ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ Η Eldorado Gold ΜΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 1352 ΣΕΛΙΔΩΝ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΒΟΛΕΥΤΗΣ) ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΗ, ΜΕ ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΡΗΤΡΑ “ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ” !!

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασχοληθείτε ότι σας πασάρουν τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση ΝΔ έρχεται στην Βουλή στις 10-03-2021 με νομοσχέδιο προδοσίας όσον αφορά τον χρυσό της Ελλάδας.
.
ΜΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ” ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΦΕΛΟΣ, ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζεται να υπερψηφίσει μεταξύ άλλων την αύξηση των χώρων απόθεσης επικίνδυνων αποβλήτων στη Χαλκιδική
.
Κατατέθηκε στη Βουλή προς κύρωση με τη μορφή νομοσχεδίου η Επενδυτική Συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της «Ελληνικός Χρυσός» Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Μεταλλείων και Βιομηχανίας Χρυσού”. Το σχετικό νομοσχέδιο εισάγεται, προς επεξεργασία, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, την ερχόμενη Τετάρτη, 10/03/2021.
.
Πρόκειται για ένα κείμενο ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ για τα δεδομένα ευρωπαϊκού κράτους.
Μέσα σε αυτή τη σύμβαση περιέχονται σκανδαλώδεις ρυθμίσεις, όπως:
1) Επαναφορά από το παράθυρο της δυνα​τότητας εκτεταμένης χρήση κυανίου για τον διαχωρισμό του τελικού προϊόντος.!!!
2) Παραίτηση του κράτους από την αρμοδιότητα περιβαλλοντικών ελέγχων !!!
3) Ορισμός ιδιώτη ελεγκτή περιβάλλοντος από την εταιρία !!!
4) Θέσπιση πληρωμής ρήτρας από το δημόσιο για “διαφυγόντα κέρδη” προς την εταιρία, σε περίπτωση που κάποια επόμενη κυβέρνηση δεν της κάνει τα κέφια!!!
5) Παραίτηση του δημοσίου από το ελληνικό δίκαιο κι η αποδοχή διεθνούς δικαστηρίου, η σύνθεση του οποίου θα επιλέγεται από την Ελληνικός Χρυσός.!!!
6) Ακύρωση της υποχρέωσης προσλήψεων σε συγκεκριμένο ποσοστό από την τοπική κοινωνία. !!!
7) Σκάνδαλο όμως εντοπίζεται και στο άρθρο 19, με το οποίο θεσμοθετείται, κατά παράβαση κάθε έννοιας του δημοσίου συμφέροντος, η δυνατότητα επίσημης φοροαποφυγής για την εταιρία. Με το εν λόγω άρθρο το δημόσιο αποδέχεται να φεύγουν, ως αφορολόγητα μερίσματα στο εξωτερικό, όλα τα κέρδη της εταιρίας από την εξόρυξη μετάλλων στη Χαλκιδική. !!!

Θλιβερό, τέλος, είναι και το γεγονός της ΑΚΥΡΩΣΗΣ του Συντάγματος και του αρχαιολογικού νόμου, μέσα από την ΕΠΙΒΟΛΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής κι Αγίου Όρους, για την μεταχείριση των αρχαιοτήτων της μεταλλευτικής περιοχή.
Αν αυτό δεν είναι σύμβαση τύπου “Κονγκό”, με διαμάντια για τους αποικιοκράτες και χάντρες για τους σκλάβους, τότε τι είναι;

