ ΔΕΝ ΗΤΑΝ; Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΗΡΘΕ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ.

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΗΡΘΕ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ. ΠΩΣ ΠΑΜΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΔΑΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ; ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ;

ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: ΕΝΑΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΥΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΘΑ ΔΕΧΟΤΑΝ ΝΑ ΚΑΘΙΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.

Δ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΑΡΘΡΟ 3 « ΜΕ ΤΙΣ  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ..» ΓΙΑΤΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΙΛΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ «… ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΔΙΕΥΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ, – Η ΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΛΟΙΠΟΝ «… ΜΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΦΘΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΩΝ»

ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ, ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ!!

ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ!

ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ Η ΑΠΟΡΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΞΕΡΟΝΤΑΣ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΤΑΣΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΙΠΟΒΑΡΕΣ. ΓΕΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ.

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ;

ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: ΑΥΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Κ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ.

ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ  ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΦΙΛΑ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΞΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΤΟ ΦΙΛΟΓΑΛΛΙΚΟ, ΤΟ ΦΙΛΟΑΓΓΛΙΚΟ, ΤΟ ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΣΩΣΤΑ;

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΣΩΣΤΑ  ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΤΟ 1830 ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ, ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ 1832 ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ. ΕΚΕΙ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΛΟΙΠΟΝ. ΑΠΟ ΤΟ 1827 ΣΤΟ 1832.

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΙΑ ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ «ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΩΝ» ΝΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ Ή ΟΧΙ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΚΑΡΠΟΦΟΡΗΣΕ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ «ΕΙΤΕ Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΝΤΟΣ ΕΝΟΣ ΜΗΝΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΗΤΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ  ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΚΩΧΗΣ ΑΥΤΗΣ- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Η ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΑ- ΧΩΡΙΣ ΩΣΤΟΣΟ ΝΑ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΙΣ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΕΣ ΑΥΤΕΣ»

ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ: «ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ  ΜΕ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΡΠΟΦΟΡΗΣΕ. ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΕ ΟΥΤΕ Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΚΑΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ» ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΑΓΙΩΘΗΚΕ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΣΤΙΣ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 1830.

ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: ΞΕΡΕΤΕ, ΟΣΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΤΡΙΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΟΥ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΚΑΝΩ.

ΓΙΑΤΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΠΡΙΝ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΥΓΟ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ  ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΧΕΙΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ.

ΕΙΧΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΗΔΗ ΟΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ;

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΟΠΩΣ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ 1947 ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ.

ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ, ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΗ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΣΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ  ΧΡΕΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ.

ΗΡΘΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.

ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ 1921, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΟ ΑΥΤΟ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ, ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ, ΓΙΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΜΕΤΑ, ΗΡΘΕ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ. ΑΥΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ…

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 1830  ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ» ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΤΑΝ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΑΝ ΟΙ ΠΟΤΑΜΟΙ ΑΧΕΛΩΟΣ ΚΑΙ ΣΠΕΡΧΕΙΟΣ.

ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΥΠΗΡΞΕ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ. Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΟΜΩΣ ΟΡΙΖΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΑΡΧΙΑ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΡΧΗ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΛΕΟΠΟΛΔΟΣ ΤΗΣ ΣΑΞΟΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΤΕ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ, ΚΙ ΕΤΣΙ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ, ΗΡΘΕ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ Α’ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΙΑΣ.

ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: ΑΡΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΡΧΙΑ

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ. ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙ;

ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟ ΚΡΑΤΕΙΝ ΤΩ ΔΗΜΩ, ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

ΜΕ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΣΤΟ ΚΡΑΤΕΙΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΑ.

ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ.

ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΚΙ ΗΡΘΑΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΟΝΑΡΧΙΑ.

ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΡΧΗ ΕΝΑ 17 ΧΡΟΝΟ ΒΑΥΑΡΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΙΑΣ!

ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ.

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ 1830.

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ:ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΣΠΕΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΑΧΕΛΩΟ.

ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 3 ΟΤΙ «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΟΝΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΑΥΤΗΣ …».

ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΡΩΣΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ, ΕΙΤΕ ΑΓΓΛΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΤΕ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ.

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΤΟΥ 1832 ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.

ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: ΜΑΣ ΔΩΣΑΤΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΙ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ. ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΘΑ ΞΕΤΥΛΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ.

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ, ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΕΛΕΝΑ ΓΚΙΚΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΔΡΟΣΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΟΜΑΔΑ: ΚΛΕΙΩ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ
E-MAIL: pashalidisdimitris1234@gmail.com
ΚΙΝΗΤΟ: 6985899126
Blog: https://pashalidisdimitris-yp-bouleutis.blogspot.com/
​TWITER: https://twitter.com/dimitrispasxal5?lang=el 
FB: https://www.facebook.com/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%A0%CE%B1%CF%83%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%A5%CF%80-%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%9D%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%97%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-639566763145308/