ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ σπάνιος αρχαίος ελληνικός αετός του Διός, 360.000 ευρώ «Από την συλλογή ενός κλασσικού φιλόλογου της Νότιας Γερμανίας , που το «απέκτησε» την δεκαετία 1950 – 1960 και έκτοτε παρέμενε «οικογενειακό κτήμα» !!!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ «Από την συλλογή ενός κλασσικού φιλόλογου της Νότιας Γερμανίας , που το «απέκτησε» την δεκαετία 1950 – 1960 και έκτοτε παρέμενε «οικογενειακό κτήμα» !!! ]

ΑΛΦΕΙΟΣ: ΤΟ “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ” ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟ ΠΛΕΟΝ !!! ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ “ΤΣΑΚΑΛΙΑ” ΤΩΝ ΔΙΩΚΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟ ;;; ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΝ !!! ΜΙΑ “ΕΠΙΣΚΕΨΗ” ΣΤΗΝ Hermann Historica ΠΟΥ ΘΑ “ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙ”  ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΛΗΣΤΗ ΠΟΥ ΥΦΑΡΠΑΞΕ ΚΑΙ ΙΔΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ “ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ” Ο ΑΕΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΣ !!!

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ !!! ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΑ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗ “ΣΥΛΛΟΓΗ” ΤΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ !!!

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΑΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΡΤΕΜΗΣ … ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩ !!! ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ !!!

………………………………………………………………………

ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ σπάνιος αρχαίος ελληνικός αετός του Διός, 360.000 ευρώ, από την συλλογή Γερμανού καθηγητή!!! 

Του Γιώργου Λεκάκη

Ένας αρχαίος ελληνικός βαρύς χάλκινος αετός, ξεπουλιέται στην Γερμανία… Είναι φιλοτεχνημένος, με την τεχνική χύτευσης κεριού, πιθανότατα με πηλό… Αλλά ιδιαίτερα ξεχωρίζουν δύο χαρακτηριστικά του αξιοσημείωτου γλυπτού:

1ον, το ασυνήθιστο μέγεθος για ένα χάλκινο γλυπτό πουλιού κλασσικής αρχαιότητας – πολύ σπάνιο.

και

2ον, η επιφάνειά του, εξαιρετικά λεπτή, και με νατουραλιστική απόδοση…

Δυστυχώς τα δάκτυλα και τα νύχια του γλυπτού αρπακτικού έχουν χαθεί (κατά την λαθρανασκαφή;)…

Ο αετός – ιερό πτηνό του Διός – ήταν πιθανώς μέρος μιας ομάδας ζώων, πιθανώς αναθημάτων, ή/και προσφορών σε κάποιο ιερόν του Διός ή μαντείο του Διός…

Μια επίσης παρόμοια αρχαία ελληνική χάλκινη αναθηματική προσφορά ευρίσκεται στο Μουσείο της Ακροπόλεως και χρονολογείται στα τέλη του 6ου αιώνα π.Χ.!

Τα τετράδραχμα του Ακράγαντα της Μεγάλης Ελλάδος / Magna Graecia, επίσης (α΄ τέταρτο του 5ου αιώνα π.Χ.) στην στροφή της αρχαϊκής προς την πρώιμη κλασσική περίοδο, φέρουν παρόμοια πουλιά, που είναι αναμφίβολα αετοί…

Στην ρωμαϊκή τέχνη, οι αετοί απεικονίζονται με πιο χονδροειδές πτέρωμα με μεγαλύτερο γλείψιμο, στάση πιο δυναμική και έκφραση πιο επιθετική – στρατιωτική εποχή γαρ…

Ο αετός μας ξεκάθαρα χρονολογείται από την κλασσική αρχαιότητα. Αλλά, η εξαιρετικά ρεαλιστική, μάλλον μη δραματική και γαλήνια απεικόνιση του εν λόγω αετού, μπορεί επίσης και να υποδηλώνει ότι φιλοτεχνήθηκε, ίσως, και τον 1ο αιώνα π.Χ. – 1ο αιώνα μ.Χ.

Πάντως πρόκειται προφανώς για αρχαίο ελληνικό αριστούργημα του είδους… Το ασυνήθιστο ανάστημά του, λοιπόν, έχει ύψος 32 εκατοστά και η προέλευσή του – κατά τους ξεπουλητές – έχει σημασία: «Από την συλλογή ενός κλασσικού φιλόλογου (ανωνύμου;) της Νότιας Γερμανίας (έτσι γενικά;), που το «απέκτησε» (κατά δήλωσή του;) την δεκαετία 1950 – 1960 (έτσι γενικά;) και έκτοτε παρέμενε «οικογενειακό κτήμα»!!! – ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης: Γ. Λεκάκης “Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής”.

Πόσες ανακρίβειες, ασάφειες και παρανομίες σε μια πρόταση;;;

Και μάλιστα από επιστήμονα άνθρωπο…

Το αριστούργημα ξεπουλιέται σε δημοπρασία στις 25 Σεπτεμβρίου 2020 από την Hermann Historica και το ανεκτίμητον… εκτιμάται 360.000 ευρώ!!! – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ, ΕΔΩ.

Το θέλουν δε 1.318 «λάτρες πουλιών»…

Προλαβαίνει το υπ. Πολιτισμού να πράξει τα δέοντα…

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 25.8.2020

…………………………………………………………………………………

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”