ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄, Ο ΒΑΣΗΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΑΡΘΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΙΑ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄, Ο ΒΑΣΗΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ο Β΄, ΒΑΣΗΛΙΑΣ (ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ) ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΕΝΣΑΡΚΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΓΑΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΡΤΕΜΗ ΤΟ ΕΤΟΣ 382 Π.Κ.Χ. ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑ ΤΟΥ Γ΄ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΔΙΚΗΣ.
ΚΑΤΑΓΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ Ή ΤΗΜΕΝΙΔΩΝ, ΜΕ ΠΡΩΤΟΝ ΕΠΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΓΕΝΑΡΧΗ ΤΟΝ ΚΑΡΑΝΟ, ΥΙΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΔΗ ΒΑΣΗΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΤΗΜΕΝΟΥ.
Ο ΚΑΡΑΝΟΣ, ΠΕΡΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 9ου Π.Κ.Χ. Ή ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 8ου Π.Κ.Χ. ΑΙΩΝΑ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΧΡΗΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΑΝΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ, ΜΕΤΟΙΚΗΣΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΙΔΡΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΙΓΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ «ΟΥΔΕ ΒΙΑ, ΑΛΛΑ ΝΟΜΩ».
Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ο Β΄ ΥΠΗΡΞΕ Ο ΒΑΣΗΛΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΑΣΣΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΜΦΥΛΙΕΣ ΣΥΡΡΑΞΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 4ου Π.Κ.Χ. ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΒΑΣΗΛΙΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΟ 337 Π.Κ.Χ. ΚΑΙ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΠΗΒΟΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΧΑΝΟΥΣ ΠΕΡΣΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΦΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ.
ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΑΥΣΑΝΙΑ, ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΤΟ 336 Π.Κ.Χ. ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΑΙΓΩΝ, ΟΠΟΥ ΕΙΣΗΛΘΕ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΒΑΣΗΛΙΑ ΤΩΝ ΜΟΛΟΣΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ,.
ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΒΑΣΗΛΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΙΚΗΦΟΡΑ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο Γ΄, ΩΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.
(ΜΕΓΙΣΤΙΑΣ)
…………………………………………………………..
Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Β3 ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ
“ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ “ΦΙΛΙΠΠΟΣ” ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ” ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ ΕΛΕΥΣΙΣ
……………………………………………………………………………………
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΦΕΙΟΥ:

Ο Φίλιππος κάλεσε όλες τις πόλεις των Ελλήνων , σε όλη την Μεσόγειο , στον Εύξεινο Πόντο και όλη την Ευρώπη στην Κόρινθο . 

Ο νέος συμμαχικός οργανισμός ονομάστηκε «οι Έλληνες» ( όχι το κοινόν των “Ελλήνων και των Μακεδόνων” ) και καταχρηστικά λέγεται «κοινόν της Κορίνθου» * .

Αυτή ήταν η πρώτη στα κοντινά ιστορικά χρόνια , καταγεγραμμένη ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ! 2221831_orig

“ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ”

Τα όργανα της διοικήσεως ήταν

  1. Ένα σώμα που συγκροτούσαν οι εκπρόσωποι των κρατών μελών του .
  2. Το προεδρείο του ίδιου σώματος .
  3. Ο Ηγεμών . Εξελέγη σε ελεύθερη εκλογή ο Φίλιππος .

* Οι ξένοι εσφαλμένα αναφέρουν το κοινόν των Ελλήνων ως Κορινθιακή Συμμαχία ( League of Corinth , Ligue de Corinthe , Korinthischer Bund ) . Μετά τον Φίλιππο Β΄ το «καταστατικό» του Κοινού Συνεδρίου των Ελλήνων ανανεώθηκε 4 φορές , από τον Αλέξανδρο , από τον Αντίγονο και τον Δημήτριο , από τον Αντίγονο Δώσονα και από το Φίλιππο Ε΄ αντίστοιχα.

……….

[ … ΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ Ο ΝΕΟΤΕΡΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΚΟΣΜΟΥ, ΗΤΑΝ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. … ]

……….

……………………………………………………………………………………