ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΟΥΤΙΝ, ΤΡΑΜΠ, ΜΑΚΡΟΝ ΓΙΑ ΝΑΓΚΟΡΝΟ-ΚΑΡΑΜΠΑΧ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 1-10-2020

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Χωρίς κατηγορία

Δήλωση των Προέδρων της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Γαλλίας για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ

el.armradio.am

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Ρώσου προέδρου, οι πρόεδροι της Ρωσίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας έχουν εκδώσει κοινή δήλωση։

“Οι εκπρόσωποι των Συμπροέδρων της Ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ (Ρωσία, ΗΠΑ, Γαλλία), καταδικάζουν έντονα τις εχθρικές πράξεις στη ζώνη σύγκρουσης Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών.

Ζητούμε τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των συμμετεχόντων μερών.

Καλούμε επίσης τους ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν να αναλάβουν άμεση ευθύνη χωρίς προϋποθέσεις, να επαναλάβουν ουσιαστικές συνομιλίες με την υποστήριξη των συμπροέδρων του Ομίλου Μινσκ του ΟΑΣΕ.”

……………………………………………………………….

Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις εξωτερικές σχέσεις, 1η Οκτωβρίου 2020

consilium.europa.eu/el/

[ II. Εξωτερικές σχέσεις

Ανατολική Μεσόγειος

15. Στρατηγικό συμφέρον της ΕΕ είναι ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο και η ανάπτυξη μιας συνεργατικής και αμοιβαίως επωφελούς σχέσης με την Τουρκία. Στο πλαίσιο αυτό, η επιδίωξη διαλόγου με καλή πίστη και η αποχή από μονομερείς ενέργειες που αντιβαίνουν στα συμφέροντα της ΕΕ και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών της ΕΕ αποτελεί απόλυτη προϋπόθεση. Όλες οι διαφορές πρέπει να επιλύονται μέσω ειρηνικού διαλόγου και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Στο πλαίσιο αυτό, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβεβαιώνει την πλήρη αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα και την Κύπρο, των οποίων η κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα πρέπει να γίνονται σεβαστά.

16. Η ΕΕ εκφράζει ικανοποίηση για τα πρόσφατα βήματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης από την Ελλάδα και την Τουρκία καθώς και για την εξαγγελία ότι θα επαναλάβουν τις απευθείας διερευνητικές συνομιλίες τους με στόχο την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης των δύο χωρών. Οι προσπάθειες αυτές πρέπει να συνεχιστούν και να διευρυνθούν.

17. Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει έντονα τις παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας οι οποίες πρέπει να τερματιστούν. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί την Τουρκία να απόσχει στο μέλλον από παρόμοιες ενέργειες κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπογραμμίζει ότι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης θα πρέπει να επιλυθεί μέσω διαλόγου και διαπραγμάτευσης καλή τη πίστει, με πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου, και καλεί την Τουρκία να αποδεχθεί την πρόσκληση της Κύπρου να συμμετάσχει σε διάλογο για τη διευθέτηση όλων των θαλάσσιων διαφορών μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου.

18. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υποστηρίζει την ταχεία επανέναρξη των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, και παραμένει πλήρως δεσμευμένο σε συνολική διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος στο πλαίσιο του ΟΗΕ και σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων 550 και 789 ΣΑΗΕ, και σύμφωνα με τις αρχές στις οποίες έχει θεμελιωθεί η ΕΕ. Το ίδιο αναμένει και από την Τουρκία. Η ΕΕ είναι πρόθυμη να συμβάλει ενεργά στην υποστήριξη των διαπραγματεύσεων, μεταξύ άλλων διορίζοντας, αμέσως μετά την επανέναρξή τους, εκπρόσωπο στην αποστολή καλών υπηρεσιών του ΟΗΕ.

