ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ Η ΕΛΒΟ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ 29ΕΚ ΕΥΡΩ !! ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ !!!

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[… Η κοινοπραξία των ισραηλινών εταιρειών Plasan και SK Group και τον Ελληνα επιχειρηματία Αρ. Γλίνη είναι ο μόνος υποψήφιος που υπέβαλε δεσμευτική προσφορά για την προβληματική κρατική επιχείρηση. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, παρά το γεγονός ότι η εφάπαξ οικονομική προσφορά αναμένεται να είναι χαμηλή (ή ακόμα και συμβολική), το business plan έχει αποτιμηθεί αρμοδίως μεταξύ 95 και 135 εκατ. ευρώ. Αυτό είναι το ποσό που δεσμεύεται να επενδύσει σε ορίζοντα πενταετίας ο υποψήφιος αγοραστής... ] https://defencereview.gr/ependyseis-135-ekat-stin-elvo-schediazo/

……………………

[… Ποιοι είναι όμως οι Ισραηλινοί όμιλοι που θέλουν την ΕΛΒΟ; Το SK Group, που ανήκει στον Samy Katsav, δραστηριοποιείται στην αμυντική βιομηχανία και διεκδικεί την ΕΛΒΟ μέσω θυγατρικής του από κοινού με τον επίσης ισραηλινό όμιλο Plasan που ιδρύθηκε το 1985, παράγει θωρακισμένα οχήματα και έχει θυγατρικές στις ΗΠΑ και στην Γαλλία. Το Ελληνικό Δημόσιο, διατηρεί το δικαίωμα, να αποκτήσει έναντι τιμήματος το 21% της ΕΛΒΟ μετά από μια τριετία.

Τα περιουσιακά στοιχεία που διεκδικεί η κοινοπραξία είναι τρία οικόπεδα έκτασης άνω των 270.000 τ.μ. στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, κτιριακές εγκαταστάσεις στη ΒΙΠΕ Σίνδου, εξοπλισμός και δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας: όπως το σήμα και ο διακριτικός τίτλος “ΕΛΒΟ”, και κάθε άλλο δικαίωμα βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως τεχνογνωσία, σχέδια, άδειες ΙΤ και πατέντες που έχει τυχόν κατοχυρώσει η εταιρεία… ]  https://www.capital.gr/epixeiriseis/3467867/poioi-einai-oi-israilinoi-pou-katethesan-prosfora-gia-tin-elbo

………………………………………………………………………….

Για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης της ΕΛΒΟ ενημέρωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είπε ότι προκήρυξη του πλειοδοτικού διαγωνισμού για την πώληση «στρατιωτικού σκέλους», προγραμματίζεται για το τέλος Σεπτεμβρίου». Οι πρωτοβουλίες για ΕΑΒ.

[ …Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας επισήμανε πως προωθήθηκε το πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, όπου αυτό ήταν εφικτό, όπως είναι το έργο στο Ελληνικό, η μαρίνα Αλίμου και η αξιοποίηση τριών περιφερειακών λιμένων, ενώ δρομολογήθηκαν σχέδια ενίσχυσης της βιωσιμότητας εταιρειών, όπως είναι η ΕΛΒΟ, τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η ΕΑΒ και η ΛΑΡΚΟ.

Ειδικότερα για την ΕΑΒ, ο υπουργός ανέφερε πως το υπουργείο έχει προχωρήσει σε έντεκα πολιτικές πρωτοβουλίες, λύνοντας σημαντικά προβλήματα και αναπτύσσοντας δράσεις για τη στήριξή της, σε τρία επίπεδα: της λειτουργικής αναβάθμισης, της ενδυνάμωσης του προσωπικού και της εδραίωσης της νομιμότητας και της λογικής. Στόχος μας, είπε ο υπουργός, είναι «οι έξυπνες Ένοπλες Δυνάμεις. Οι ψηφιακές Ένοπλες Δυνάμεις που κοιτούν το μέλλον και όχι μόνο το παρελθόν».