Όπως αναφέρεται στη συνοδευτική έκθεση του ΓΛΚ, με το υπόψη νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κυρώνεται και αποκτά ισχύ νόμου, η ανωτέρω Επενδυτική Συμφωνία, που υπεγράφη στην Αθήνα στις 5 Φεβρουαρίου 2021, μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός Μονοπρόσωπη ΑΕ. Με τις διατάξεις της κυρούμενης Επενδυτικής Συμφωνίας, τροποποιείται η αρχική Σύμβαση Μεταβίβασης (άρθρο 52 του ν.3220/2004), με την οποία το Δημόσιο μεταβίβασε στην Εταιρεία το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της TVX HELLAS ΑΕ.
.
Με την κύρωση της συμφωνίας θα υπάρξει άρση οποιασδήποτε νομικής αμφιβολίας σχετικά με τη διάρκεια των υφιστάμενων μεταλλευτικών παραχωρήσεων!!! Με άλλα λόγια θα εξασφαλιστεί στο μονοπωλιακό όμιλο μόνιμη νομική ασυλία για την επένδυση του!
.
Όπως έχει γράψει ο «Ημεροδρόμος» πρόκειται ουσιαστικά για τροποποιητική σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση με την εταιρεία. Η νέα αυτή συμφωνία περιέχει σκανδαλώδεις διευκολύνσεις της μεταλλευτικής δραστηριότητας με την παράδοση νέων εκτάσεων για εξόρυξη αλλά και για απόθεση τοξικών αποβλήτων σε βάρος του περιβάλλοντος και της ζωής των κατοίκων της περιοχής.
.
Η τροποποιημένη σύμβαση ανάμεσα στο Ελληνικό δημόσιο και στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας που αναμένεται να κυρώσει η Βουλή φανερώνει την πρόθεση της κυβέρνησης να «χρυσώσει» την Eldorado Gold σε βάρος του ελληνικού δημοσίου αλλά και της τοπικής κοινωνίας.
.
Η εταιρεία εκμεταλλεύεται εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες τα μεταλλεία της Κασσάνδρας δημιουργώντας τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα την ίδια στιγμή μάλιστα που δεν παράγει εδώ τον χρυσό ώστε να φορολογείται και ανάλογα. Το προϊόν της εταιρείας είναι συμπυκνώματα τα οποία μεταφέρονται στο εξωτερικό για να παραχθεί το πολύτιμο μέταλλο.
.
Η συζήτηση γύρω από την κατασκευή του εργοστασίου που θα οδηγούσε στην καθετοποίηση της παραγωγής κρατά χρόνια, καθώς το ζητούμενο είναι αυτό να γίνει χωρίς την ολοκληρωτική καταστροφή του περιβάλλοντος. Ομως οι φιλικές περιβαλλοντικά μέθοδοι κοστίζουν και η Eldorado Gold δεν θέλει να πληρώσει…
Με την τροποποιητική σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ετοιμάζεται να υπερψηφίσει στη Βουλή:
.
— Δίνει στην εταιρεία χρόνο έως 24 μήνες «για να καταθέσει νέα πρόταση για την υλοποίηση, βάσει νέας τεχνοοικονομικής μεθόδου, της δέσμευσης για καθετοποίηση της παραγωγή με την κατασκευή εργοστασίου μεταλλουργίας χρυσού». Ουσιαστικά η μεταλλουργία παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες ενώ το έδαφος θα εξορύσσεται, τα τοξικά απόβλητα θα εναποτίθενται στα επικίνδυνα φράγματα και η εταιρεία θα αποκομίζει κέρδη εξάγοντας συμπυκνώματα χωρίς κανένα όφελος για το ελληνικό δημόσιο.
.
— Προχωρά στην αύξηση της διάρκειας ζωής των μεταλλείων από 18 σε πάνω από 25 έτη και επέκταση του χρόνου ζωής των μεταλλείων των Μαύρων Πετρών κατά 8 έτη. Τα μεταλλεία των Μαύρων Πετρών αναπτύσσονται κάτω από τον δομημένο οικισμό της Στρατονίκης. Η Στρατονίκη ήδη βουλιάζει, τα κτίρια και οι δρόμοι είναι γεμάτα ρηγματώσεις και η κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα να συνεχιστούν οι εξορύξεις για άλλα οχτώ χρόνια.
.
— Προχωρά στην αναβάθμιση του Χώρου Ξηρής Απόθεσης Κοκκινόλακκα, με πρόσθετη χωρητικότητα άνω των 3 εκατ. κ.μ. μεταλλευτικών καταλοίπων. Πρόκειται για χώρο απόθεσης επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων ο οποίος κατασκευάζεται πάνω σε ενεργό σεισμικό ρήγμα, που έχει δώσει στο παρελθόν σεισμούς μέχρι και 7 ρίχτερ. Σε αυτό το σημείο η κυβέρνηση ενέκρινε την απόθεση περισσότερων τοξικών αποβλήτων!
Υπενθυμίζουμε ότι στις μεγάλες νεροποντές του Φθινοπώρου του 2019 συμπαρασύρθηκαν επικίνδυνα απόβλητα από τους χώρους απόθεσης της μονάδας της Ολυμπιάδας. Τα έργα της Ελληνικός Χρυσός με τις προβλέψεις που έχουν για ΧΥΤΕΑ, για επιφανειακή απόθεση ξηρού υλικού σε κοίτες ρεμάτων, για δημιουργία φραγμάτων απόθεσης πάνω σε ενεργά ρήγματα είναι ωρολογιακή βόμβα.
.
Η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτή την συμφωνία την ίδια στιγμή που η Χαλκιδική βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό λόγω της υγειονομικής κρίσης και δεν μπορούν να υπάρξουν μαζικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από το λαό της περιοχής που στο παρελθόν έδωσε μεγάλες μάχες.
.
Ειδικότερα η νέα Επενδυτική Συμφωνία τροποποιεί την από 17ετίας σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο και προβλέπει την πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων σε Σκουριές, Ολυμπιάδα και Μαύρες Πέτρες-Στρατώνι, στη ΒΑ Χαλκιδική.

Συγκεκριμένα η νέα Συμφωνία μεταξύ άλλων προβλέπει:
• Ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου των Σκουριών και μετάβασή του σε φάση παραγωγής.
• Αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας του μεταλλείου της Ολυμπιάδας στους 650.000 τόνους ετησίως, από 400.000 τόνους σήμερα.
• Αναβάθμιση και επέκταση των λιμενικών εγκαταστάσεων του Στρατωνίου, που θα επιτρέψει τις εξαγωγές των παραγομένων προϊόντων σε χύδην μορφή.
• Περαιτέρω επενδύσεις στην γεωλογική έρευνα στην περιοχή του μεταλλείου Μαύρων Πετρών-Στρατωνίου.

Δείτε το νομοσχέδιο ΕΔΩ  ( *** ΣΧΟΛΙΟ ΑΛΦΕΙΟΥ : ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΧΕΙ 1352 ΣΕΛΙΔΕΣ !!! ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΤΗ ΣΑΣ ΑΝ ΑΝΟΙΞΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙ… )

ΠΗΓΗ

…….

Ελληνικέ ΛΑΕ συνέχισε στην προπαγάνδα και στον φόβο.

………………………………………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΦΕΙΟΥ :

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΑΤ… ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ “ΧΡΥΣΟ” ΞΥΛΟ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ 5/4/2899(2015)

«Μεταφέρεται» κτήριο 6.000 χρόνων στο Γυαλί Νισύρου, γιατί εμποδίζει τις εξορύξεις της πολυεθνικής Lafarge!

……………………………………………………………………………………………….

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”