19. Υπό τον όρο ότι θα συνεχιστούν οι εποικοδομητικές προσπάθειες να τερματιστούν οι παράνομες ενέργειες έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφωνεί να δρομολογήσει θετικό πολιτικό θεματολόγιο ΕΕ-Τουρκίας με ιδιαίτερη έμφαση στον εκσυγχρονισμό της τελωνειακής ένωσης και τη διευκόλυνση του εμπορίου, τις διαπροσωπικές επαφές, τους διαλόγους υψηλού επιπέδου, τη συνεχή συνεργασία σε ζητήματα μετανάστευσης, σύμφωνα με τη δήλωση ΕΕ-Τουρκίας του 2016. Προς τούτο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί τον Πρόεδρό του, σε συνεργασία με την Πρόεδρο της Επιτροπής και με την υποστήριξη του Ύπατου Εκπροσώπου, να καταρτίσει πρόταση για την αναζωογόνηση του θεματολογίου ΕΕ-Τουρκίας.

20. Υπενθυμίζοντας και επιβεβαιώνοντας μεταξύ άλλων τα προηγούμενα συμπεράσματά του για την Τουρκία του Οκτωβρίου 2019, σε περίπτωση ανανεωμένων μονομερών ενεργειών ή προκλήσεων κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, η ΕΕ θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα και τις επιλογές που έχει στη διάθεσή της, μεταξύ άλλων σύμφωνα με το άρθρο 29 της ΣΕΕ και το άρθρο 215 της ΣΛΕΕ, προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα των κρατών μελών της.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα επανέλθει αναλόγως και θα λάβει αποφάσεις κατά περίπτωση το αργότερο κατά τη σύνοδό του τού Δεκεμβρίου.

21. Τέλος, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζητεί τη σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης για την Ανατολική Μεσόγειο και καλεί τον Ύπατο Εκπρόσωπο να συμμετάσχει στις συνομιλίες για τη διοργάνωσή της. Οι λεπτομέρειες, όπως η συμμετοχή, το πεδίο και το χρονοδιάγραμμα, θα πρέπει να συμφωνηθούν από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Η διάσκεψη θα μπορούσε να περιλαμβάνει ζητήματα για τα οποία απαιτούνται πολυμερείς λύσεις, μεταξύ άλλων η θαλάσσια οριοθέτηση, η ασφάλεια, η ενέργεια, η μετανάστευση και η οικονομική συνεργασία. ]

[ Η σύγκρουση του Ναγκόρνο Καραμπάχ

28. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζητεί την άμεση παύση των εχθροπραξιών και καλεί τα μέρη να αναλάβουν νέα δέσμευση για μόνιμη κατάπαυση του πυρός και ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης. Η απώλεια ανθρώπινων ζωών και οι επιπτώσεις στον άμαχο πληθυσμό είναι απαράδεκτες. Η σύγκρουση δεν μπορεί να επιλυθεί με στρατιωτικές ενέργειες ούτε με εξωτερικές παρεμβάσεις. Το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία θα πρέπει να συμμετάσχουν σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις χωρίς προϋποθέσεις. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εκφράζει την υποστήριξή του για τους συμπροέδρους της ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ και ζητεί από τον Ύπατο Εκπρόσωπο να εξετάσει περαιτέρω τη στήριξη της ΕΕ στη διαδικασία διευθέτησης. ]

……………………………………………………………….

ΑΛΦΕΙΟΣ: ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ !!! ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΥΘΑΡΣΩΣ !!!

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΓΙΟΖΕΦ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΑΡΤΣΑΧ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕ ΣΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ( ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 1918 ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ “ΧΑΖΑΡΟΣ > ΑΖΕΡΟΣ” ΔΙΟΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ … ΟΤΑΝ Η ΑΡΜΕΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 5.000 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ … ΕΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΤΟΥΡΚ ( ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ) ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ 1051 μ.χ.χ. ) !!!

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ – ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΓΕΝΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΧΑΖΑΡΙΚΗ ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 5.000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΗ … ΟΤΑΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΓΕΝΕΙΣ ΛΑΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΑΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΡΤΕΜΙΣ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΥΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ !!!

ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΖΕΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΠΟΧΗ ;;;;;

ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΖΕΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΠΟΧΗ ;;;;;

ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΤΟΥΡΚ …

ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΑΡΤΣΑΧ (ΝΑΓΚΟΡΝΟ-ΚΑΡΑΜΠΑΧ) ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ “Μεχμάνα” !!! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΤΟ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ’90 … ΠΗΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΑΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!!

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ

……………………………………………………………………………

Τα σχόλια είναι κλειστά.