Για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως «σύμφωνα με την ειδική διαχείριση, η προκήρυξη του πλειοδοτικού διαγωνισμού για την πώληση των υπολειπόμενων στοιχείων του ενεργητικού τους, του λεγόμενου “στρατιωτικού σκέλους”, προγραμματίζεται για το τέλος Σεπτεμβρίου». Μάλιστα για να υπάρξει μεγιστοποίηση του δυνητικού επενδυτικού ενδιαφέροντος και διασφάλιση της λειτουργικής συνέχειας της επιχείρησης, το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, την ΕΤΑΔ και την ειδική διαχείριση, προχωράμε τους επόμενους μήνες -δυναμικά- στην επίλυση σειράς ζητημάτων, τόσο σε νομοθετικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο». Στόχος μας, είναι «πέρα από τη μεγιστοποίηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τα στοιχεία του ενεργητικού των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και την επωφελέστερη εκποίησή τους προς όφελος του ελληνικού Δημοσίου, είναι και η χάραξη μιας οργανωμένης πολιτικής για το μέλλον των ναυπηγείων».

Τέλος, για την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε την Βουλή «για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχεία της. Μία εξέλιξη που χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς η εταιρεία τελεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης από το 2014. Είχαν διενεργηθεί τρεις δημόσιοι πλειοδοτικοί διαγωνισμοί, χωρίς αποτέλεσμα και είναι η πρώτη φορά, μετά από σχεδόν 7 χρόνια παλινωδιών και ατελέσφορων διαδικασιών, που εμφανίστηκε, νομότυπα, υποψήφιος πλειοδότης». Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως από το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΒΟ εκτιμάται ότι το ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει άνω των 25 εκατ. ευρώ από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, η συνολική δε οικονομική επένδυση εκτιμάται περί τα 29 εκατ. ευρώ». Μια εταιρεία, όπως πρόσθεσε, που «μπορεί να αποτελέσει πλέον πόλο ανάπτυξης για τη Βόρεια Ελλάδα και στήριγμα για την τοπική κοινωνία, με τη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας». ] http://www.fmvoice.gr/index.php/oikonomia/eidiseis/item/255760-staikoyras-oloklirothike-i-metavivasi-tis-elvo-ti-eipe-gia-eav-nafpigeia-skaramagka

…………………………………

…………………………………

Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Α.Β.Ε.Ε. (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) ή ΕΑΣ είναι η οποία για περισσότερα από 140 χρόνια, σχεδιάζει, αναπτύσσει, κατάσκευάζει και προμηθεύει με Νατοϊκού τύπου όπλα, οπλικά συστήματα και πυρομαχικά τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Τα ΕΑΣ  ιδρύθηκαν το 2014 μετά τη συγχώνευση του 2004, των:

  • ΑΕ Ελληνικού Πυριτιδοποιείου & Καλυκοποιείου γνωστότερης ως “ΠΥΡΚΑΛ
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΟΠΛΩΝ ΑΕ γνωστότερης ως “ΕΒΟ

………………………………………………………………………………………………………

ΑΛΦΕΙΟΣ: ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΑΙΣΧΙΣΤΟΙ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΒΟ ΣΤΑ “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ” ΜΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΕΥΤΕΛΕΣ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 29.000.000 ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΔΩΣΑΤΕ ΑΠΛΟΧΕΡΑ 20.000.000 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝΕ ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ ;;; ΑΛΛΑ ΤΙ ΡΩΤΑΜΕ ΤΩΡΑ…

…………………………..

(ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ) [ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: … ΤΑ ΕΧΩ ΠΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ.  ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΝΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ.

Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΤΑ ΧΑΝΕΙ ΟΛΑ.

ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΜΕΝΟΥΣ, ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΑ.  ΑΥΤΗ Η ΜΑΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ.  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.

ΑΝ ΘΥΜΩΝΕΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ, ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ, ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ.

ΜΗΝ ΘΥΜΩΝΕΤΕ ΜΕ ΕΜΕΝΑ.  ΘΥΜΩΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ.  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ…

… ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΘΥΜΩΝΕΙΣ ΜΕ ΕΜΕΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΗΡΑ ΤΙΠΟΤΑ.  ΜΑ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑ ΠΟΤΕ. ΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΓΑΛΕΙ ΕΝΑ ΝΟΜΟ. ΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.  ΠΩΣ ΘΥΜΩΝΕΙΣ ΜΕ ΕΜΕΝΑ;

ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ, ΕΛΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙΣ ΕΣΥ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ.  ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΟΑ ΖΩΑ.  ΑΝ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΟ, ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΑΤΙ…]

……………………………….

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.